یک روز پس از صدور مجوز خروج از ایران برای خدمه نفتکش توقیفشده کره جنوبی از سوی سپاه پاسداران، مقامهای سئول اعلام کردهاند مذاکراتشان با آمریکا برای پرداخت بدهی جمهوری اسلامی به سازمان ملل متحد از محل پولهای بلوکهشده این کشور در مراحل نهایی است.
خبرگزاری یونهاپ روز چهارشنبه ۱۵ بهمنماه به نقل از یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی گزارش داد مذاکرات سئول با واشینگتن با هدف کسب موافقت با استفاده از پولهای بلوکهشده ایران برای پرداخت بدهی عقبافتاده این کشور به سازمان ملل متحد در حال نهایی شدن است.
مقام کره جنوبی گفت: «این مساله تقریبا حل و فصل شده است. ما بحثهای مربوط به پرداخت حق عضویت را [با ایالات متحده] به پایان رساندهایم و باید در مورد موضوعات بسیار فنی بحث کنیم.»
او افزود: «پیشرفت قابل ملاحظهای در رابطه با حق عضویت [ایران در سازمان ملل] صورت گرفته و من فکر میکنم این فرصتی برای ایران بود تا صداقت ما را احساس کند.»
پیشتر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در نامهای از مجمع عمومی این سازمان خواسته بود که تا ایران و ۹ کشور دیگر را به دلیل پرداخت نکردن حق عضویت سالانه از حق رای در مجمع عمومی محروم کند.
در این نامه ایران از لحاظ بدهکاری در فهرست کشورهای مورد اشاره در بالاترین میزان قرار داشت. بر اساس این نامه، اگر ایران بخواهد مبلغ بدهی خود را به زیر مبلغ ارزیابیشده برای سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی، دو سال اخیر، برساند باید بیش از ۱۶ میلیون و ۲۵۱ هزار دلار آمریکا به سازمان ملل متحد بپردازد.
پس از این نامه بود که سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت خواسته تهران این است که این بدهیاش از طریق منابع بلوکهشده در کره جنوبی پرداخت شود.
تشدید اختلاف؛ کاهش مناقشه
اختلاف تهران و سئول اخیرا بر سر این پولهای بلوکهشده که حاصل فروش نفت ایران بوده افزایش یافت و پس از توقیف نفتکش این کشور توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران در روز ۱۵ دیماه به اوج خود رسید.
جمهوری اسلامی پس از توقیف این نفتکش، ارتباط اقدام خود با پولهای بلوکهشده در کره جنوبی را رد کرد و آن را مسالهای فنی و محیط زیستی خواند، اما اکنون تنها یک روز پس از آنکه سعید خطیبزاده خبر از دستور قضایی برای خروج خدمه نفتکش از ایران داد، وزارت خارجه کره جنوبی هم خبر از پیشرفت مذاکرات درباره استفاده از پولهای بلوکهشده ایران میدهد.
مقام وزارت خارجه کره جنوبی نیز در گفتوگویش با خبرگزاری یونهاپ وجود این ارتباط را تایید کرده است.
او میگوید به نظر میرسد چنین پیشرفتی در گفتوگوها برای راه حلهای رفع انسداد داراییهای ایران در کره جنوبی بر تصمیم تهران برای آزادی خدمه نفتکش توقیف شده کره جنوبی تاثیر داشته است.
میزان پولهای بلوکهشده ایران در کره جنوبی هفت میلیارد دلار عنوان شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران سهشنبه گفته بود عباس عراقچی، معاون این وزارتخانه، با قائممقام وزارت خارجه کره جنوبی درباره آزادسازی سریعتر منابع ارزی به صورت تلفنی مذاکره کرده است.
از: ایران اینترنشنال