افزایش نرخ ویزیت پزشکان متخصص

جمعه, 2ام خرداد, 1393
اندازه قلم متن

darman

هزینه های درمانی طی ۱۱سال اخیر بهطور سرسام آوری افزایش یافته است

هزینه های درمانی در ۱۱سال گذشته٬ پیوسته افزایش یافته و تا پایان سال ۱۳۹۲، همواره افزایش تعرفه های درمانی پزشکان خصوصی بیش از بخش دولتی بوده است. اما در سال جاری برخلاف سالهای گذشته، درصد افزایش تعرفه های درمانی در بخش دولتی بالاتر از درصد افزایش میزان تعرفه های درمانی در بخش خصوصی است.

هیأت دولت روز گذشته تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی بخش خصوصی در سال ۱۳۹۳ را اعلام کرد.

بر اساس این مصوبه که به امضای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری٬ رسیده است، ویزیت پزشکان، دندانپزشکان عمومی و PHD پروانه دار ۱۶۵هزار ریال، ویزیت پزشکان و دندانپزشکان متخصص ۲۶۰هزار ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص، فلوشیپ و روانپزشکان ۳۳۰ هزار ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص روانپزشک ۳۷۰ هزار ریال، کارشناس ارشد پروانه دار ۱۴۰هزار ریال و کارشناس پروانه دار ۱۲۵هزار ریال است.

پیش از این رضا حسین پور، مدیرکل دفتر بیمه های سلامت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش ۴۴ درصدی تعرفه های درمانی دولتی و ۲۵ تا ۳۲ درصدی تعرفه های درمانی خصوصی خبر داده بود.

به گزارش روزنامه «شرق»، با بررسی نرخهای اعلام شده، نخستین بار است که طی چندسال اخیر، درصد افزایش تعرفه های درمانی در بخش دولتی بالاتر از درصد افزایش میزان تعرفه های درمانی در بخش خصوصی است.

در این گزارش نوشته شده است: «هزینه های درمانی طی ۱۱ سال اخیر بهطور سرسام آوری افزایش یافته است. تعرفه های درمانی پزشکان عمومی در بخش دولتی در سال ۹۲ در مقایسه با تعرفه های درمانی پزشکان عمومی در سال ۸۳، ۴۰۰ درصد و تعرفه های پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سالجاری در مقایسه با سال ۸۳، ۷۰۰ درصد افزایش داشته است.»

بر اساس اطلاعات مطرح شده در گزارش یادشده، قیمت ویزیت پزشکان عمومی در بخش دولتی در سال ۱۳۸۳، ۱۱۰۰ تومان بود که در سال ۱۳۹۲ به ۵۵۰۰ تومان رسیده است. همچنین ویزیت پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سال ۱۳۸۳، ۱۴۴۰ تومان بود که در سال ۱۳۹۲ به ۱۱هزار و۵۰۰ تومان رسیده است.

میزان افزایش تعرفه ها در میان پزشکان متخصص و فوق متخصص و همچنین روانپزشکان نیز با افزایش بسیار زیادی همراه بوده است.

تعرفه های پزشکان متخصص در بخش دولتی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۲، ۳۰۰ درصد و در بخش خصوصی ۴۵۷ درصد، تعرفه پزشکان فوق تخصص در بخش دولتی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۲، ۲۸۰ درصد و در بخش خصوصی ۶۰۱ درصد و همچنین تعرفه روانپزشکان در بخش دولتی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۲ در بخش دولتی ۴۳۶ درصد و در بخش خصوصی ۶۹۱ درصد افزایش داشته است.

در مجموع تعرفه پزشکان عمومی در بخش دولتی و خصوصی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲، ۵۵۰ درصد، متخصص ۷۵۷ درصد، فوق تخصص ۸۸۱ درصد و روانپزشک هزار و ۱۲۶ درصد افزایش یافته است.

آنچه طی سالهای اخیر مشکل تعرفه های درمانی را دوچندان کرده، افزایش تعرفه های درمانی از یک سو و عدم حمایت دولت از سوی دیگر بوده است.

در سال ۱۳۹۳ دولت یازدهم وعده های متعدد برای تامین رقم افزایش تعرفه های درمانی و کاهش هزینه های درمانی پرداخت شده از جیب مردم داده است.

چندی پیش، در نخستین روز از دوره دوم طرح هدفمندی یارانه ها در روز بیستم فروردین ماه، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وعده داد که طرح بیمه همگانی به زودی با تأمین «اعتبارات لازم»، اجرا خواهد شد.

همزمان، بهمن برزگر٬ معاون مطالعات و توسعه خدمات بیمه ای سازمان بیمه سلامت٬ گفت در گام نخست، نه تمام افراد فاقد بیمه درمانی، بلکه حدود نیمی از آنان به زیر پوشش بیمه خواهند رفت و دولت هنوز همه بودجه لازم برای همگانی شدن و یکپارچه سازی بیمه خدمات درمانی را ندارد.

تخمین زده میشود که ۱۲ تا ۱۳میلیون نفر فاقد خدمات بیمه پایه سلامت باشند و در گام نخست پنج تا شش میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. به این ترتیب باز هم جمعیتی بیش از شش میلیون نفر خارج از چتر بیمه میمانند.

این در حالی است که دولت ایران طی سالهای گذشته، برخلاف آنچه در اصل ۲۹ قانون اساسی موظف به انجام آن شده، کوشیده است از حجم بودجه خدمات درمانی خود بکاهد و نظام تأمین اجتماعی را بیش از پیش به بخش خصوصی وابسته کند.

بهره گیری از خدمات درمانی بیمه های خصوصی نیز نیاز به انجام روند پیچیده اداری دارد. همین امر شرایط فرد بیمار را دشوارتر میکند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.