برگرفته از طرح جمال رحمتی درباره اختلاس «چای دبش»
رئیس سازمان تعزیرات جمهوری اسلامی در مورد پرونده فساد چای دبش گفته است که شرکت چای دبش، چای فاسد شده وارداتی را که مصرف حیوانی هم نداشت، به دُبی منتقل کرد؛ رنگ و اسانس زد و به عنوان چای خارجی مجددا وارد ایران کرد.
به گزارش وب سایت «تجارت نیوز»، احمد اصانلو ️تاکید کرد در وهله اول، چای سنواتی برای استفاده در گلخانهها به اصفهان ارسال شد که تاثیر منفی بر گیاهان داشت و در نهایت، دولت مجوز داد که بانک ملی میتواند این چای را به شرط صادرات بفروشد.
او با اشاره به این موضوع که چای فاسد ایرانی در هیچ جای جهان مشتری نداشت، گفت که شرکت چای دبش با خرید و ارسال آن به دبی، مجددا به آن رنگ و اسانس اضافه کرد و با بسته بندی جدید به ایران وارد کرد.
سازمان بازرسی کشور روز یازدهم آذر از کشف «فساد بیش از ۳ میلیارد دلاری» در تخصیص ارز به یک شرکت «خاص» خبر داده بود که در برابر دریافت ۲ میلیارد دلار، کالای مورد نظر وارد نشده و در مورد اقلام وارد شده نیز «بیش اظهاری چند برابری» صورت گرفته است.
در نهایت، مشخص شد این شرکت با ارز دریافت کرده برای واردات ماشینآلات، در مجموع ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار فساد داشته است.
به گفته سازمان بازرسی کل کشور، این فساد در دولت حسن روحانی شکل گرفت و تا چند ماه پیش در دولت ابراهیم رئیسی نیز ادامه داشت، مدیران ارشد در وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت، صمت، بانک مرکزی، گمرک و سازمان استاندارد درگیر این موضوع بودهاند و برای انجام این فساد «تغییرات مدیریتی» نیز صورت گرفته است.
کارشناسان بر این باورند که فساد در جمهوری اسلامی به صورت سیستماتیک و ساختاری درآمده است و دولتهای مختلف بهعنوان ابزاری برای پیشبرد منافع گروهها و نهادهای فرا قوهای عمل میکنند.
برهمین اساس، مرور روند فسادهای کشف شده در ایران نشان میدهد دست تمامی دولتها به فسادهای اقتصادی فاش شده، آلوده است.
از: صدای آمریکا