یورونیوز – مرگ ناگهانی ابراهیم رئیسی، به عنوان یکی از گزینههای اصلی جانشینی علی خامنهای بار دیگر گمانهزنیها بر سر این که چه کسی رهبر آینده جمهوری اسلامی خواهد بود را به میان آورده است. والاستریت ژورنال در گزارشی در کنار مجتبی خامنهای نام کسی را به میان آورده که تاکنون از توجهها پنهان بوده است.
به گزارش والاستریت ژورنال بر قدرت نشستن احتمالی مجتبی خامنهای، پسر رهبر فعلی جمهوری اسلامی کاملا با دیدگاه روحالله خمینی، نخستین رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر این که حکومت موروثی چون سلطنت است، در تضاد کامل است. علی خامنهای نیز سال گذشته حکومت موروثی را «غیراسلامی» خوانده بود.
محمود محمدی عراقی، نماینده مجلس خبرگان اسفند سال گذشته گفته بود: «از رهبر انقلاب کسب اجازه میکنند که آیا شما اجازه میدهید ما در مورد شخصی که منسوب به شما است بررسی را انجام دهیم که در پاسخ میگویند نخیر، دور این مسأله را خط بکشید.»
به گزارش والاستریت ژورنال، برخی از ناظران بر این باورند که ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی یک دوره آزمایشی برای وی محسوب میشد و آقای خامنهای او را برای جانشینی خود در نظر داشت. همچنین برخی بر این باورند که ابراهیمی رئیسی به دلیل فقدان جاهطلبی شخصی و تجربه سیاسی، زمینه خوبی برای نفوذ بیشتر سپاه پاسداران در بنیانهای سیاست جمهوری اسلامی ایجاد میکرد و از این رو نظر سپاهیان نیز به رهبری او مثبت بود.
وال استریت ژورنال علیرضا اعرافی، نایب رئیس ۶۷ ساله مجلس خبرگان رهبری را به عنوان یکی دیگر از گزینههای جانشینی علی خامنهای معرفی میکند.
علیرضا اعرافی کیست؟
علیرضا اعرافی از اوایل دهه ۱۳۸۰ عهدهدار چندین سمت مهم بوده است. او در سال ۱۳۸۱ از سوی علی خامنهای به ریاست «مرکز جهانی علوم اسلامی» منصوب شد.
آقای خامنهای در سال ۱۳۸۷ این مرکز را با «سازمان مدارس و حوزههای علمیه خارج از کشور» ادغام و «جامعه المصطفی العالمیه» را تاسیس کرد. این نهاد به ریاست آقای اعرافی مهمترین نهاد جمهوری اسلامی برای گسترش و تبلیغ ایدئولوژی این حکومت از طریق شاخههایش در دیگر کشورها بود.
علیرضا اعرافی تا سال ۱۳۹۷ ریاست «جامعه المصطفی العالمیه» را بر عهده داشت و از سال ۱۳۹۰ عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال ۱۳۹۵ مدیر حوزه علمیه قم و مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور است. او همچنین از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از اعضای هیات امنای دانشگاه فرهنگیان است.
آقای اعرافی از سال ۱۳۹۸ منصوب آقای خامنهای در شورای نگهبان و از ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری است.
با این حال به گزارش والاستریت ژورنال، ارتباط و نفوذ گسترده مجتبی خامنهای در نهادها اطلاعاتی جمهوری اسلامی و همچنین بسیج و همچنین نزدیکی او به سپاه پاسداران قابل انکار نیست.
از: گویا