مشارکت ۹ درصدی پایتخت‎نشین‎ها در انتخابات شورایاری‎ها؛ تمرین تحریم انتخابات استصوابی اسفند ۹۸؟!

یکشنبه, 6ام مرداد, 1398
اندازه قلم متن

– از حدود ۵٫۵ میلیون واجدان شرایط ساکن تهران بیش از ۴ میلیون نفر در این انتخابات شرکت نکرده‌اند و تنها حدود ۵۱۰ هزار نفر رای داده‌اند.
– رسانه‎های اصلاح‎طلب و دولتی‎ها القا می‎کردند حضور مردم گسترده بوده است حال آنکه طبق اعلام رسمی، منطقه ۱۹ با ۱۴ درصد بیشترین میزان مشارکت در انتخابات شورایاری‎ها را داشت.
– محلات و مناطقی که بیشترین مشارکت را داشتند عمدتاً محل سکونت خانواده‎های مذهبی، حزب‎اللهی و بسیجی‎ها و پاتوق لباس شخصی‌هاست.
-در بعضی محلات ارتشی‎نشین اصلا انتخابات برگزار نشد چون اهل محل هیچ نامزدی را معرفی نکردند.
– آذر منصوری، ساجده کیانوش‎راد، محمد سالاری، جواد دلیری، عماد بهاور و… از جمله استمرارطلبانی هستند که برای این انتخابات بازارگرمی کردند اما ناکام ماندند.
-تخلفات گسترده، خرید و فروش رای، توزیع تراول و پخش غذا، رای‎های اتوبوسی گوشه‎ای از این نمایش مضحک بود.
– این ناکامی در حالیست که انتخابات شوراها و محلی به دلایل مختلف از جمله آشنایی نزدیک‌تر با نامزدها و مطرح شدن مطالبات خاص محلی، معمولا با استقبال بیشتری روبرو می‌شوند.
– بی‌تردید خود نظام نیز، از جمله در «اتاق‌‌های فکر» و نهادهای امنیتی خود، این انتخابات محلی را به عنوان یک تست در رابطه با انتخابات استصوابی اسفند ۹۸ مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد داد!

یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ برابر با ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۹


پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌های تهران، جمعه چهارم امرداد، با رقابت ۱۲۳۰۰ نامزد برگزار شد و یکشنبه ششم امردادنتایج نهایی آن اعلام شد.

خبرگزاری ایرنا با انتشار تصویری از یکی از شعب اخذ رای نوشته بود در اوج گرمای بالای ۴۰ درجه «مشارکت تهرانی‌ها در انتخابات شورایاری‌ها؛ گرمای هوا و مخالفان ناکام ماندند!»

آمار ۹ درصدی مشارکت پایتخت‎نشین‎ها در انتخابات شورایاری‎ها، می‌تواند به نوعی تمرین تحریم انتخابات استصوابی  مجلس شورای اسلامی باشد که قرار است در اسفندماه ۹۸ برگزار شود. گزارش‎های رسمی نشان می‎دهد در محلاتی  بیشترین مشارکت وجود داشته که ترکیب جمعیتی آنها اغلب حزب‎اللهی‎ها و بسیجی‌ها هستند. ارتشی‎های خاموش از بایکوت کنندگان این انتخابات بوده‌اند. همچنین خبر می‎رسد در شماری از محلات حتی نامزد هم معرفی نکرده‌‌ بودند.

پیروز حناچی شهردار تهران اعلام کرد، بیشترین آمار مشارکت مربوط به محلات گلشن (خاک سفید سابق)، نعمت آباد و شکوفه (منطقه ۱۹)، تهرانپارس و محله خزانه است. آن محلات تهران که شهردار می‎گوید مشارکت بالاتری داشتند عمدتا به دلیل ترکیب جمعیتی آن است. تعداد خانواده‎های مذهبی و بسیجی‎هایی که در این محلات ساکن‌اند بالاست.

