خودداری وزیر اطلاعات از اظهارنظر در مورد جیسون رضاییان

سه شنبه, 3ام شهریور, 1394
اندازه قلم متن

وزیر اطلاعات تلویحا گفته نظر این وزارتخانه در مورد جیسون رضاییان، خبرنگار آمریکایی متهم به جاسوسی با سایر دستگاه‌ها یکسان نیست. محمود علوی همچنین از حمایت ۸۶ درصد مردم از مذاکرات هسته‌ای خبر داد.

محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت یازدهم که دوشنبه شب (دوم شهریور) به مناسبت هفته دولت در برنامه “نگاه یک” تلویزیون دولتی ایران شرکت کرده بود از پاسخ دادن به پرسشی در مورد جیسون رضاییان خودداری کرد.

محمودعلوی با بیان اینکه ممکن است نظر وزارت اطلاعات با سایر دستگاه‌ها در این مورد یکی نباشد از مجری خواست که به این پرسش پاسخ ندهد.

جیسون رضاییان ۳۹ ساله با تابعیت دوگانه‌ایرانی و آمریکایی برای روزنامه‌”واشنگتن‌پست” در ایران کار می‌کرد. او اوایل تیرماه ۱۳۹۳ به همراه همسرش یگانه صالحی بازداشت شد. یگانه صالحی پس از چند هفته به قید وثیقه آزاد شد. اما جیسون رضاییان شش ماه در سلول انفرادی محبوس بود و سپس به بند ۲ الف زندان اوین که زیر نظر سپاه پاسداران است منتقل شد.

جیسون رضاییان پس از گذشت حدود یک سال، سرانجام خرداد ۱۳۹۴ به اتهام “جاسوسی برای کاخ سفید” برابر دادگاه قرار گرفت. “واشنگتن پست” و کاخ سفید این اتهام را بی‌اساس خواندند و خواستار آزادی هر چه سریعتر این روزنامه‌نگار شده‌اند.

خودداری وزیر اطلاعات از پاسخ دادن به پرسشی در مورد وضعیت جیسون رضاییان در حالی است که برخی از اصولگریان، دولت حسن روحانی را به حمایت از این زندانی متهم می‌کنند.

“پرونده سازی امنیتی”

حمید رسایی، نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری در بهمن ماه ۹۳ گفته بود: «جیسون رضاییان در مکاتبه با چه فردی برای تهیه محتوای جاسوسی خود از موانع مهم امنیتی عبور می‌کرده است؟ چه کسی از احضار و رسیدگی به پرونده این مدیر نهاد (ا- س) که از اقوام نزدیک یک مقام عالی در نهاد ریاست جمهوری است، جلوگیری می‌کند و او را که رئیس یک نهاد است، خط قرمز خود خوانده است تا نهادهای امنیتی و قضایی به آن نزدیک نشوند؟»

فردی که حمید رسائی با عنوان (ا- س) از او نام برده، به گزارش سایت خبری سحام نیوز اسماعیل سماوی، خواهرزاده حسن روحانی و رئیس ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری است.

سحام نیوز پس از بازداشت جیسون رضائیان نوشته بود: «سپاه پاسداران تلاش زیادی می کند که این خبرنگار را به اتهام “جاسوسی” جلوی دوربین‌های تلوزیونی بیاورد و تلاش نهایی ماموران اطلاعات سپاه دراین است که “اسماعیل سماوی”، خواهرزاده حسن روحانی را نیز به جرم ارتباط با وی دستگیر و برای او به اتهام ارتباط با “جاسوس دولت‌های متخاصم” پرونده سازی امنیتی کنند.»

تأکید بر اتهام جاسوسی

رسانه‌های اصولگرایان از جمله خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بارها پیش از آغاز محاکمه جیسون رضاییان تأکید کرد‌ه‌اند که او جاسوس سیا بوده است.

این خبرگزاری فروردین ماه با گزارشی با عنوان “ابعاد جدیدی از ارتباط جیسون رضاییان با سیا” منتشر کرد که با واکنش وزارت خارجه آمریکا همراه شد.

آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیس بوک نوشت: «ماشاالله چه استدلالات غلطی از خبرگزاری فارس آمده است – مثل اینکه خبرگزاری فارس از پافشاری دولت آمریکا برای آزادی جیسون رضائیان می خواهد نتیجه بگیرد که ایشان جاسوس بوده!»

مری رضاییان، مادر جیسون رضاییان نیز پس از چهارمین و آخرین جلسه محاکمه پسرش در ۱۹ مرداد بار دیگر در گفتگو با رسانه‌های داخل ایران تأکید کرد: «هیچ دلیلی مبنی بر جاسوسی پسرم وجود ندارد و اگر دلیلی هست قوه قضاییه باید شواهد و ادله خود را بیان کند.»

محمود علوی، وزیر اطلاعات حسن روحانی نیز در برنامه نگاه یک دوشنبه شب تلویزیون دولتی ایران در بخشی از سخنان خود در مورد “استفاده بیگانگان از پوشش خبرنگار برای جاسوسی” گفت: «اکنون سرویس‌های جاسوسی، کمتر از اقدامات فیزیکی استفاده می‌کنند زیرا آنها می توانند از طریق فضاهای مجازی، اطلاعات زیادی جمع آوری کنند و به همین علت کمتر به صورت فیزیکی جاسوس می‌فرستند.»

با این حال او در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مسائل امنیتی جمهوری اسلامی افزود: «در کشور ما امنیت مقوله‌ای است که عناصر مختلفی مثل سپاه‌، ارتش، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، شورای عالی امنیت ملی، ستاد کل نیروهای مسلح و بسیاری از نهادها در برقراری آن نقش دارند.»

حمایت ۶۵ تا ۸۶ درصد مردم از مذاکرات هسته‌ای

وزیر اطلاعات همچنین با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب گفت که ۶۵ تا ۸۶ مردم از مذاکرات لوزان حمایت کردند. به گفته محمود علوی، وزارت اطلاعات پس از مذاکرات لوزان چهار همه‌پرسی انجام داده است. علوی در ادامه افزود: «در این نظرسنجی‌ها مردم عنوان کردند که مذاکره کننده‌ها از خطوط قرمز عبور نکردند.»

محمود علوی ضمن تأکید بر اینکه نظرات رهبر جمهوری اسلامی “فصل‌الخطاب” تیم مذاکره کننده بود ، گفت: «اما متأسفانه عده‌ای از انتقاد سوء استفاده و شروع به تخریب کردند… عده ای حرمت شکنی کردند، تهمت زدند، انگیزه شکنی کردند و تیم مذاکره کننده را به عنوان خائن، ناآشنا و وطن فروش معرفی کردند که این در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست.»
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.