دولت فدرال آلمان ضمانتهای اعتبار صادراتی و مالی به منظور تجارت با ایران را تعلیق کرد. نمایندگان پارلمان آلمان خواستار حمایت بیشتر از معترضان در ایران شدند. آموزش و پرورش برای تربیت سیاسی دانشآموزان برنامه دارد.
دولت آلمان در واکنشی نسبت به سرکوب شدید معترضان در ایران روز جمعه ۲۳ دسامبر ( دوم دی) اعلام کرد، تضمینهای مالی و ضمانتهای اعتبار صادراتی که به منظور تجارت و سرمایهگذاری در ایران تایید شده بودند را به حال تعلیق در میآورد.
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت اقتصاد آلمان میگوید، این کشور علاوه بر این دیگر چارچوبهای اقتصادی با ایران، از جمله مذاکرات در حوزه انرژی را با توجه به “وضعیت بسیار جدی” در این کشور معلق اعلام کرد.
ضمانتهای اعتبار صادراتی در صورت عدم پرداخت وجوه کالاهای صادر شده، از شرکتهای آلمان حمایت میکند. ضمانتهای سرمایهگذاری به شرکتهای آلمانی که مستقیما در کشورهای دیگر سرمایهگذاری میکنند به منظور حمایت از مخاطرات سیاسی تعلق میگیرد.
آلمان بزرگترین شریک اقتصادی ایران در اتحادیه اروپاست. این کشور از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۲ کالاهایی به ارزش ۱.۲میلیارد یورو به ایران صادر کرده است. واردات این کشور از ایران نیز حدود ۲۶۰ میلیون یورو بوده است.
بیشتر بخوانید: آلمان بزرگترین شریک اقتصادی ایران در سطح اتحادیه اروپا
۴۳ نماینده پارلمان آلمان خواستار واکنش شدیدتر به جمهوری اسلامی شدند
در یک کارزار که در شبکههای اجتماعی همرسانی شده است، ۴۳ نماینده پارلمان فدرال آلمان از حزب سوسیال دموکرات پنج خواسته مشخص در جهت حمایت از معترضان در ایران را برای پارلمان این کشور مطرح کردهاند.
آنها در این کارزار از نمایندگان پارلمان فدرال درخواست میکنند، در پنج مورد مشخص با آنها همسو شوند و تلاش کنند. آنها اولین درخواست خود را رهایی همه زندانیان سیاسی از زندانهای جمهوری اسلامی عنوان کردهاند.
دومین مورد حمایت از شهروندان ایران، سومین مورد تحریم سختتر اشخاص وابسته به رژیم، چهارمین خواسته افزودن نام سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی و آخرین خواسته مشخص این نمایندگان حمایت از افرادی با تبار ایرانی در آلمان است.
از جمله نمایندگان حامی این طرح کوین کوهنرت، دبیرکل حزب سوسیال دموکرات، کاوه منصوری، یه وان ری و دریا ترک هستند.
آغاز تحصن گروهی از ایرانیان ساکن برلین
کاربران شبکههای اجتماعی ویدئویی از گروهی از کنشگران ایرانی ساکن برلین منتشر کردهاند که مقابل پارلمان آلمان و دفتر صدراعظم چادر زدهاند و میگویند تحصن یکماههای را آغاز کردهاند.
آنها خواسته خود را افزوده شدن سپاه پاسداران به فهرست گروههای تروریستی شناخته شده از سوی اروپا عنوان کردهاند.
این گروه میگوید، برای حمایت از “انقلاب” ایران و در همبستگی با معترضان در ایران تحصن کرده است.
برنامه آموزش و پرورش برای تاثیرگذاری در نگرش سیاسی دانشآموزان
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران از ایجاد ساختاری جدید در آموزش و پرورش برای تربیت نسلی با “نگرش سیاسی و اجتماعی” خبر داد.
در پی اعتراضات گسترده دانشآموزان به حجاب اجباری و موضعگیریهای آنها در رابطه با حکومت، وزیر آموزش و پرورش بر لزوم آسیبشناسی آموزش و پرورش در نحوه مواجهه نوجوانان با مسائل سیاسی سخن گفت.
وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با ایرنا افزود: «باید در راستای تربیت سیاسی و اجتماعی دانشآموزان با توجه به زیستبوم و شرایط جدیدی که ایجاد شده، اقداماتی صورت پذیرد.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سرکوب غیر “قابل قبول” معترضان انتقاد کرد
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت در دیدارش با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی در حاشیه نشست “بغداد ۲” در اردن از اقدامات “غیرقابل قبول” جمهوری اسلامی در برخود با معترضان انتقاد کرده است.
بورل همچنین افزود، در این مکالمه دشوار با مقام ایرانی از حمایت نظامی جمهوری اسلامی از روسیه که او آن را “به شدت نگرانکننده” ارزیابی کرده هم انتقاد کرده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای که پنجشنبه اول دی منتشر شد، گفت :«اتحادیه اروپا از نزدیک مقابله وحشیانه مقامهای جمهوری اسلامی با معترضان را دنبال میکند.»
از: دویچه وله