محمدمهدی وثوقیان، دانشجوی رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو شورای صنفی این دانشگاه به دلیل «داشتن موی بلند و انداختن گوشواره در خوابگاه» به کمیته انضباطی احضار شده است. پیش از این هم گزارشهایی درباره ممنوعالورودی ۴۰ دانشجوی دختر به دانشگاه هنر منتشر شده بود.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور خبر داد محمدمهدی وثوقیان روز هفتم خرداد طی تماسی به کمیته انضباطی احضار شده و پس از مراجعه به کمیته، به او گفتهاند به دلیل بلند بودن موها و اشتباه گرفته شدن با خانمها، احضار شده است.
در نهایت پس از اخذ دفاعیهای بابت اتهاماتی چون «بلندی مو و انداختن گوشواره در خوابگاه»، پرونده این دانشجو برای بررسی به شورای انضباطی ارجاع داده شده است.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور از این اتهامها با عنوان «مضحک» یاد کرد و گفت نه تنها احضار وثوقیان به این دلایل «غیرقانونی» بوده بلکه «نقض آشکار حریم خصوصی دانشجویان» نیز هست.
این تشکل صنفی در روزهای گذشته نیز گزارشهایی درباره اقدام غیرقانونی حراست دانشگاه هنر در ممنوعالورود کردن ۴۰ نفر از دانشحویان دختر به این دانشگاه منتشر کرده بود.
کوروش صحتی، ایران اینترنشنال: حکومت توقع نداشت که بعد از سرکوب گروههای شناخته شده دانشجویی دوباره دانشگاهها سر بلند کنند و اینگونه مقابل حکومت بایستند pic.twitter.com/NVm4DSRHi6
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) May 30, 2023
بر اساس این گزارش، حراست دانشگاه هنر «بدون تذکر قبلی» اقدام به ممنوعالورود کردن این دانشجویان کرده است که از دانشکدههای مختلف هستند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور یادآور شده که حراست این دانشگاه «هیچ سند و مدرکی» مبنی بر تخلف دانشجو ارائه نکرده و همچنین مشخص نیست این ممنوعالورودی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؛ مضاف بر این تخلف، «کندیِ برگزاری جلسات کمیتههای انضباطی» نیز میتواند ممنوعیت این دانشجویان را به درازا بکشاند.
ممنوعالورودی ۴۰ دانشجو آن هم در هفتههای پایانی ترم جاری، به گفته این تشکل صنفی، صرفا با هدف «سرکوب و مضطرب کردن دانشجویان» انجام شده اما اینبار «به وضوح، فشارهای وارده به هدف حذف دانشجو از محیط دانشگاه صورت گرفته است».
شوراهای صنفی دانشجویان کشور اما از «حذف دانشجویان از محیط دانشگاهی» بهعنوان یک رویه ثابت در دانشگاههای کشور یاد کرد.
با آغاز تحصن و تجمعهای دانشجویی از مهر ماه سال گذشته و همزمان با خیزش «زن، زندگی، آزادی»، برخوردهای خشن با دانشجویان معترض از جمله بازداشت، احضار، تعلیق و محرومیت از تحصیل آنان شدت بیشتری گرفته است.
به تازگی نیز خبری منتشر شد مبنی بر این که در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به حملات شیمیایی به مدارس، احکامی بیسابقه برای هشت تن از آنان صادر شده و بر اساس این احکام، این دانشجویان یک تا دو سال از تحصیل محروم یا به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل تبعید شدهاند.
روز دوشنبه هشتم خرداد، گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، اعلام کرد سامانه نهاد ریاست جمهوری را هک و به اطلاعات ۱۲۰ سرور دسترسی پیدا کرده که نامه معاونت سیاسی وزارت کشور به وزیران علوم و بهداشت درباره برخورد با دانشجویان و اساتید معترض یکی از این سندهاست.
اسناد هکشده ریاستجمهوری: وزارت کشور خواستار برخورد با دانشجویان و اساتید معترض شده بود
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) May 30, 2023
گفتوگو با مهدیه گلرو، فعال حقوق زنان pic.twitter.com/XGryFfS4HN
ممنوعالورود کردن دانشجویان معترض، محروم کردن آنان از امکانات رفاهی و ملغی شدن اعطای مدرک تحصیلی از جمله این تصمیمات است.
این گروه همچنین صورتجلسههای «محرمانه» و «خیلی محرمانه» از جلسات و کمیتههای فرماندهی قرارگاه ثارالله با تمام سران امنیتی و اطلاعاتی کشور را برای سرکوب دانشگاهها منتشر کرده است.
هک سرورهای نهاد ریاستجمهوری
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) May 30, 2023
علی افشاری تحلیلگر سیاسی: سپاه در ساکت کردن جنبش دانشجویی ناموفق بوده است pic.twitter.com/EANOHRMosj
در یکی از جلسات کمیتههای فرماندهی قرارگاه ثارالله برای سرکوب دانشگاهها تصمیم گرفته شده که نهادهای امنیتی فهرستی از اساتید «تند و مسالهدار» تهیه کنند.
روحالله رحیمپور، تحلیلگر سیاسی: ارتباط دانشجویان با مردم معترض درخیابانها این امکان را میدهد که دانشجویان اعتراضات را تئوریزه کنند به این ترتیب جمهوریاسلامی با توجه به تجربیاتش به این موضوع واقف است و آن را سرکوب میکند pic.twitter.com/thrLKYEOmL
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) May 30, 2023