در پی اعتراض‌ها افزایش قیمت نان در ایران متوقف شد

شنبه, 4ام آذر, 1396
اندازه قلم متن

رئیس اتاق اصناف اعلام کرد که به دستور وزیر صنعت افزایش بهای نان در سراسر ایران فعلا متوقف می‌شود. اتاق اصناف چند روز پیش مجوز افزایش “حداکثر ۱۵ درصدی” بهای نان را صادر کرده بود.

علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف روز شنبه، چهارم آذر در گفت‌وگو با شبکه خبر اعلام کرد: «در پی اعتراضات مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزایش قیمت نان و هرگونه تغییری تا بررسی مجدد در کارگروه ستاد تنظیم بازار (شورای آرد و نان ) متوقف شد.»

فاضلی می‌گوید این کار به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شده اما حسین درودیان، مسئول نظارت و بازرسی اتاق اصناف به خبرگزاری ایسنا گفته که رئیس جمهور حسن روحانی خواستار متوقف شدن افزایش بهای نان شده است.

اتاق اصناف ایران چند روز پیش ایران در بخش‌نامه‌ای مجوز “افزایش حداکثر ۱۵ درصدی” قیمت نان از اول آذر ماه را صادر کرد. مطابق این بخش‌نامه قرار بود قیمت نان بربری از ۶۵۰ به ۷۵۰ تومان، نان تافتون سنتی از ۴۰۰ به ۴۶۰، نان سنگک از ۸۰۰ به ۹۲۰ و بهای نان لواش و تافتون گردان از ۲۱۰ به ۲۴۰ تومان افزایش یابد.

پنهان کردن واقعیت گرانی نان

با رسانه‌ای شدن موضوع افزایش قیمت نان، بحث‌های زیادی درباره میزان واقعی گرانی نان مطرح شده که همچنان ادامه دارد. خدامراد صفایی، رئیس انجمن اسلامی کارگران خباز مسئولان را متهم می‌کند که واقعیت‌های افزایش بهای نان را به مردم نمی‌گویند.

صفایی روز شنبه، چهارم آذر ماه به خبرگزاری ایلنا گفت با قیمت‌های اعلام شده و با توجه به کاهش وزن چانه یا خمیر نان در بخش‌نامه جدید، قیمت نان دست‌کم ۳۲ درصد افزایش یافته است.

محمد محمدی، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران در تائید این حرف گفته است: «حتی وزن‌هایی که در سال ۱۳۹۳ مصوب شده، از استاندارد هم کمتر است و برای نمونه وزن خمیر نان سنگک در گذشته ۷۵۰ تا ۸۰۰ گرم بود و در مصوبه سال ۱۳۹۳ هم ۶۶۷ گرم تعیین شد اما در مصوبه اخیر آن را ۵۶۰ گرم تصویب کردند.»

مسئولان نیز اعتراف می‌کنند که پیش از بخش‌نامه افزایش بهای قیمت نان که فعلا متوقف شده نیز مصرف‌کنندگان تقریبا هیچ‌گاه نان را به قیمت‌های مصوب نمی‌خریدند و نانوایی‌های به بهانه‌های مختلف قیمت‌ها را تا حدود دو برابر افزایش می‌دهند.

محسن بهرامی ارض اقدس، دبیر ستاد تنظیم بازار به تازگی گفته بود: «در حال حاضر برخی افراد نان را به قیمت بالا می‌خرند؛ به طوری که نرخ مصوب نان سنگک ۸۲۰ تومان است اما با افزوده شدن کنجد کمتر از ۱۵۰۰ تومان خریداری نمی‌شود و قیمت نان بربری با وجود آنکه ۵۵۰ تومان است در شهری مانند تهران کمتر از ۱۰۰۰ تومان فروخته نمی‌شود.»

ترس از تورم و “اقتصاد افتضاح”

ظاهرا یکی از علت‌های توقف موقت افزایش قیمت نان، نگرانی از تاثیر آن در افزایش تورم بوده است. رئیس انجمن کارگران خباز می‌گوید با گران شدن نان باید منتظر بالا رفتن بهای سایر کالا و افزایش تورم بود.

برخی کارشناسان معتقدند اگر افزایش قیمت نان در همان حد ۱۵ درصد هم باشد، آمار دولت درباره وضعیت اقتصادی کشور را زیر سوال می‌برد.

محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران چهارم آذر ماه به خبرگزاری تسنیم گفت: «سوال اساسی این است اگر دولت ادعا می‌کند که شاخ غول تورم را شکسته و آنرا به ۸ درصد رسانده، پس چرا قیمت انواع نان را ۱۵ درصد گران کرده؟»

سبزعلیپور با بیان این که “اقتصاد ایران در شعار عالی اما در واقعیت افتضاح است” گفت: «واقعیت جامعه نشان از کاهش قدرت خرید مردم و بیداد گرانی دارد!»
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.