دلارهای ایران در سوریه؛ می‌توانستیم دو المپیک برگزار کنیم، ده‌ها ورزشگاه بسازیم

چهارشنبه, 21ام آذر, 1403
اندازه قلم متن

ایران وایر – پیام یونسی‌پور

ایران، سوریه، ۳۰ میلیارد دلار بدهی، بدهی بشار اسد، هزینه مسابقات المپیک، هزینه ساخت ورزشگاه‌های مدرن،
با میزان بدهی دولت سوریه به ایران، سی میلیارد دلاری که در سوریه سوخت، می‌توانستیم دو المپیک برگزار کنیم، ده‌ها ورزشگاه مدرن بسازیم
 

این نماینده سابق مجلس، میزان بدهی سوریه به ایران را با دلار ۷۰ هزار تومانی، معادل دو هزار تریلیون تومان اعلام کرد و پرسید «تکلیف این مبلغ کلان چیست؟» 

***

یک روز بعد، خبر قطعی گریختن «بشار اسد» رییس‌جمهور سابق سوریه به روسیه به‌صورت رسمی از سوی رسانه‌های بین‌المللی اعلام شد. با سقوط حکومت بشار اسد، دست‌کم ۳۰ میلیارد تومان از سرمایه‌های مردم ایران که برای ایدئولوژی‌های جمهوری اسلامی، ازجمله آنچه «محور مقاومت» خوانده می‌شد، سوخت.

«ایران‌وایر» با بررسی دقیق ارقام و هزینه‌هایی که دولت‌های ژاپن، فرانسه، قطر، اسپانیا و آمریکا در سال‌های اخیر برای برگزاری رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو، المپیک ۲۰۲۴ پاریس، ساخت تمامی ورزشگاه‌های قطر برای جام‌جهانی ۲۰۲۲، ساخت و نوسازی ورزشگاه «سانتیاگو برنابئو» در مادرید و ساخت ورزشگاه فوق مدرن «مرسدس بنز» در آتلانتا متحمل شده‌اند، به این جمع‌بندی رسیده است که میزان برگزاری دو دوره اخیر المپیک، ساخت ۸ ورزشگاه جدید و بازسازی ۳ ورزشگاه قدیمی قطر و ساخت دو ورزشگاه مدرن اروپا و آمریکا، کمتر از ۳۰ میلیارد دلار، یعنی رقمی که جمهوری اسلامی خرج زنده نگه داشتن حکومت بشار اسد در سوریه کرده بود، شده است.

المپیک پاریس؛ ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار

سال ۲۰۲۳ ابتدا هشتگی از سوی کاربران شهروندان فرانسوی در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت که آرام‌آرام در خیابان‌های پاریس هم فریاد زده شد. هشتگی با عنوان «#JeChieDansLaSeineLe23Juin» به معنی «من در (رودخانه) سن مدفوع می‌کنم.» 

برخی شهروندان فرانسوی که نسبت به هزینه‌های برگزاری رقابت‌های المپیک پاریس معترض بودند، با راه‌اندازی کمپین‌هایی برای راه‌پیمایی و تظاهرات و تحصن، خواستار هرگونه اقدام جهت لغو شدن این رقابت‌ها شدند. شهروندان پاریس می‌گفتند باید جلوی هزینه‌های این مسابقات، حتی اگر در نهایت همراه با سود مالی برای این شهر و کشور باشد، گرفته شود.

اعتراض معترضین فرانسوی به هزینه ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری بود که در نهایت از سوی دولت فرانسه تامین شد.

باید در نظر گرفت که این هزینه‌ها شامل برگزاری دو مراسم باشکوه افتتاحیه و اختتامیه با حضور ستاره‌های گران‌قیمت موسیقی و سینمای جهان، ازجمله «سلن دیون»، «آیا ناکامورا»، «لیدی گاگا» و «تام کروز» هم می‌شد. پاک‌سازی کامل رودخانه سن، ساخت و بازسازی زیرساخت‌هایی عظیم مانند دهکده المپیک، برپایی سالن‌ها، پیست‌ها و ورزشگاه‌های موقت در حوالی برج ایفل و البته هزینه‌های مربوط به امنیت و حمل‌ونقل نیز، در این بودجه قرار می‌گرفت.

المپیک توکیو؛ ۱۳ میلیارد دلار

«توشیرو موتو»، مدیر اجرایی کمیته برگزاری بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو، در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که هزینه‌های برگزاری این مسابقات «بسیار فراتر از حد پیش‌بینی دولت ژاپن» بوده و بابت این هزینه‌ها، از مردم کشور ژاپن عذرخواهی کرد.

