صدور مجوز ۳۰ دانشگاه تك‌جنسیتی، بخشی از عملكرد وزارت علوم در زمینه تفكیك جنسیتی و تك‌جنسیتی كردن دانشگاه‌ها

Monday, 3rd June, 2013
اندازه قلم متن

tafkike-jensi

مسوولان وزارت علوم این دوره نشان دادند آنچه بیشتر از همه برایشان اهمیت و اولویت‌دارد، رشد آمار و توسعه كمی است. افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تكمیلی، افزایش سرفصل‌های بازنگری شده علوم انسانی، افزایش آمار جذب هیات علمی و… نمونه آمارهای كمی است كه مسوولان وزارت علوم بخشی از دستاورد و عملكرد مثبت خود در این دوره می‌دانند. این در حالی است كه شتابزدگی‌های وزارت علوم دولت نهم و دهم به ویژه در دوران وزارت كامران دانشجو در راستای رشد و توسعه كمی به همان نسبت سطح كیفی دانشگاه‌ها را پایین آورده است.

به گزارش اعتماد، تاسیس بیش از ۳۰ دانشگاه تك‌جنسیتی آن طور كه مسوولان این وزارتخانه اعلام كرده‌اند، بخشی از عملكرد وزارت علوم در زمینه تفكیك جنسیتی و تك‌جنسیتی كردن دانشگاه‌هاست؛ دانشگاه‌های تك‌جنسیتی كه از لحاظ معیارهایی آموزشی و كیفی همچون نسبت استاد به دانشجو، تعداد آزمایشگاه‌ها و كتابخانه‌ها و سطح كیفی آموزش فاصله زیادی با استانداردهای دانشگاه‌های مادر و برتر دارد.

براساس آمار وزارت علوم ۱۵ مجوز قطعی ایجاد دانشگاه تك‌جنسیتی در دانشگاه‌های دولتی و ۱۰ مورد در دانشگاه‌های غیردولتی و غیرانتفاعی صادر شده است. همچنین چهار دانشگاه تك‌جنسیتی از وزارت علوم مجوز اصولی دریافت كرده‌اند و ۱۰ پرونده نیز برای صدور مجوز در حال بررسی است. تنها در سال گذشته ۲۷ مركز آموزش عالی، دانشگاهی و موسسه غیرانتفاعی تك‌جنسیتی در كشور ایجاد شد كه ۱۳ دانشگاه ویژه دختران و چهار دانشگاه مخصوص پسران بوده است.

همچنین در این راستا ۱۰ موسسه آموزشی غیرانتفاعی تك‌جنسیتی نیز ایجاد شد كه هشت موسسه برای دختران و دو موسسه غیر انتفاعی برای پسران بوده است. در حال حاضر این آمار با ۱۰ دانشگاهی كه در نوبت صدور مجوز هستند، به بیش از ۴۰ دانشگاه در سراسر كشور می‌رسد.

تفكیك جنسیتی، تاسیس دانشگاه‌های تك‌جنسیتی، بومی گزینی جنسیتی، پذیرش تك‌جنسیتی و حذف دختران از یكسری از رشته‌های كنكور نمونه‌یی از عملكرد وزارت علوم در راستای اسلامی كردن دانشگاه‌هاست كه طی چند سال گذشته هر بار با انتشار دفترچه‌های كنكور داوطلبان را شوك‌زده كرده است.

به عنوان نمونه بررسی بخشی از عملكرد وزارت علوم در این زمینه نشان می‌دهد وزیر علوم در این دوره تاكید داشت كه علاوه بر كلاس‌های درسی، سالن‌های مطالعه، سالن‌های غذاخوری، درها و ورودی‌های دانشگاه، تابلوی اعلانات، آزمایشگاه‌ها و… نیز برای دختران و پسران جدا شود. این روند با وجود انتقادات گسترده، دانشجویان و اساتید در بسیاری از دانشگاه‌های كشور پیاده شد. اما نهایتا با نامه تبلیغاتی رییس‌جمهور به وزیر علوم و بهداشت مبنی بر سطحی بودن چنین عملكردی، وزارت علوم با تغییر رویه دست به اقدامات گسترده‌تری در این زمینه زد و با حذف دختران از یكسری از رشته‌های كنكور و همچنین تاسیس و پذیرش در دانشگاه‌های تك جنسیتی، پروژه تك‌جنسیتی و تفكیك جنسیتی دانشگاه‌های كشور را به شكل كم سر و صداتری پیش برد. تا جایی كه در حال حاضر مسوولان وزارت علوم می‌گویند «به هیچ‌وجه قصد جداسازی دانشگاه‌های فعلی مطرح نیست، بلكه ما شرایطی را فراهم می‌كنیم تا در هر استان یك دانشگاه ویژه دختران و پسران ایجاد شود».

در همین راستا ظرفیت پذیرش دختران از بسیاری از رشته‌های برتر در دانشگاه‌های مادر كشور كاهش پیدا كرد و به ظرفیت دانشگاه‌های تك جنسیتی اضافه شد. بررسی عملكرد وزارت علوم نشان می‌دهد تنها در كنكور سراسری ۹۱ بیش از ۶۰ دانشگاه كشور در برخی از رشته‌ها داوطلبان را به صورت تك‌جنسیتی پذیرش كرده‌اند. بررسی دفترچه انتخاب رشته بیانگر این بود كه در گروه آزمایشی فنی در حدود ۲۰ درصد، علوم انسانی بیش از ۳۰ درصد، علوم تجربی ۱۰ درصد، هنر ۳۴ درصد و زبان‌های خارجی 2? درصد كدرشته‌های دانشگاهی به صورت تفكیك شده برای دانشجویان پسر و دختر برگزار شد؛ آماری كه حذف پذیرش دختران از ۷۷ رشته ۳۶ دانشگاه كشور را نشان می‌داد.
منبع: ايران امروز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.