ایران وایر
پس از انتشار نامه رئیس هیئت مدیره «انجمن فیلم کوتاه ایران» برای شفافسازی درباره مرگ مشکوک «بهاره للهی»، مرکز رسانهای قوه قضائیه در بیانیهای با رد ادعاها در مورد کشته شدن این کارگردان زن ایرانی در زندان مدعی شد: «جسد او در خانهاش در کرج کشف شده» و «متوفی سابقه بازداشت نداشته است.»
مرکز رسانهای قوه قضائیه با اشاره به گزارش «توانا» مبنی بر قتل خانم للهی در زندان و دفن او بدون اطلاع خانوادهاش نوشت: «اخیرا ضد انقلاب به گمان اینکه سوژه جدیدی پیدا کرده است، یک خانم تنها را که در خانه فوت کرده و جسد او پس از چند هفته به دلیل بوی نامطبوع توسط همسایهها کشف شده بود را سوژه کشتهسازی کرده است.»
خبرگزاری میزان به نقل از حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز نوشت: «در ساعت ۲۱ روز ۱۳ فروردین سال جاری، حسب اعلام همسایههای یک مجتمع آپارتمانی در شهرک گلستانک محمدشهر کرج مبنی بر استشمام بوی نامطبوع از داخل یکی از واحدها، ماموران کلانتری به محل مراجعه و پس از باز کردن درب با جسد خانمی حدودا ۴۰ ساله مواجه شدند. بعد از بررسیها معلوم میشود هویت جسد متوفی، خانم بهاره للهی حاجی دلایی فرزند محمدرضا است.»
https://youtube.com/watch?v=l94_X1NPaLg%3Fwmode%3Dopaque
رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه طی بررسیها مشخص میشود حدود سه هفته از زمان فوت متوفی گذشته است، مدعی شد: «به لحاظ عدم پیگیری وابستگان متوفی، جسد پس از مدتی در بهشت سکینه کرج دفن میشود و تحقیقات جهت تعیین علت فوت ادامه مییابد.» این گفته به صورت تلویحی عدم اطلاع خانواده للهی از دفن فرزندشان را تایید میکند.
در این گزارش به نقل از پزشکی قانونی آمده: «در زمان کشف جسد حدود سه هفته از فوت گذشته بود. در بررسیهای پزشکی انجام شده روی جسد نیز هیچ نشانه شکستگی مشاهده نشده است.»
با وجود آنکه در گزارش میزان گفته شده «متوفی سابقه بازداشت نداشته است»، یکی از منابع «توانا»، ضمن تاکید بر حضور بسیار فعال بهاره للهی در جریان اعتراضات ۱۴۰۱، از درگیری او با یکی از دستاندرکاران جشنواره فیلم فجر هم خبر داد و گفت:«بهاره پس از آن شدیداً دنبال خروج از کشور بود. از اواخر بهمن ماه ۱۴۰۲ ارتباطش با همه قطع شد، حتی خانهاش را تغییر داد و از تهران به کرج نقل مکان کرد. هیچکس از او خبری نداشت، موبایلش خاموش بود و این گمان در ذهن دوستان و آشنایان ایجاد شد که شاید باز هم بازداشت شده باشد. به همه جا مراجعه شد، ولی اثری از او پیدا نشد. تا اینکه اخیرا خانوادهاش در پی پیگیریها متوجه شدند که او روز ۱۴ فروردین در بهشت سکینه کرج به عنوان مجهولالهویه دفن شده است.»
بهاره للهی حاجی دلائی، کارگردان و فیلمنامهنویس ۴۰ ساله و یکی از کارگردانان مجموعه «عصرآباد» در سال ۸۸ بوده است. او همچنین سابقه عضویت در آکادمی داوری فیلم کوتاه جشن خانه سینما و چند نوبت داوری در جشنوارههای برگزار شده توسط انجمن سینمای جوانان ایران را داشته است.
در پی مرگ این کارگردان ایرانی، «امیر توده روستا» در نامهای خطاب به مدیرعامل خانه سینما، خانم للهی را یکی از اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران معرفی کرد و خواستار دریافت «گزارش واقعی» نهادهای امنیتی، انتظامی و قضایی درباره احتمال «قتل، فوت یا درگذشت مشکوک» این فیلمساز شده بود.
او در این نامه تصریح کرده بود اعضای صنف فیلم کوتاه خانه سینما «مُصرانه» خواستار «پیگیری و شفافسازی» درباره چگونگی مرگ بهاره للهی هستند. در این نامه همچنین آمده بود: «درگذشت مبهم بهاره للهی، جامعهی فیلم کوتاه را در شوک فرو برد.»