«یوشیهیده سوگا»، نخست وزیر وقت ژاپن نیز بلافاصله پس از پایان این رقابت‌ها که به‌دلیل شیوع «همه‌گیری کرونا» در سال ۲۰۲۱ برگزار شد، از مردم کشورش باوجود اشاره به اثرات مثبت بازی‌ها از منظر روحیه ملی و دیپلماسی عمومی، انتقادات مردم این کشور مبنی‌بر اینکه باید منابع عمومی در بحران‌ کرونا به‌شکل بهتری و در جایی غیر از المپیک ۲۰۲۰ هزینه می‌شد را منطقی دانست و از مردم کشورش پوزش خواست.

هزینه برگزاری رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو با اعلام رسمی، دقیق و با جزییات کمیته بین‌المللی المپیک، ۱۳ میلیارد دلار اعلام شد. هزینه برگزاری این مسابقات به‌دلیل همه‌‌گیری کرونا، ۲۰‌درصد بالاتر از حد تصور و برنامه‌ریزی دولت ژاپن بود.

ساخت ۸ ورزشگاه‌ جام جهانی در قطر؛ ۳ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار

دولت قطر برای برگزاری جام‌جهانی ۲۰۲۲ اقدام به ساخت ۷ ورزشگاه جدید کرد و یک ورزشگاه را از نو ساخت، تا این رقابت‌ها در هشت ورزشگاه مجهز برگزار شود. ۳۲ تیم حاضر در این رقابت‌ها، ورزشگاه‌های این کشور را ستوده بودند. ورزشگاه‌هایی که برای نخستین بار به سیستم خنک کننده هوا مجهز شدند.

ورزشگاه لوسیل (Lusail Stadium) با هزینه ۷۶۷ میلیون دلار، ورزشگاه البیت (Al Bayt Stadium) با هزینه ۸۱۰ میلیون دلار، ورزشگاه الجنوب (Al Janoub Stadium) با هزینه ۵۵۶ میلیون دلار، ورزشگاه شهر آموزش (Education City Stadium) با هزینه ۶۲۰ میلیون دلار، ورزشگاه ۹۷۴ (Stadium 974) که از ۹۷۴ کانتینر ساخته شده بود با هزینه ۱۸۰ میلیون دلار، ورزشگاه احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium) با هزینه ۳۰۰ میلیون دلار، ورزشگاه الثمامه (Al Thumama Stadium) با هزینه ۳۱۲ میلیون دلار ساخته و ورزشگاه بین‌المللی خلیفه (Khalifa International Stadium) با هزینه ۳۴۴ میلیون دلار، به‌صورت کامل و از نو، بازسازی شد.

دولت قطر هرچند برای ساخت شهرهای جدید، متروها، استخدام نیروهای فنی و کاری و همین‌طور تجهیز هتل‌های مدرن، هزینه‌هایی جداگانه را تقبل کرد، اما برای ساخت ۸ ورزشگاه مدرن، کمتر از ۴ میلیارد دلار خرج کرده بود.

جمهوری اسلامی از آغاز حکومت خود بر ایران، حتی یک ورزشگاه با حداقل استانداردهای فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز در ایران نساخته است.

سانتیاگو برنابئو؛ یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار  

تصور کنید به‌سمت ورزشگاهی می‌روید که دیواره‌های بیرونی‌اش از لایحه‌های فلزی منحنی پوشیده شده و روی دیواره‌هایش، هم رقص نور می‌بینید و هم تصاویر متحرک. وقتی از راهروها عبور می‌کنید تا به‌سمت سکوها بروید، فناوری جدید «راهروی آسمانی» (Skywalk)، تصاویری از بازی‌های گذشته تیم‌تان را به نمایش می‌‌گذارد و هم‌زمان با شروع بازی، تصاویر مسابقه را پخش مستقیم می‌کند. روی سکوها، از تلویزیون ۳۶۰ درجه منحصر‌به‌فردی لذت می‌برید که شما را در هر نقطه از ورزشگاه، به دیدن لحظاتی که از دست داده‌اید دعوت می‌کند. فروشگاه‌های متعدد، سوییت‌های استراحت، ۱۶۰۰ صندلی با دید پانارومیک، فروشگاه‌های مختلف و چمنی بی‌نظیر.

این ورزشگاه بازسازی شده سانتیاگو برنابئو است که چمن آن به‌صورت طبقه‌طبقه جمع می‌شود تا در روزهایی خاص، کنسرت‌های بزرگ و بین‌المللی در آن برگزار شود. هزینه بازسازی این ورزشگاه که از سوی وبسایت مرجع «stadiumdb» به‌عنوان مجهزترین و مدرن‌ترین ورزشگاه اروپا معرفی شده، یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

ورزشگاه مرسدس بنز آتلانتا؛ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار

از ورزشگاه‌های شهر قدس، فولاده آره‌نا، نقش‌جهان و تختی‌های سراسر کشور خارج شویم و به ورزشگاهی برویم که سقف آن شبیه به لنز دوربین‌های عکاسی طراحی شده است. در کمتر از ۱۰ دقیقه باز می‌شود و در کمتر از ۱۰ دقیقه بسته.

