بحران زیست‌محیطی در ایران؛ ۳۴ میلیون هکتار از اراضی به کانون‌ گرد‌و‌غبار تبدیل شده‌ است

یکشنبه, 20ام شهریور, 1401
اندازه قلم متن

غلظت گرد و غبار در ایران.

صدا آمریکا

یک مقام دولتی ایران روز یکشنبه ۲۰ شهریورماه اعلام کرد که ۵۲ میلیون هکتار از اراضی کشور قابلیت تبدیل شدن به کانون‌های گرد‌و‌غبار را دارد و به گفته او تاکنون ۳۴ میلیون هکتار از سرزمین ایران به چنین کانون‌هایی تبدیل شده‌ است.

احمدرضا لاهیجان‌زاده، مسئول پیگیری اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبر جمهوری اسلامی در حوزه محیط زیست، این وسعت از کانون گرد و غبار را نسبت به وسعت ایران بسیار زیاد دانست.

افزایش کانون‌های گرد وغبار در ایران همواره یکی از عوامل آلودگی هوا در مناطق مختلف از جمله در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان بوده است.

یکی از راه‌های حل این معضل رایزنی و همکاری مقام‌های ایران با کشورهای همسایه است، اما کارشناسان این حوزه جمهوری اسلامی را به «بی‌توجهی و کم‌کاری» در این‌باره متهم می‌کنند.

احمدرضا لاهیجان‌زاده همچنین با اشاره به پدیده خشکسالی در ایران، خبر داد که بیشتر استان‌ها در وضعیت «تنش آبی» قرار دارند.

همزمان یک مقام دولتی در استان اصفهان نیز خبر داد که ذخیره سد زاینده‌رود ۱۹۲ میلیون مترمکعب است، به این معنا که هم‌اکنون ۸۴ درصد آن خالی است.

مجتبی موسوی نایینی، مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد زاینده‌رود، با اعلام این وضعیت بر لزوم مدیریت مصرف در همه بخش‌ها اعم از آشامیدنی٬ بهداشت، کشاورزی و صنعت تاکید کرد.

دو روز پیش نیز خبرگزاری ایسنا تصاویری را از سد اکباتان منتشر کرد که نشان می‌داد آب ذخیره پشت این سد تقریبا به صفر رسیده‌ است.

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو ایران، نیز فروردین‌ امسال از گسترش «تنش آبی» به حدود ۳۰۰ شهر خبر داده بود.

موضوع کم‌آبی در شهرهای مختلف ایران امسال بحرانی‌تر شده است تا جایی که طی هفته‌های گذشته به برگزاری تجمعاتی اعتراضی در برخی از شهرها از جمله همدان و شهرکرد منجر شد.

کارشناسان این حوزه بهره‌برداری بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، مدیریت نادرست منابع آب و استفاده از روش‌های غیر علمی در صنعت کشاورزی را از جمله دلایل بحران آب در ایران می‌دانند.

کارشناسان محیط زیست طی سال‌های اخیر همواره از عملکرد حکومت جمهوری اسلامی در زمینه محیط زیست و مدیریت منابع آب انتقاد کرده و فساد دولتی و عدم بهره‌گیری از متخصصان این حوزه را از عوامل تخریب محیط زیست ایران می‌دانند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.