واجدین شرایط رای دادن در پایتخت حدود ۵٫۵ میلیون نفر اعلام شده است در حالی که بر اساس آخرین آمار فقط حدود ۵۱۰ هزار نفر در این انتخابات رای دادند! یعنی بیش از ۴ میلیون نفر از شهروندان واجد رأی در تهران در این انتخابات شرکت نکرده‌اند و تنها زیر ۱۰ درصد مشارکت داشته‌اند آنهم در حالی که انتخابات شوراها و محلی به دلایل مختلف از جمله آشنایی نزدیک‌تر با نامزدها و مطرح شدن مطالبات خاص محلی، معمولا با استقبال بیشتری روبرو می‌شوند.

بیشترین مشارکت ۱۴ درصد!

طبق اعلام رسمی منطقه ۱۹ با (۱۴ درصد)، منطقه ۱۲ با (۱۰ درصد) و منطقه ۱۸ با (۸ درصد) بیشترین میزان مشارکت را نسبت به جمعیت در این دوره از انتخابات شورایاری‌ها داشتند. جالب اینکه در جریان رای‎گیری، جوادی یگانه رئیس هیات اجرایی برگزاری انتخابات در یک نشست خبری ادعا کرده بود، «خوشبختانه با حضور گسترده مردم و اعتماد و اعلام آنها به تغییر، شاهد افزایش مشارکت مردم هستیم!»

شماری از تحلیلگران که تحریم انتخابات را بی‎ثمر می‎دانستند مدعی بودند در انتخابات شورایاری‎ها چون تعداد نامزدها زیاد است آنها به صورت خانوادگی و قبیله‎ای رای جمع می‎کنند و مشارکت را بالا می‏‌برند. آمارها (که اعتماد به آنها نیز خود مسئله‌ی دیگریست) نشان می‎دهد که این ارزیابی، دست‌کم در شرایط فعلی، اشتباه بوده است.

شکست بزرگ

گرچه خبرگزاری‎های رسمی نظیر ایسنا و شماری از خبرنگاران، روزنامه و فعالان سیاسی اصلاح‎طلب در پی القای مشارکت بالا در این انتخابات بوده‌اند اما آمار رسمی آشکارا خلاف این جوّسازی را می‎گوید. چنانکه وبسایت «الف» وابسته به احمد ‎توکلی، یکشنبه ششم امرداد، در گزارشی با عنوان «شکست بزرگ انتخابات شورایاری‌ها» نوشت، نه تنها این انتخابات مورد استقبال شهروندان تهرانی واقع نشد بلکه نارضایتی مردم انتخابات شورایاری‎ها را به یک «شکست بزرگ» تبدیل کرد تا اعضای «لیست امید» دریابند که شعارهای مردمسالارانه‌شان اینبار مقبول واقع نشده است!

البته وبسایت «الف» ننوشته تحریم انتخابات جمهوری اسلامی همواره استراتژی براندازان بوده است و نه تنها اصلاح‎طلبان بلکه اصولگرایانی که نامزد انتخابات شورایاری بودند هم نتوانستند بجز محلاتی که ترکیب جمعیتی آنها حزب‎اللهی‎ها هستند مشارکت مردم را جلب کنند. فهرست این محلات رسماً اعلام شده است و دست‎کم اهالی تهران می‎دانند شهرک‌های سپاه از جمله «والفجر» و پایگاه‎های بسیج و حسینیه‌های این محلات پاتوق لباس‌شخصی‌ها و مداحان نظام است.‎

برای نخستین بار انتخابات به صورت الکترونیک برگزار شد

بایکوت انتخابات در محلات ارتشی‎نشین

انتخابات شورایاری‎ها در دو محله تهران برگزار نشد و مسئولان برگزاری آن را به زمانی دیگری که احتمالاً دو ماه دیگر خواهد بود موکول کردند. در محله‌های نظامی‎نشین «قصر فیروزه» (متعلق به نیروی هوایی ارتش) و کوی «زینبیه» (متعلق به نیروی زمینی ارتش) در شرق پایتخت، به گفته‌ی نایب رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های شهر تهران به دلیل «به حد نصاب نرسیدن کاندیداها در این محلات» این انتخابات برگزار نشده است! به بیان دیگر، نظامی‎ها و خانواده‎های آنها به دلایل مختلف در این دو محله در اعلام نامزدها و روند انتخابات مشارکت نکرده‌اند.

