حزب کارگر، حزب مخالف در پارلمان بریتانیا خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در زمره «گروههای تروریستی» شد.
دیوید لامی و ایوت کوپر وزیران خارجه و کشور در «دولت در سایه»، در بیانیهای گفتند سپاه پاسداران «مثل یک سازمان تروریستی عمل میکند و اکنون باید ممنوعه شود.»
بیانیه حزب کارگر پس از اعدام علیرضا اکبری شهروند بریتانیا صادر شده است، به اتهام جاسوسی برای بریتانیا و اقدام گسترده علیه امنیت ملی و افساد فیالارض. حزب کارگر این اعدام را « وحشیانه» خواند و سپاه پاسداران را «تهدیدی فزاینده» درخاک بریتانیا توصیف کرد.
به گفته رئیس سرویس امنیت داخلی بریتانیا، ام آی فایو، «ده توطئه رژیم ایران برای آدمربایی و قتل» در بریتانیا شناسایی شده است.
حزب کارگر زندانی کردن «ناعادلانه» بریتانیاییها در ایران و تهدید کردن اسرائیل و حمایت از گروههای خشونتطلب در منطقه را از دلایلش برایش ممنوعه کردن سپاه پاسداران اعلام کرد.
برای شروع روند پارلمانی، حزب کارگر پیشنهاد کرده یا رویه فعلی دنبال شود یا با اصلاح قانون «امنیت ملی»، سازوکاری تازه برای «ممنوع کردن عوامل دولتی متخاصم» تدوین شود.
دیروز آلیشیا کرن رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان بریتانیا خواستار تعطیل شدن «مرکز اسلامی انگلیس» شد که به گفته او «دفتر سپاه پاسداران» در لندن است و مدیرش را «رهبر مستقیما تعیین میکند.»
او ممنوعه اعلام کردن سپاه پاسداران را تغییری «بزرگ» در سیاست بریتانیا خواند و گفت این «اولین باری خواهد بود که ما میتوانیم بگوییم دولتها هم میتوانند اقدام تروریستی بکنند.»
به گزارش خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، سایمون شرکلیف سفیر بریتانیا در تهران به وزارت خارجه احضار و اعتراض به «اقدامات خرابکارانه و مغایر با امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران» و «حمایت ناموجه و شیطنتآمیز از عامل جاسوسی» به او ابلاغ شده است.
جیمز کلورلی وزیر خارجه بریتانیا در واکنش به اعدام علیرضا اکبری، سفیرش را موقتا از تهرانفرا خوانده،کاردار ایران در لندن را احضار و دادستان کل ایران را هم تحریم کرده است.
ریشی سوناک نخستوزیر بریتانیا، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، آنالینا بربوک وزیر خارجه آلمان و رابرت مالی مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا هم اعدام آقای اکبری را محکوم کردهاند.
اتحادیه اروپا هم یکشنبه در بیانیهای اعدام آقای اکبری را بشدت محکوم و «همبستگی کامل» با بریتانیا اعلام کرد.
از: بی بی سی