جمهوری اسلامی از کودکان برای پیشبرد اهداف سیاسی و نظامی خود استفاده میکند
ایران در سال ۱۳۷۲ پیماننامه جهانی حقوق کودک را امضا کرد؛ با این حال در موارد مختلفی آن را نقض کرده است – ویرگول
رئیس سازمان بسیج مستضعفین از برنامهریزی این سازمان برای «تربیت» هشت میلیون «جوان انقلابی» خبر داد. به گفته غلامرضا سلیمانی، ۱۰ قرارگاه بسیج به این هدف اختصاص داده شده و دو قرارگاه نیز به «تعلیم، تربیت و روشنگری» و «هدایت سیاسی» اختصاص یافتهاند. پیشتر محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزشوپرورش دولت دوازدهم، نیز گفته بود که وظیفه آموزش و پرورش «تربیت سربازان تمدن نوین اسلامی» است. جمهوری اسلامی در حالی از نوجوانان برای پیشبرد اهداف نظامی و سیاسی خود استفاده میکند که بر اساس پیماننامه جهانی حقوق کودک، استفاده از کودکان در درگیریهای مسلحانه نقض آشکار حقوق کودکان به شمار میرود.
غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز دوشنبه، ۲۲ شهریور، در همایش سراسری هادیان سیاسی نیروهای مسلح، چشمانداز بسیج در ۱۰ سال آینده را ترسیم کرد. گفتههای او نشان میدهد که سازمان بسیج مستضعفین برای جذب نوجوانان و استفاده از آنان برای پیشبرد اهداف سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی برنامهای ۱۰ ساله دارد.
سلیمانی پیش از این نیز گفته بود که «تربیت» هشت میلیون «جوان انقلابی» مطالبه رهبر جمهوری اسلامی است. علی خامنهای در سال ۱۳۹۶ با اجرای سند آموزشی ۲۰۳۰ در ایران مخالفت کرد و به مسئولان اجرایی دستور داد مبنای کار آنان در آموزش و پرورش «سند تحول بنیادین» باشد.
سند تحول بنیادین در چارچوب سیاستهای جمهوری اسلامی تدوین شده و هدف آن تضمین پایههای حکومت ایران است. این هدف در مدارس ایران به شیوههای مختلف دنبال میشود و یکی از این شیوهها، گسترش فعالیتهای «بسیج دانشآموزی» است.
هماکنون بیش از ۱۵ میلیون دانشآموز در کشور وجود دارند که از این میان، حدود چهار میلیون نفر در دوره متوسطه اول درس میخوانند. نزدیک به سه میلیون نفر هم دوره متوسطه دوم را میگذرانند و بیش از یک میلیون نفر نیز در هنرستانهای فنی-حرفهای یا کارودانش تحصیل میکنند. اگر تعداد نوجوانان بازمانده از تحصیل نیز به این آمار اضافه شود، همان عدد هشتمیلیون به دست میآید که رئیس سازمان بسیج مستضعفین از آن سخن گفته است. به عبارت دیگر جمهوری اسلامی به منظور تحقق اهداف سیاسی خود، برای «تربیت» بیش از هشت میلیون نوجوان ۱۳ تا ۱۸ ساله در ایران خیز برداشته است.
نکته قابل توجه این است که این هدف پنهانی دنبال نمیشود و مقامهای آموزش و پرورش به آن اعتراف کردهاند. به عنوان مثال، محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش دولت حسن روحانی، زمستان ۱۳۹۹ بهصراحت اعلام کرد که وظیفه آموزش و پرورش «تربیت سربازان تمدن نوین اسلامی» است. سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی در سال ۱۳۹۸، نیز گفته بود: «اکنون ۱۴ میلیون دانشآموز داریم که بهرغم همه هجمههای فرهنگی، اگر لازم باشد همانند دوران دفاع مقدس در صحنه خواهند بود و جانفشانی خواهند کرد.»
جمهوری اسلامی در حالی از دانشآموزان زیر ۱۸ سال برای تحقق اهداف سیاسی و نظامی خود استفاده میکند که بر اساس ماده ۱ پیماننامه جهانی حقوق کودک، هر فرد زیر ۱۸ سال کودک محسوب میشود و حکومتهای عضو متعهد شدهاند در اجرای هر برنامهای «منافع عالی» کودکان را در نظر بگیرند. در ماده ۳۸ این معاهده جهانی نیز تاکید شده است که کشورهای عضو باید تضمین کنند از کودکان در نیروهای نظامی استفاده نمیشود.
ایران در سال ۱۳۷۲ پیماننامه جهانی حقوق کودک را امضا کرد؛ با این حال در موارد مختلفی آن را نقض کرده است.
آموزش و تربیت نسل جوان در ایران بر اساس اهدافی که در سیاستهای کلان جمهوری اسلامی پیشبینی شده، پیش میرود و استفاده از کودکان در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران رویهای است که پیشتر نیز وجود داشته است. در زمان جنگ ایران و عراق بیش از ۳۳ هزار کودکسرباز جان خود را از دست دادند.
از: ایندیپندنت