به رغم نبود ارز برای واردات نهاده‌ها؛ ۱۰۰ قلم کالای جدید مشمول ارز دولتی شد

سه شنبه, 27ام تیر, 1402
اندازه قلم متن

دلار در بازار ارز همچنان با افزایش قیمت روبه‌رو است.

دلار در بازار ارز همچنان با افزایش قیمت روبه‌رو است.

دولت در شرایطی واردات ۱۰۰ قلم کالا با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را مجاز اعلام کرده است که دامداران و مرغداران در روزهای اخیر بارها از نبود ارز برای واردات نهاده‌های دامی گلایه کرده‌اند.

وب‌سایت «اقتصاد آنلاین» در گزارشی نوشت که روش‌های فسادزا و پرچالش هر روز سر برمی‌آورد و توقف‌ناپذیر شده است؛ چرا که یک سری تعرفه اعلام شده که تولید کننده با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به واردات بپردازد؛ در حالی که بازرگانان باید با ارز ۴۰ هزار تومانی همان کالاها را وارد کنند.

نکته‌ای که برخی از کارشناسان بر آن دست می‌گذارند این است که ارز ۲۸۵۰۰ تومانی «نباید به تعداد کالاهای بیشتری تعمیم داده شود و این لیست ناشی از فشارهای یک عده به ظاهر تولیدکننده و در باطن زیاده خواه است.»

این تصمیمات در حالی گرفته می‌شود که دامداران از نبود نهاده‌های دامی گلایه دارند و بنابر اعلام فعالان این صنف چون ارزی برای واردات تخصیص داده نشده است تامین نهاده در سامانه‌های مربوطه با مشکل مواجه شده است.

در همین رابطه پیش از این رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه در تامین نهاده از سامانه بازارگاه با مشکل مواجه هستیم به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «با وجود اینکه چند ماهی است که دامدار هزینه را واریز کرده، ولی خوراک در سامانه بازارگاه تامین نشده است.»

سید احمد مقدسی تاکید کرده است که تاجر نهاده خود را در این سامانه بارگذاری می‌کند ولی به دلیل اینکه ارزی نیست، تحویل با تاخیر مواجه می‌شود.

حمیدرضا کاشانی، رییس هیات مدیره اتحادیه مرغداران میهن نیز درباره مشکلات تامین نهاده‌های دامی گفت که در یک ماه گذشته مشکلاتی در تامین ارز برای نهاده سویا به وجود آمد.

این در حالی است که در پی مشکلات بوجود آمده برای تامین نهاده‌های دامی قیمت هر کیلو مرغ به بیش از ۱۲۰ هزار تومان رسیده است.

بحران ارزی در صنایع مختلف بخصوص در حوزه کالاهای اساسی وخیم‌تر شده است و در همین راستا در فروردین‌ماه اتحادیه واردکنندگان نهاده‌‌‌‌های دامی در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی نوشت که «به‌رغم اعلام مکرر گشایش‌های ارزی توسط مسئولان ذی‌ربط، در حال‌حاضر صف تامین ارز نهاده‌‌‌‌های دامی که با اعتبار بخش‌خصوصی وارد و با قیمت‌های دستوری در کشور توزیع شده است به بیش از ۳ ماه می‌رسد.»

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.