یک مقام صنفی: گوشت گران شد چون دام کافی وجود ندارد

سه شنبه, 7ام آذر, 1402
اندازه قلم متن

بازار گوشت با تورم شدیدی روبرو شده است.

بازار گوشت با تورم شدیدی روبرو شده است.

یک مقام صنفی در ایران، عامل افزایش دوباره قیمت گوشت در روزهای اخیر را «کمبود گوشت» در بازار دانسته و گفته که تنها با افزایش واردات این کالا این روند متوقف خواهد شد.

رئیس «اتحادیه گوشت گوسفندی» گفته که در هفته نخست آذرماه قیمت گوشت گوسفندی تا ۲۵ هزار تومان افزایش یافت و این روند کماکان ادامه خواهد داشت.

علی‌اصغر ملکی می‌گوید دام در ایران به تعداد کافی وجود ندارد و این امر امکان ورود دامدارها به نرخ‌گذاری را فراهم کرده است؛ موضوعی که مرکز آمار نیز به آن اشاره کرده و از کاهش ۲۹ درصدی تولید گوشت در کشور خبر داده است.

افزایش قیمت گوشت در حالی رخ می‌دهد که رسانه‌های نزدیک به دولت و مقامات در ماه‌های اخیر همواره بر روند کاهش قیمت آن در بازار تاکید می‌کردند و حتی تهاتر گوشت با نیسان آبی نیز به‌عنوان یکی از دستاوردهای سفر ابراهیم رئیسی به کشور کنیا در تیرماه گذشته عنوان شد.

در همین رابطه ۲۲ شهریور ماه رسانه‌های حامی دولت با اعلام اینکه نخستین محموله گوشت گرم گوسفندی از آفریقا به سمت ایران ارسال شد به نقل از سفیر ایران در کنیا تاکید کردند که محموله دوم هم در روز ۲۳ شهریور به سمت ایران ارسال خواهد شد.

پس از این اتفاق بارها شاهد ادعای افزایش قیمت گوشت در بازار بودیم به‌طوری‌که در آخرین اظهارنظر، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی گفته بود که با عرضه به موقع گوشت داخلی و گوشت قرمز وارداتی قیمت شقه گوسفندی روند کاهشی به خود گرفته است.

این ادعاها در حالی مطرح شده بود که به گفته کارشناسان در سال‌های اخیر، کمبود و گرانی نهاده‌های دامی به دلیل عدم تامین ارز وارداتی، یکی از چالش‌های اصلی دامداران بوده است. این امر علاوه بر گوشت قرمز، بر قیمت گوشت مرغ نیز تأثیر زیادی داشته است و همچنین موجب کاهش تولید در ایران شده است.

در همین رابطه مرکز آمار ایران طی گزارشی که روز یکشنبه چهارم آذرماه منتشر کرد، اعلام کرد که تورم سالانه گوشت قرمز در آبان امسال حدود ۹۱ درصد بوده است. این رقم، بیشترین رشد قیمت را در میان اقلام خوراکی داشته است.

از طرفی جدیدترین گزارش این مرکز در مورد تولید گوشت در کشور نیز نشان می‌دهد که تولید گوشت قرمز در مهر ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش ۲۹ درصدی را ثبت کرده است.

وب‌سایت «اکو ایران» پیش‌تر گزارش کرده که طبق بررسی داده‌های سال ۲۰۲۲ سازمان فائو، میزان مصرف گوشت قرمز ایران ۶ کیلوگرم بوده است. آماری که برای سال جاری کمتر از ۳ کیلوگرم هم اعلام شده است و این کاهش نتیجه رسیدن قیمت هرکیلوگرم گوشت قرمز تا ۷۰۰ هزار تومان است.

کاهش سرانه مصرف مواد غذایی و ناتوانی بخش قابل توجهی از خانوارها برای تامین حداقل‌های مورد نیاز برای تغذیه مناسب باعث شده است تا طرح کالابرگ الکترونیک در دستور کار دولت قرار بگیرد. در کنار این اتفاق ۲۸ آبان ماه نیز وزارت کار جمهوری اسلامی از تعمیق بحران معیشت و آغاز پرداخت یارانه حمایتی به خانوارهای ناتوان از تامین غذای کودکان خبر داد.

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.