نمایشگر ویدیویی «هالو برد» که به‌صورت دایره‌ای ۳۶۰ درجه، به تمام تماشاگران امکان تماشای پخش مستقیم رقابت را هم می‌دهد. تمامی ۸۳ هزار تماشاگری که روی سکوها نشسته‌اند، از اینترنت وای‌فای فوق سریع و ماهواره‌ای به‌صورت رایگان برخوردار هستند و بیش از ۲۰۰۰ نمایشگر دیجیتال در راهروها، رختکن‌ها، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، سرویس‌های بهداشتی و حتی خارج از ورزشگاه نصب شده که هیچ‌کس حتی لحظه‌ای از مسابقه فوتبال را از دست ندهد.

این ورزشگاه برای نخستین بار در جهان گواهینامه «LEED Platinum» را دریافت کرده که شامل سیستم‌های «مدیریت پیشرفته آب باران»، «پنل‌های خورشیدی برای تامین انرژی» و کاهش مصرف انرژی و آب است.

این ورزشگاه «مرسدس بنز» نام دارد و حد فاصل سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میلادی در شهر «آتلانتا» آمریکا، با بودجه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری ساخته و افتتاح شد.

باقی‌مانده بودجه؛ ۵ کمپ تمرینی فوق پیشرفته گوت برند لهوف

اگر با بودجه‌ای که جمهوری اسلامی خرج مسلح‌ کردن گروه‌های نظامی‌ طرفدار خود و بشار اسد در سوریه کرد، دو المپیک توکیو ۲۰۲۰ و پاریس ۲۰۲۴ را برگزار کنید، ۸ ورزشگاه قطر برای جام‌جهانی را بسازید، یک سانتیاگو برنابئو و یک مرسدس بنز آتلانتا را در ایران برپا کنید، هنوز کمی بیش از یک میلیارد دلار (یک میلیارد و ۹۱ میلیون دلار) پول اضافه در صندوق دارید.

هزینه تمامی این اتفاقات بزرگ در جهان طی سال‌های ۲۰۱۷ تاکنون، ۲۸ میلیارد و ۹۰۹ میلیون دلار بوده است.  

با باقی چنین بودجه‌ای چه می‌کنید؟

در اتریش، مرکز تمرینی «گوت برند لهوف» «Gut Brandlhof» به‌عنوان یکی از مجهزترین مرکز تمرینی تیم‌های باشگاهی فوتبال جهان شناخته شده است. طی چهار سال اخیر، باشگاه‌های لیورپول، بایر لورکوزن، آرسنال، اتلتیکو مادرید، پاری‌سن‌ ژرمن، آیندهوون، نیوکاسل، دورتموند، بورسیا مونشن‌گلادباخ، ردبول سالزبورگ و تیم‌های ملی مانند کرواسی، برزیل و تیم ملی قطر (پیش از جام‌جهانی ۲۰۲۲)، در این مرکز تمرینی اردو زده‌اند.

دو زمین فوتبال با استانداردهای فیفا، چهار زمین تمرینی جداگانه برای تمرینات فنی و تاکتیکی ۶۰ متر در ۴۰ متر، سالن ورزشی ۳۵۰ متر مربعی با تجهیزات پیشرفته بدنسازی، مرکز آب‌درمانی مجهز به استخرهای متعدد، مرکز آب‌گرم طبیعی، سونا و جکوزی به مساحت بیش از ۳۰۰۰ متر مربع، مسیرهای ویژه دویدن و دوچرخه‌سواری در کوهستان‌های «آلپ» در استان «سالزبورگ»، دو هتل مدرن ۵ ستاره با امکانات و سوییت‌های ویژه، یک زمین گلف استاندارد، ششزمین تنیس باز و دو زمین تنیس در سالن سرپوشیده، پیست مخصوص رانندگی سرعت و البته دسترسی به پیست‌های اسکی در فصل زمستان، بخشی از امکانات مرکز تمرینی گوت برند لهوف در استان سالزبورگ آلمان است.

این کمپ با هزینه ۲۰۰ میلیون دلاری ساخته و بهره‌برداری شده و این بدان معنی است که شما با باقی‌مانده بودجه‌تان پس از برگزاری دو المپیک و ساخت ۱۰ ورزشگاه فوق مدرن، می‌توانید پنج مرکز فوق پیشرفته تمرینی برای حضور، اسکان و تمرین تیم‌های باشگاهی و ملی کشورتان یا کشورهای پیشرفته فوتبال را در ایران برپا کنید.

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.