نمایی از یکی از تالارهای کاخ سعدآباد در تهران
چند ماه پس از انتشار خبر سرقت چندین قطعه فرش نفیس از کاخ سعدآباد در تهران، یک مقام دفتر ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی خبر داد که این پرونده به «دادگاه ویژه روحانیت» ارسال شده است.
به گفته این مقام، از سرنوشت این فرشهای نفیس هم هنوز اطلاعی در دست نیست.
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه، ۲۷ دیماه، به نقل از سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت رئیسی، نوشت: «با توجه به شرایط خاص مظنون اصلی، پرونده به دادگاه ویژه روحانیت ارسال شده است.»
دادگاه ویژه روحانیت که در سال ۱۳۵۸ با دستور روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، تشکیل شد نهادی قضایی است «برای رسیدگی به اتهامها و تخلفهای روحانیون».
با این حال سپهر خلجی درباره مظنون اصلی این پرونده هیچ توضیحی نداده و تنها اشاره کرده است که دولت رئیسی «در جمعبندی نهایی به ده نفر مظنون از مقامات دولت قبل» رسیده است.
خبر سرقت فرش از سعدآباد را نخستین بار خبرگزاری فارس در ۳۱ اردیبهشت سال جاری منتشر کرد و خبر داد که در سال ۱۳۹۵ (یعنی زمان دولت حسن روحانی) ۴۸ تخته فرش نفیس را با یک دستگاه وانت از ساختمان حافظیه کاخ سعدآباد خارج کردهاند.
پس از اظهار نظرهای متناقض یک وزیر و چند مقام دیگر در دولت رئیسی، محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در دوران ریاست جمهوری او، این خبر را قدیمی دانست و «طرح مجدد» موضوع مفقودی فرشها در رسانهها را «از اساس سیاسی و با اهداف انتخاباتی» توصیف کرد.
فرشهای مورد اشاره، مجموعهای است که آن را دومین مجموعه گرانقیمت فرش در جهان و دومین کلکسیون بزرگ فرش در دنیا لقب دادهاند و شامل فرشهای نفیسی از دوره قاجار و زندیه است.
کارشناسان قیمت تنها ده تخته فرش از این ۴۸ تخته فرش مسروقه را ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد کردهاند.
از: رادیو فردا