نگرانی جمهوری اسلامی از تصویب قطعنامه علیه خود در شورای حکام آژانس در شرایطی است که در ماه ژوئن نیز قطعنامهای مشابه با اکثریت آرا در این شورا تصویب شد
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۲۶ آبان با تصویب قطعنامهای از ایران خواست که فورا با تحقیقات بازرسان آژانس در مورد ذرات پیدا شده اورانیوم در تاسیسات اعلامنشده خود همکاری کند.
این دومین قطعنامه شورای حکام در سال جاری در مورد برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران است. تهران خواستار بسته شدن این پرونده است و گفته که در غیر این صورت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام باز نخواهد گشت.
به گزارش خبرگزاریها، ۲۶ کشور به قطعنامه پیشنهادی آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان رای مثبت داده، دو کشور با آن مخالفت کردهاند، پنج کشور رای ممتنع داده و دو کشور نیز در رایگیری شرکت نکردهاند.
روسیه و چین با این قطعنامه مخالفت کردهاند.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پیشتر در واکنش به این پیشنویس تهدید کرده بود که در صورت تصویب چنین قطعنامهای «معلوم نیست سفر هیات آژانس به ایران نتیجهای به دنبال داشته و مفید باشد».
اما رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه ابراز امیدواری کرد که دیدار هفته آینده با مقامات ایرانی برای پایان دادن به بنبست گفتوگوها درباره کشف آثار اورانیوم در تاسیسات اعلامنشده ایران انجام شود.
او در توئیتی درباره پیامدهای لغو این دیدار گفت: «وضعیت را از آنچه که هست بدتر خواهد کرد. ما هیچ پیشرفتی نداریم».
نگرانی جمهوری اسلامی از تصویب قطعنامه علیه خود در شورای حکام آژانس در حالی است که در ماه ژوئن نیز قطعنامه مشابهی با اکثریت آرا در این شورا تصویب شد.
مذاکرات دو طرف در مورد نتایج تحقیقات چندساله آژانس در مورد منشا اورانیوم در سه تاسیسات اعلام نشده ایران از چند ماه پیش به بنبست رسید.
دو طرف توافق کرده بودند که برای حل این بنبست در تهران دیدار کنند و آژانس میگوید انتظار دارد که ایران در مورد منشاء اورانیوم در این تاسیسات، «اطلاعات فنی موثقی» در اختیار این نهاد قرار دهد.
از: رادیو فردا