کارگران و مزدبگیران همراه با بازنشستگان همواره در تجمع های خود خواستار برخورداری مردم از درمان رایگان و بیمه کار آمد شده اند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که بهرغم ادعای دولت جمهوری اسلامی مبنی بر «گل و بلبل» بودن همه چیز در عرصه درمانی، بهویژه در حوزه دارویی، «۳۰۰ قلم» کمبود دارو در ایران وجود دارد.
یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ، روز جمعه پنجم آبان، به وبسایت «اقتصاد ۲۴» گفت: بیش از ۳۰۰ قلم دارو «در داروخانهها کم است» ولی دولت زیر بار نمیرود و مدام میگوید که «همه چیز گل و بلبل است» اما واقعیت امر، اینگونه نیست.
او افزود: کمبود شدید دارو در داروخانهها، باعث سوءاستفاده بیشتر از داروهای تولیدی میشود و دلالان میتوانند آنها را در «بازار آزاد» بفروشند و با این کارشان، مشکلاتی برای جامعه ایجاد میکنند.
نابسامانی تهیه دارو برای بیماران عادی ایرانی در شرایطی است که به گزارش نهاد دولتی «مرکز آمار» از وضعیت «هزینه و درآمد» خانوارها، سهم بهداشت و درمان از سبد هزینه خانوار شهری در سال قبل، حدود «۹.۱ درصد» بود که پس از هزینههای مسکن و سوخت، و هزینههای خوراکی و دخانی، در رتبه سوم قرار دارد.
در اوائل تیرماه و در پی اعلام وضعیت «بحران دارویی» از سوی برخی مقامات جمهوری اسلامی، بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت دولت ابراهیم رئیسی مدعی شده بود که «عوامل کمبود دارو را از بین بردهایم.»
دراین حال، یحیی ابراهیمی همچنین گفت که خیلی از «شرکتهای تولیدکننده دارو» تولید دارو برایشان «به صرفه نیست» و هزینه تمامشده برای آنها، خیلی بالاتر از هزینه قیمت دارو است.
به گفته او، وضعیت کنونی داروسازان داخلی موجب شده که تولید خیلی از کارخانهها «کاهش یابد» و باعث بیکاری جوانان شود؛ زیرا این کارخانهها «در حال طی کردن مسیر ورشکستگی هستند.»
مقامات ارشد جمهوری اسلامی، به ویژه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همواره وعده رفع بحرانهای درمانی، بهویژه «کمبود دارو» را دادهاند، وعدههایی که نهتنها محقق نشده بلکه براساس منابع داخلی، نسیت به گذشت به شدت نیز یافته است.
در این میان جکومت جمهوری اسلامی و رسانه های رسمی در ایران بارها مشکلات در عرصه درمان و بهداشت را به تحریم ها نسبت داده اند. این در شرایطی است که برخلاف این تبلیغات، دارو و اقلام درمانی همواره شامل تحریمهای اعمال شده علیه ایران نبوده و از «استثنا» برای تهیه و واردات برخوردار یوده است.
از: صدای آمریکا