اوباما مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران را صادر کرد

شنبه, 26ام دی, 1394
اندازه قلم متن

با نزدیک به شدن به زمان اجرای توافق جامع اتمی ایران و قدرت های جهانی و رفع تحریم های اتمی علیه ایران، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا طی فرمانی، مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران را صادر کرده است.

بر اساس فرمان رئیس جمهور آمریکا، وزارت خارجه این کشور پس از تایید تعهداتی که ایران بر اساس برجام باید انجام دهد، اجازه خواهد داشت مجوز صدور هواپیماهای مسافربری به ایران را صادر کند.

وزرای خارجه ایران و آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز ۲۶ دی ماه (۱۶ ژانویه) برای اعلام رسمی اجرای توافق و پایان تحریم ها به وین رفته اند. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هم که همراه هیئت ایرانی به وین سفر کرده در حین گفت و گو با خبرنگاران ایرانی پایان تحریم فروش هواپیما به ایران را تایید کرده است. خبرگزاری ایسنا می گوید آقای صالحی در زمان پرواز به وین به مزاح به خبرنگاران گفت “با هواپیمای نو به تهران بر می‌گردیم.”

شرکت های هواپیمایی ایران سال هاست که بر اثر تحریم‌های آمریکا از معامله مستقیم با شرکت های عمده هواپیماسازی که آمریکا سهام دار اصلی آنها است، محروم بوده اند.

تحریم فروش هواپیمای مسافربری به ایران مربوط به تحریم هایی است که آمریکا به دلیل گروگانگیری دیپلمات هایش در سفارت این کشور در تهران در سال ۱۳۵۸ علیه ایران اعمال کرد و ارتباطی با پرونده اتمی ایران نداشت اما در جریان مذاکرات دو ساله اتمی، مقام های ایرانی موفق به متقاعد کردن آمریکا به لغو این تحریم شدند.

حمید بعیدی نژاد، مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه ایران و از اعضای گروه مذاکره کننده اتمی این کشور، پس از حصول توافق جامع اتمی گفته بود که موضوع تحریم ۳۵ ساله فروش هواپیما به ایران، با قول جان کری وزیر خارجه آمریکا و پیگیری زیاد ایران لغو شد.

مدیرکل وزارت امور خارجه ایران گفته بود جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در گفت و گوها با مقام های ایرانی “قول داد با کشورش این مسئله را مطرح و حل کند و واقعا هم با پیگیری زیاد ایران مساله حل شد.”

از سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۰) تاکنون بیش از ۲۰۰ سانحه هوایی در ایران روی داده که طی آن ۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. م
قام‌های ایرانی پیش از این گفته بودند این کشور خواستار خرید ۲۵۰ تا ۴۰۰ فروند هواپیمای مسافربری جدید است.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.