گرانی مسکن و اجاره بها؛ کابوس بی خانه ها

یکشنبه, 21ام خرداد, 1391
اندازه قلم متن

بنا به گفته برخی از متقاضیان، قیمتها به بالاترین نرخ خود رسیده است و بخش زیادی از خریداران مسکن از بازار خارج شده اند، زیرا توان خرید یک آپارتمان با چنین قیمتهایی را ندارند؛ به همین جهت بازار اجاره بها رونق بیشتری پیدا کرده است و قیمتها هم روز به روز نوسان بیشتری پیدا می کنند.

باز هم تابستان نزدیک است و فصل اسباب کشی و جابجایی در راه است.هر سال در فصل تابستان با توجه بهتعطیلی مدارس بیشترین حجم جابجایی در بازار مسکن رخ می دهد.اتفاقی باعث می شود تابستان ها بهای مسکن و اجاره بهای آن رشد داشته باشد.
آفتاب: این روزها اما هنوز تابستان از راه نرسیده بازار مسکن روزهای گرانی را تجربه می کند و پیش بینی می شود با توجه به تجربه سال های گذشته، با رسیدن تابستان وضعیت از این هم بدتر شود و قیمت ها به خصوص اجاره بهای مسکن سر به فلک بکشد.

در هر حال، با وجود آنچه از سوی برخی مسؤولان بخش مسکن کنترل بازار خوانده می شد، براساس آمار رسمی اعلام شده قیمت مسکن در فروردین ماه حدود ۷ درصد و قیمت اجاره بها ۶/۷ درصد رشد داشته است.

ابتدای سال ۹۱ بود ک در حالی که کارشناسان زنگ هشدار افزایش قیمت مسکن و اجاره بهای آن را به صدا در آورده بودند، وزیر مسکن و شهرسازی قاطعانه اعلام کرد: «قیمت بالا نمی رود؛ عده ای از فروردین ماه بر طبل بالا رفتن قیمت اجاره و خرید و فروش ملک می کوبند.»

نیکزاد معتقد بود: «برخی آتش به پا می کنند و می خواهند بازار مسکن را به هم بریزند، اما یقین بدانند که موفق نخواهند شد؛ زیرا ما آنقدر خانه ساخته ایم که روی دستمان مانده است.»

اگرچه اتخاذ سیاستهای انقباضی و همچنین به اعتقاد برخی، اجرای طرح مسکن مهر و برخی سیاستهای دیگر منجر به کنترل قیمت زمین و مسکن شد و هرچند وجود انگیزه های سودجویانه در بازار مسکن بویژه از سوی برخی صاحبان سرمایه و نیز برخی دست اندرکاران بخش خصوصی را نمی توان انکار کرد، امادر هر حال زنگ نوسانات قیمت مسکن زده شده است و دیگر جایی برای انکار نیست.

بی برنامگی در بازار مسکن اما کار را به جایی رسانده که برخی مالکان از فرصت استفاده کرده و قیمت آپارتمانهای خود را افزایش داده اند به طوری که برخی قیمتها موجب تعجب متقاضیان شده است.این در حالی است که بازار خرید و فروش مسکن راکد است و قدرت خرید مسکن برای بسیاری از خانواده ها وجود ندارد و اجاره نشین ها نیز در دست قیمت های نجومی مالکان اسیر شده اند.

بر این اساس، برخی از مالکان در مناطقی که قیمت ها عموما یک نرخ ثابت دارند تا هر مترمربع ۲۰۰ هزار تومان قیمتها را افزایش دادند و تنها بهانه خود را نوع ساخت و کیفیت اعلام می کنند در صورتی که چنین موضوعی برای خریدار قابل اثبات نیست.

در واقع در این وضعیت که اغلب سیاستهای دولت برای کنترل اجاره بها و جلوگیری از افزایش قیمت از سوی موجران متمرکز شده است، برخی به فکر افزایش قیمت در خرید و فروش افتاده اند و ظرفیت بازار را محک می زنند تا اگر تقاضا برای این قیمتها وجود داشت، واحدهای خود را گران تر به فروش برسانند.

بنا به گفته برخی از متقاضیان، قیمتها به بالاترین نرخ خود رسیده است و بخش زیادی از خریداران مسکن از بازار خارج شده اند، زیرا توان خرید یک آپارتمان با چنین قیمتهایی را ندارند؛ به همین جهت بازار اجاره بها رونق بیشتری پیدا کرده است و قیمتها هم روز به روز نوسان بیشتری پیدا می کنند چرا که افزایش تقاضا همیشه افزایش قیمت ها را در پی داشته است و به این ترتیب مستجران نیز با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند.

اگرچه دولت تصمیم گرفته است تا قیمتهای سامانه املاک و مستغلات را برای همگان منتشر کند تا مستاجران از قیمت هر آپارتمان مطلع باشد و قیمتهای بالاتر از عرف بازار را نپذیرند اما به نظر می رسد که مالکان در قیمت گذاری از دولت جلوتر باشند و این بار نیز دولت جا ماده است.

به گزارش شفاف،هر چند وزیر مسکن جنگ روانی را عامل التهاب بازار ی داد و می گوید: «۹۵ درصد ایرانی ها از ۱۵ خرداد به بعد جابه جا می شوند، اما از پنجم فروردین در خصوص تورم اجاره بها صحبت می شود و به همین منظور برای جلوگیری از هرگونه تبلیغات روانی در این خصوص به جد برآنیم تا موضوع اجاره را مدیریت کنیم.» اما هنوز اقدام اساسی در این رابطه صورت نگرفته است و باید منتظر روزهای آینده برای عملی شدن وعده های آقای وزیر بود شاید کمی از التهاب بازار مسکن کاسته شود و آرزوی خانه دار شدن خانواده های ایرانی محقق شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.