دکتر «فاطمه حاجی ولیزاده»، رییس اداره بیماریهای عضلانی-اسکلتی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفته است تصور میکنیم که بیش از نیمی از جمعیت کشور، یعنی یک نفر از هر دو نفر به پوکی استخوان یا کمبود ماده معدنی استخوان، دچار باشند.
به گفته او، بررسیها بیانگر این است که یک زن از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال و از هر ۵ مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشود.
به نوشته «ایسنا»، حاجی ولیزاده اشاره کرده که تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان دارد و اضافه کرد: «مصرف کلسیم به مقدار کافی که بیشترین میزان آن در لبنیات وجود دارد، سبب “مینرالیزه شدن استخوان” و افزایش استحکام استخوانها میشود و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.»
به گفته این مقام وزارت بهداشت، مصرف لبنیات و کلسیم تا پیش از ۳۰ سالگی، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان دارد و همچنین مصرف لبنیات و ویتامین D پس از ۳۰ سالگی میتواند روند پوکی استخوان را به تاخیر اندازد و جایگزینی استخوانها بهتر شود.
رییس اداره بیماریهای عضلانی-اسکلتی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت همچنین با بیان اینکه با کمبود دستگاههای تراکم سنجش استخوان روبهرو هستیم، گفته است: «اغلب دستگاههای سنجش تراکم استخوانها در پایتخت و مراکز استانها مستقر هستند و با کمبود این دستگاهها در سایر نقاط کشور مواجه هستیم. هشت دستگاه سنجش تراکم استخوان بهازای هر یک میلیون نفر در کشور وجود دارد که اغلب این دستگاهها در شهر تهران و برای بخش خصوصی است. انتظار میرود که ۱۰ تا ۱۲ دستگاه سنجش تراکم استخوان بهازای هر یک میلیون نفر در کشور وجود داشته باشد.»
اوتاکید کرد: «از طرفی هم کیفیت دستگاههای سنجش تراکم استخوان، چندان مورد بررسی قرار نمیگیرد و نیاز داریم که ارزیابی یکپارچه از وضعیت عملکرد دستگاههای سنجش تراکم استخوان در کشور داشته باشیم.»
افزایش قیمت لبنیات در سالهای اخیر موجب کاهش و حذف گسترده این محصولات لبنی از سفره خانوارهای ایرانی شده است. پیشاز این کارشناسان تغذیه به عوارض ناشی از کاهش مصرف شیر و لبنیات در ایران هشدار دادند.
گزارشها نشان میدهد هر ایرانی در سال، کمتر از ۷۰ کیلو شیر مصرف میکند. این درحالیست که سرانه مصرف شیر در کشورهای دیگر براساس استانداردهای جهانی، بیش از ۱۵۰ تا ۱۶۰کیلو است.
«محمدرضا بنی طبا»، سخنگو انجمن صنایع لبنی، پیشاز این درباره علت کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور گفته بود: «کاهش قدرت خرید مردم در کنار افزایش هزینههای تولید، از عوامل تاثیرگذار بر کاهش سرانه مصرف هستند.»
از: ایران وایر