روزنامه اینترنتی فراز در گزارشی به وضعیت مستاجران تهرانی و بحران اجارهنشینی در پایتخت ایران پرداخته و نوشته، مستاجران خانههایشان را کوچکتر میکنند و برخی از خانوادهها مهاجرت را ترجیح میدهند و به شهرستانها میروند.
بیخانمان شدهها هم به دنبال کانتینر میگردند تا اثاثیه منزل خود را در جایی ارزان انبار کنند. کمبود کانتینر و دریافت شش ماه پیشپرداخت رهن نیز به این مشکل اضافه شده است.
“تهران شهروندانش را بیرون میکند”
بنا بر گزارش فراز، زندگی در تهران و دیگر کلانشهرها خانوادهها را به حاشیه شهرها رانده است. حاشیهنشینان که در سال ۱۳۹۵ شمار آنها ۱۰ میلیون نفر بوده اکنون تعدادشان به ۲۴ میلیون نفر رسیده و شمار آنها دائما در حال افزایش است.
طبق آخرین آمارها، به طور میانگین حدود ۷۰ درصد از درآمد هر خانوار ایرانی، صرف اجاره مسکن میشود. روزنامه دنیای اقتصاد نوشته، هزینه رهن کامل یک خانه ۵۰ متری در محله “سیمتری جی”، در جنوب تهران ۴۵۰ میلیون تومان است.
وزارت بهداشت ایران جمعیت مناطق حاشیهنشین و ساکن سکونتگاههای غیررسمی در سال ۱۳۹۵ را بیش از ۱۰ میلیون نفر اعلام کرده بود که ۱۳ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میداد.
پنج سال بعد یعنی در بهمنماه ۱۴۰۰ جمعیت حاشیهنشینها در کشور به ۲۰ میلیون نفر رسید و حدود ۲۴ درصد جمعیت کل کشور حاشیهنشین شد.
فراز در پایان گزارش خود نوشته که تورم بالای ۵۰ درصد اجارهبها در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نسبت به سه دهه قبل رکورد شکسته و به بالاترین رقم رسیده است.
از: دویچه وله