بحران آب در ایران؛ اصفهان تا ۱۰ سال آینده قابل سکونت نیست

جمعه, 15ام مرداد, 1400
اندازه قلم متن

استان‌وایر – یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس می‌گوید اگر وضعیت منابع آب استان اصفهان به همین شکل فعلی باشد و فکری برای آن نشود، کمتر از ۱۰ سال دیگر اصفهان قابل سکونت نخواهد بود.

محمدتقی نقد علی روز جمعه ۱۵ مرداد ۱۴۰۰، با بیان اینکه کمبود آب در اصفهان مانند خوزستان جدی است، به «ایسنا» گفت: «در برخی استان‌ها صدها هزار هکتار زمین به کشت برنج اختصاص یافته است. این امر نشان می‌دهد که مدیریت ما یک مدیریت منطقه‌ای است نه یک مدیریت کلان و کشوری.»

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه از رودخانه «ماربر» سمیرم آب به سمت رودخانه کارون ۳ در خوزستان سرازیر می‌شود، گفت: «مشکل اصلی، مدیریت سوئی است که در خوزستان وجود دارد، به طوری که نمی‌توانند منابع آب را مدیریت کنند. مشکل امروز استان خوزستان کمبود منابع آب نیست، بلکه سوء مدیریت است. این سوء مدیریت در دو عرصه کشاورزی و آب شرب سبب شده که خوزستان با چنین مشکلاتی روبرو شود.»

نماینده خمینی‌شهر در مجلس می‌گوید در حال حاضر در ۹۰ هزار هکتار از زمین‌های خوزستان برنج که محصولی آب بر است کشت و برای آن ۳ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود.

به گفته نقدعلی باز کردن آب سد زاینده‌رود اصفهان به طور مستمر برای آبیاری باغات و زمین‌های کشاورزی میسر نیست اما به صورت موقت برای جلوگیری از خشک شدن درختان و از بین رفتن محصولات کشاورزی این کار لازم است.

او هم‌چنین گفته که تا کنون بودجه لازم برای حل مشکلات آب استان اصفهان و پرداخت خسارت به کشاورزان تخصیص پیدا نکرده است.

براساس این گزارش میزان آب پشت سد زاینده‌رود در حال حاضر ۳۰۰ میلیون مترمکعب است؛ در حالی که ظرفیت سد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است. هم چنین در شرایط نرمال حداقل باید ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد ذخیره باشد.

بحران آب در ایران طی یک ماه اخیر باعث اعتراضات گسترده در برخی استان‌ها شد. شروع این اعتراضات از هفته پایانی تیرماه در شهرهای مختلف استان خوزستان آغاز و به استان‌های دیگر نیز کشیده شد. براساس اعلام سازمان عفو بین‌الملل در اعتراضات مردمی با سرکوب شدید از سوی حکومت همراه بود، دست‌کم ۹ شهروند کشته شدند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.