خبرگزاری هرانا – مهوش عدالتی علی آبادی و سپیده کشاورز، شهروندان بهائی ساکن تهران، جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند. این دو شهروند پیشتر هر یک به تحمل یک سال حبس محکوم شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه قعالان حقوق بشر در ایران، مهوش عدالتی علی آبادی و سپیده کشاورز، شهروندان بهائی ساکن تهران، جهت دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند.
این شهروندان در تاریخ بیست و دوم اسفندماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، هر یک به تحمل یک سال حبس محکوم شدند.
اتهامات مطروحه علیه این شهروندان در حکم صادره؛ “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “اجتماع و تبانی” ذکر شده است.
در تاریخ ۲۱ دیماه ۹۹، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد، مهوش عدالتی علی آبادی و سپیده کشاورز را از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی” به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ و ترویج بهائیت” به ۸ ماه حبس محکوم کرده بود.
حکم دادگاه بدوی این شهروندان، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی” به ۳ سال و ۷ ماه حبس تغییر کرد. این حکم نهایتا در شعبه ۱۱ دیوان عالی کشور نقض و به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد.
منزل مهوش عدالتی علی آبادی در تاریخ ۲۹ آبانماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی تفتیش و شماری از وسایل شخصی وی از جمله کتب مذهبی ضبط شد. این شهروند بهائی در تاریخ ۵ آذرماه همان سال، طی احضاریهای کتبی به دادسرای اوین احضار و پس از پایان جلسه بازپرسی بازداشت شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۷ آذرماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
سپیده کشاورز نیز همزمان در تاریخ ۲۹ آبانماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. مامورین در زمان بازداشت ضمن تفتیش منزل تعدادی از کتابها و وسایل شخصی ایشان را نیز ضبط کردند.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.