ایران وایر
شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نظر نهایی خود درباره متهمان «پرونده عجمیان»، بسیجی کشته شده در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج را صادر کرد.
بر اساس گزارش روز دوشنبه ۳۰ مرداد روزنامه شرق، دیوان عالی کشور حکم ۸ نفر از متهمان این پرونده را تایید، یک حکم را نقض و دو نفر از متهمان را «عفو» کرده است.
شرق نوشته شایان چارانی و امیرمحمد جعفری که هرکدام پیشتر در این پرونده به سه سال زندان محکوم شده بودند، مشمول عفو شده و دوشنبه از زندان آزاد شدند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی پیش از این دو جوان معترض به نامهای سیدمحمد حسینی و محمد مهدی کرمی را با اتهامی مربوط به پرونده روحالله عجمیان اعدام کرده است.
روحالله عجمیان یکی از نیرویهای بسیج جمهوری اسلامی بود که در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ایران حضور داشت و روز ۴ آبان سال گذشته در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی، از جانباختگان اعتراضات سراسری در کرج، کشته شد.
تصاویر او در حالی که اسلحه کلاشینکف در دست داشته و برای سرکوب معترضان آموزش میدید بعدها در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به نوشته شرق، حمید قره حسنلو در جریان «پرونده عجمیان» به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است. او که پیش از بازداشت به عنوان پزشک مشغول فعالیت بود، در ابتدا حکم اعدام دریافت کرده بود ولی پس از نقض حکم در دیوان عالی، شعبه یک دادگاه انقلاب کرج، او را به اتهام محاربه به ۱۵ سال تبعید به زندان یزد محکوم کرد. این حکم عینا در دیوان عالی کشور تایید شده است.
رضا آریا، متهم ردیف دوم در کنار مهدی محمدی و حسین محمدی، متهمان ردیف چهارم و پنجم «پرونده عجمیان»، به ۱۰ سال تبعید به کرمان محکوم شده بودند که این حکم نیز در دیوان عالی کشور تایید شده است.
فرزانه قره حسنلو، همسر حمید قره حسنلو، به همراه دو متهم دیگر به نامهای محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی و امین مهدی شکرالهی هر یک به ۵ سال تبعید به زندان مشهد محکوم شده بودند که حکم آنها نیز توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.
علی معظمی گودرزی به عنوان متهم ردیف نهم پرونده نیزو به ۳ سال تبعید به زندان قم محکوم شده است.
آرین فرزامنیا، یکی از ۳ متهم زیر ۱۸ سال «پرونده عجمیان» است. براساس دادنامه شعبه یک دادگاه انقلاب کرج، او به عنوان متهم ردیف سوم معرفی و به ۱۰ سال تبعید به زندان کرمان با اتهام محاربه محکوم شده است. شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور اما این حکم را به دلیل «نقص تحقیقات» نقض کرده است.
به نوشته شرق، قانونا پس از تایید احکام در دیوان عالی کشور، تنها راه باقی مانده برای متهمان و وکلای آنان، ثبت درخواست اعاده دادرسی است و اکثر وکلاء فعال در «پرونده عجمیان» تاکید کردهاند که به زودی برای ثبت درخواست اعاده دادرسی اقدام خواهند کرد.