العربیه – چند ساعت از آتش گرفتن محل نگهداری صندوقهای آرای انتخابات پارلمانی اخیر عراق نگذشت، تا اینکه ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد، دوشنبه ۱۱ ژوئن، ضیافت افطاری با حضور مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی ایران، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس فرمانده شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، نوری المالکی نخستوزیر پیشن عراق و رهبر ائتلاف دولت قانون و هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح، متشکل از گروههای شبهنظامی شیعه مورد حمایت ایران برگزار کرد.
این ضیافت در سفارت ایران در بغداد پایتخت عراق برگزار شد.
یک منبع نزدیک به سفات ایران که خواسته نامش فاش نشود، در این باره به «العربیه. نت» گفت: «سفیر ایران ضیافت افطار بزرگی برگزار کرد که در آن، علاوه بر مقامهای بلندپایه ایرانی، فرماندهان شبهنظامیان حشد الشعبی و مسئولان سیاسی دو ائتلاف الفتح و دولت قانون حضور داشتند».
این منبع گفت که در جریان ضیافت افطار، تلاشها برای تشکیل «فراکسیون بزرگتر» در پارلمان عراق برای تشکیل دولت آینده توسط این ائتلاف به بحث گذاشته شد.
بنا بر اخبار رسیده، تلاشها برای تشکیل فراکسیونی متشکل از ائتلاف دولت قانون با ۲۹ کرسی، ائتلاف فتح با ۴۸ کرسی، گروههای کرد که در مجموع ۴۳کرسی در پارلمان دارند، به علاوه ائتلافهای کوچکتر که قصد پیوستن به این فراکسیون را دارند، در جریان است تا در مجموع، این فراکسیون بیش از ۱۲۰ کرسی پارلمان را از آن خود کند.
همچنین قرار است تماسهای مستقیمی با حیدر العبادی نخستوزیر کنونی عراق و رهبر ائتلاف النصر گرفته شود تا او را به پیوستن به این فراکسیون متقاعد ساخت. در صورت پیوستن العبادی، فراکسیون مد نظر ایران، به ۱۷۵ کرسی خواهد رسید.
منبع آگاه به «العربیه. نت» گفت که ایران در تلاش است، فراکسیونی بزرگتر از آن چیزی که تا کنون مقتدی صدر، عمار حکیم و ایاد علاوی بر سر آن به توافق رسیدهاند تشکیل دهد.
در انتخابات اخیر عراق که روز ۱۲مه برگزار شد، ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر، با به دست آوردن ۵۴ کرسی، از دیگر ائتلافها و فهرستها پیش افتاد. حاصل تفاهمات صدر، حکیم و علاوی تا کنون، فراکسیونی با ۱۰۲ کرسی است. اما مذاکرات همچنان ادامه دارد و احتمال پیوستن حیدر العبادی به این ائتلاف نیز مطرح است.
بنا بر تفسیر دادگاه فدرال عراق، فراکسیون «بزرگتر»، ائتلافی نیست که در انتخابات پیشتاز شود، بلکه فراکسیونی است که در نخستین جلسه پارلمان، خود را با بیشترین شمار کرسیها، مطرح کند. این فراکسیون شخص مورد نظر خود را برای نخستوزیری نامزد میکند.
در سالهای اخیر، مقتدی صدر با ایران، زاویه پیدا کرده و بارها علیه سیاستهای تهران در عراق موضع گرفته است. او تاکید میکند که به دنبال تشکیل «دولت تکنوکرات» است.
عمار حکیم رهبر «جریان الحکمه» هم که با صدر ائتلاف کرده، گفته دولت آینده عراق، «ایرانی یا آمریکایی نخواهد بود».
بارها مسئولان ایرانی علیه صدر و ائتلافش اعلام موضع کردند. صریحترین موضع از سوی علی اکبر ولایتی مشاور رهبر ایران در امور بینالملل مطرح شد که پیش از انتخابات گفته بود: «ایران اجازه نخواهد داد حاکمیت عراق به دست لیبرالها و کمونیستها بیفتد».
اشاره صریح ولایتی به ائتلاف «سائرون» بود که در آن صدر، با حزب کمونیست ائتلاف کرده است.
یکشنبه ۱۰ ژوئن، محل نگهداری صندوقهای رایگیری پس از آن آتش گرفت که پارلمان عراق، بازشماری دستی آرا را تصویب کرد. این مصوبه به خاطر وجود شبهه تقلب در جریان شمارش الکترونیک آرا صادر شد.
از: گویا