شماری از شهروندان دارای معلولیت در شهرهای مختلف ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند. خواسته اصلی تجمعکنندگان اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان که شامل پرداخت کمکهزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه میشود، عنوان شده است.
کانال تلگرامی «کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت» گزارش کرده که این تجمعات روز یکشنبه ۲۸ آبان در شهرهایی ازجمله ساری، چابهار، اهواز، کرمانشاه، اردبیل و تفرش شکل گرفت.
بر اساس تصاویر منتشر شده، تعدادی از افراد دارای معلولیت صبح یکشنبه در شهر ساری در مقابل ساختمان استانداری مازندران تجمع اعتراضی برگزار کردند. در کرمانشاه نیز تجمعی مشابه مقابل ساحتمان اداره بهزیستی این شهر برگزار شد.
تصویر دیگری از تجمعات روز یکشنبه معلولان نشان میدهد که فردی مقابل اداره بهزیستی شهرستان چابهار به صورت یک نفره دست به تجمع زده است. در تفرش نیز دو فرد دارای معلولیت مقابل اداره بهزیستی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همچنین تصاویر منتشر شده نشان میدهد تجمع دیگری که اکثر حاضران در آن را زنان دارای معلولیت تشکیل میدهند در برابر ساختمان بهزیستی استان اردبیل برپا شده است.
روز شنبه ۲۷ آبان نیز شماری از ناشنوایان، نابینایان و معلولان جسمی حرکتی مقابل اداره بهزیستی خراسان رضوی و دفتر رییس کمیسیون اصل ۹۰ در شهر مشهد جمع شدند.
در جریان این تجمع، معاون توانبخشی اداره بهزیستی خراسان رضوی در میان معترضان حاضر شد و به آنها قول پیگیری داد. پس از آن معترضان به دفتر رییس کمیسیون اصل ۹۰ رفتند و او هم با حضور در میان معترضان به آنان قول رسیدگی و پیگیری داد.
این تجمعات در پی فرخوان قبلی و با عنوان «فراخوان هشتمین تجمع سراسری معلولان (به غیر از تهران)» در شهرهای مختلف کشور شکل گرفت.
در متن این فراخوان که در کانال تلگرامی «کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت» منتشر شد، با تاکید بر اینکه آنها نتیجهای از هفت تجمع سراسری قبلی خود نگرفته بودند، آمده که به همین دلیل «فراخوان هشتمین تجمع معلولان با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی و پایبندی به قوانین و مقررات کشور منتشر میشود.»
در این بیانیه از افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنان و فعالان این حوزه درخواست شده بود در تجمعات سراسری معلولان در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۷ و ۲۸ آبان مشارکت کرده و «حق پایمالشده پنجساله معلولان را از حاکمیت مطالبه کنند.»
آنها اجرا نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان را حق پایمال شده خود دانسته بودند.
در این ماده بر «پرداخت کمکهزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه» تاکید شده است.
پیشتر در اریبهشتماه امسال، بهروز مروتی، فعال حوزه معلولان در گفتوگو با ایلنا گفته بود: «نه تنها این قانون اجرا نمیشود بلکه سازمان برنامه و بودجه، از افزایش ۴۰ درصدیِ مستمری مددجویان نهادهای حمایتی نیز خودداری کرده است.»
به گفته مروتی درحالیکه خرج خانوادههای دارای معلولیت چندین براب خانوادههای عادی است، در حال حاضر مستمری معلولان ۶۵۵هزار تومان است.
او با بیان اینکه حتی اگر همان ۴۰ درصد را هم اعمال کنند باز هم ما کم میآوریم، اضافه کرده بود که با خط فقر ۱۵ میلیون تومانی و سبد معیشت ۲۰ میلیون تومانی، یک خانواده عادی با درآمد هم به سختی زندگی میکند، چه برسد به معلولی که ۶۰۰–۷۰۰ هزار تومان درآمدِ دولتی دارد.
افراد دارای معلولیت پیش از این نیز بارها در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمعات اعتراضی زندهاند.
از: ایران اینرنشنال