همچنین در میان محلاتی که مشارکت که مثلا بالایی داشتند از محلات ارتشی‎نشین مثل «دوشان تپه»، «فکوری»، «کوی کاشان»، «لویزان»، «مینی سیتی» و… خبری نیست.

بازارگرمی بی‎ثمر استمرارطلبان برای افزایش مشارکت

سردار مرتضی طلایی عضو سابق شورای شهر تهران و فرمانده پیشین نیروی انتظامی تهران خبر داد که حدود ۷۰ درصد ثبت‌نام کنندگان انتخابات شورایاری‌ها «کارکنان شهرداری» و «حزب اتحاد ملت» و بستگان آنها هستند و فقط ۲۷ درصد از نامزدها انتخابات شورایاری‌ محلات از افراد قدیمی هستند.

حزب اتحاد ملت یکی از دو حزب شاخص اصلاح‎طلبان است که مشارکتی‎های سابق عضو آن هستند.

آذر منصوری، ساجده کیانوش‎راد، محمد سالاری، جواد دلیری و…از جمله اصلاح‎طلبان عضو یا نزدیک به حزب اتحاد ملت هستند که مردم را تشویق به رای دادن کردند. عماد بهاور فعال ملی مذهبی در توییتر خودش تصویری از رای دادن همسرش همراه با فرزندش منتشر کرده. کیهان لندن برای رعایت حقوق فرزند او تصویر کودک را شطرنجی کرده است

تخلفات گسترده و خرید و فروش رای

بعضی رسانه‏‌های داخلی و همچنین برخی اخبار غیررسمی حاکی از توزیع تراول‎ها و ضیافت‎های ناهار و هدایای نقدی به مردم برای مشارکت در انتخابات به نفع شماری از نامزدها است. گزارش‎هایی نیز از حضور اتوبوسی مردم در برخی شعب اخذ رای نوشته‌اند.

شنبه پنجم امرداد، رئیس بازرسی در ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، از احتمال ابطال برخی صندوق‎های انتخابات شورایاری‌ها در شماری از مناطق تهران خبر داد.

تخلفات متعدد از جمله «حضور کاندیداها در شعب و اقدام به خرید و فروش رأی»، «خرید و فروش گسترده رأی در بعضی شعب»، «جذب رای با روش‎های مختلف از جمله ارائه توزیع بن‌های غذا» از مواردی است که محجوب رئیس بازرسی در ستاد هماهنگی شورایاری‌ها به آنها اشاره کرده است.

کیهان لندن این گزارش را بر اساس آمار و ارقام رسمی و اظهارنظرهای مسئولان رسمی که در خبرگزاری‎ها و وبسایت‎های رسمی داخلی منتشر شده تنظیم کرده است و لینک همه این آمار در این گزارش در دسترس است. با اینهمه، علاوه بر عدم اطمینان به آمار منتشرشده، کم نبوده مواردی که مقامات و نهادهای مربوطه بعدا در اعداد و ارقام دستکاری کرده و حتی اظهار نظرها را پس از انتشار تغییر داده‌اند! تنها راه مقابله با چنین تقلبات رسانه‌ای داشتن اسکرین‎شات و آرشیو مطالب است.

گفتنی است که بی‌تردید خود نظام نیز، از جمله در «اتاق‌‌های فکر» و نهادهای امنیتی خود، این انتخابات محلی را به عنوان یک تست در رابطه با انتخابات استصوابی اسفند ۹۸ مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد داد!

از: کیهان لندن


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.