خبرگزاری هرانا – حسن ممتاز سروستانی، شهروند بهایی اهل شیراز و محبوس در زندان اوین روز سه شنبه جهت انجام آزمایشات به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده و علیرغم انجام آنژیوگرافی و تاکید پزشک معالج جهت بستری و استنت گذاری (فنر قلب) پس از یک روز به زندان بازگردانده شده است. وی پیشتر به دلیل تدریس ادبیات فارسی به دانشجویان محروم از تحصیل بهایی در دانشگاه مجازی بهاییان به ۵ سال حبس محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسن ممتاز سروستانی، شهروند بهایی محبوس در زندان اوین علیرغم ابتلا به بیماری قلبی از خدمات مناسب درمانی محروم مانده است.
وی روز سهشنبه ۲۴ اردیبهشتماه ۹۸ به دلیل حال نامناسب جسمی و پس از پیگیریها و درخواستهای مکرر وی و خانواده اش به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد و پس از انجام آزمایشات تشخیصی و آنژیوگرافی روز چهارشنبه با وجود وضعیت نامناسب جسمی با دستبند و پابند به زندان بازگردانده شد.
این در حالی است که پزشک معالج بیمارستان تاکید کرده بود که بیمار باید حداقل ۴۸ ساعت پس از انجام آنژیوگرافی در بیمارستان بستری و تحت نظر باشد و به دلیل گرفتگی شدید عروق سریعا جهت استنت گذاری (فنر قلب) آماده شود.
در آذرماه سال ۹۳، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۵ سال حبس صادره علیه این شهروند بهایی توسط شعبه ۳۱ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه را عینا تائید کرده بود.
حسن ممتاز سروستانی در تاریخ ۷ دیماه ۹۶ جهت گذراندن دوران محکومیت خود راهی زندان عادل آباد شیراز شد و در تاریخ ۷ اسفندماه ۹۷، به دلایل نامشخص به زندان اوین در تهران منتقل شده است.
این شهروند بهایی و از اساتید دانشگاه آنلاین بهاییان (BIHE) دچار بیماری حاد قلبی، کلیوی و چشم بوده و نیاز فوری به طی مراحل درمانی دارد. با این حال علیرغم درخواست مکرر و پیگیری خانواده، از سوی مسئولین زندان عادل آباد شیراز و قاضی پرونده وی اقدامی در این مورد صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است این شهروند پیش از این نیز سابقه چندین بازداشت را در پرونده خود داشته است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.