مهاجرت: فاجعه ای ملی که به آن پرداخته نمیشود

شنبه, 1ام مهر, 1396
اندازه قلم متن

یادداشت رسیده:

۱. مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان می‌داد (نزدیک به صفر).

۲. این بررسی ده سال بعد در سال ۱۳۵۴ نیز مجددا انتشار یافت که تغییری در رتبه ایران نشان نمی‌داد و مهاجرت ایرانیان نزدیک به صفر بوده است.

۳. از این آمار‌ها چنین برمی آید که ایرانیان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر نداشتند.

۴. اما این ارقام به شکل ناباورانه‌ای تغییر کرده است. ایران دیگر در رتبه انتهای جدول نیست و برعکس به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان در جهان هستند که به دنبال مهاجرت هستند.

۵. در بین اتباع کشورهای مختلف، ایرانی‌ها بیشتر متقاضی برای مهاجرت به استرالیا را دارند که سالانه د‌ها نفر نیز جان خود را در این راه از دست می‌دهند.

۶. شمار جمعیت ایران ۲ برابر شده، اما میزان مهاجران ایرانی به عدد نزدیک به ۷ میلیون نفر یعنی ۱۴۰ برابر رسیده است.

۷. در این بین حجم خروج نخبگان از کشور نیز قابل تامل است. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده ‌است.

۸. سالانه تا ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالیه از ایران مهاجرت می‌کنند.

۹. بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد، ۳۰۸ نفر از دارندگان مدال المپیاد و ۳۵۰ نفر از برترین‌های آزمون سراسری از سال ۸۲ تا ۸۶ به خارج مهاجرت کرده‌اند.

۱۰. همچنین هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی نوشت است، ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند.

۱۱. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند. طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کار‌شناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه ۵۴۷۵ نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.

۱۲. در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۵۰ هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کرده‌اند که بیشترشان دانشجوی دوره دکترا بودند. همچنین ۶۴ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدال‌آور المپیاد طی ۱۴ سال گذشته از ایران مهاجرت کرده‌اند.

۱۳. حمید گورایی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول‌های بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان می‌شوند.

۱۴. عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید، فرار مغز‌ها در چند سال اخیر ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. با سلام و دورود مایه کمال تاسف است که از سال ۱۳۵۸ روند صعودی مهاجرت ایرانیان به اجبار و به دلخواه از سرمایه دار گرفته تا دانشجو و فارغ و التحصیل و تا بیکاران کم سواد همه در جستجوی مکانی بهتر برای زندگی هستند و مام وطن و خانواده و خویشان و گذشته خود را رها میکنند
    واقعا کدام مرجع و سازمان به فکر فکر فرار مغزهاست ؟ و درکی از عواقب این پدیده در کشور دارد و ایا مسیولین محترم در فکر چاره اندیشی هستند ؟
    تجربه نشان داده کسی دوست ندارد در این امر دخالت کنند .
    شما از ایران طلا و پول محدود میتوانید خارج کنید ولی تا دلتان بخواد میتونید مغز خارج کنید و هیچ کس جلو شا را نخواهد گرفت .
    ایرانیهای مهاجر عشق وطن دارند و وقتی در کشور خود احساس غربت میکنند مجبور به مهاجرت میشوند و این مهاجرت نخبگان همیشه به نفع کشور میزبان است به شواهد وجود ایرانیان مهاجر بارزشترین نیروهای کاری و موفق ترین مهاجران در کشوریمیزبان بوده اند . این مهاجران ایرانی تاثیرات زیادی در کشورهای میزبان بوجود اوردند و این ایرانیان اگر اندک بهایی در کشور خود داشتند این تاثیرات در ایران بوجود میامد هر چند دیگر ایرانی وجود ندارد هر چه هست اسلام و کشور اسلامی که بیشتر نیازش به طلبه است تا متفکر و اندیشمند و سرمایه دار و کار افرین واقعا برای خودم و نسل بعد از انقلاب بجر ژنهای خوب متاسفم خیر پیش