نشریه بریتانیایی: مردم می گویند رهبران ایران مقصر مشکلات هستند، نه آمریکا

سه شنبه, 23ام مرداد, 1397
اندازه قلم متن

روزنامه اکسپرس چاپ لندن نوشت: در دور جدید اعتراضات در ایران، مردم، رهبران حکومت جمهوری اسلامی ایران را مقصر گرانی و مشکلات کشور می دانند. همزمان، آیت الله خامنه ای در یک اظهارنظر جدید، هرگونه مذاکره با آمریکا را رد کرد و گفت درباره مذاکرات برجام نیز اشتباه کرده است.

این روزنامه بریتانیایی در گزارشی نوشته است: معترضان در ایران در بحبوحه تورم فزاینده ، نرخ بیکاری بالا و سقوط ارزش ریال خشم خود را از رهبرانشان نشان می دهند و نه از پرزیدنت ترامپ که تحریم ها علیه ایران را احیا کرده است. معترضان هفته گذشته به خیابان ها ریختند تا خشم خود را از فساد گسترده، مشکلات اقتصادی و بی عدالتی نشان دادند.

اکسپرس به نقل از یکی از معترضان می نویسد رهبران می خواهند ترامپ را برای بدبختی مردم مقصر نشان دهند در حالی که آیت الله خامنه ای باید سرزنش شود.

روز دوشنبه ۲۲ مرداد، در یک سخنرانی با بیان اینکه مذاکره با آمریکا ممنوع است، گفت که او در مذاکرات برجام نیز اشتباه کرد که از اجازه مذاکره داد چرا که مذاکره کنندگان به گفته او «از خطوط قرمز تعیین شده عبور کردند.»

این گفته های رهبر جمهوری اسلامی در حالیست که پرزیدنت ترامپ در ماههای اخیر در پی اعلام خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد که دولت او آماده مذاکره با مقام های ایران بر سر اختلافات مطرح شده است و دستیابی به یک توافق «سازنده» است.

از دی ماه سال گذشته تا امروز چند هزار تجمع، راهپیمایی و تظاهرات در ایران برگزار شده است. در تازه ترین دور، هفته پیش هزاران نفر در اعتراض به سقوط ارزش ریال، افزایش بهای مواد غذایی و فساد دولتی به خیابان های شهرهای بزرگ آمدند. اعتراض ها در شهرها و روستاهای ایران اغلب با شعارهایی علیه گرانی و بیکاری آغاز می شود اما به سرعت به اعتراض علیه دولت تبدیل می شود.

خبرگزاری فرانسه نیز روز دوشنبه در گزارشی به نقل از تحلیلگران نوشت، خروج آمریکا از توافق اتمی و نگرانی از احیای تحریم ها به سقوط ارزش ریال دامن زد اما در عین حال بسیاری بر این باورند که این عوامل تنها به مشکلات دیرینه اقتصادی ایران شدت بخشیده است و به اعتراض ها علیه مدیریت اقتصادی و فساد گسترده دامن زده است.

ایران با شرایط اقتصادی سختی حتی پیش از آغاز این تحریم‌ها روبرو است. ارزش دلار چند برابر شده و اثرات تورمی موجب اعتراضات مردم در شهرهای بزرگ شده است.

نرخ دلار و سکه از شهریور ماه گذشته همزمان با اعلام پرزیدنت ترامپ مبنی بر احتمال خروج آمریکا از برجام، ناگهان رو به افزایش گذاشت و هر دلار آمریکا از ۳۷۰۰ تومان به حدود ۱۱ هزار تومان در ماه جاری رسید.

بازگشت تحریم‌ها

روز دوشنبه ۱۵ مرداد پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.

این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.

مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هسته‌ای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج می‌شود.

پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.

خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.

از: صدای آمریکا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.