دروغ‌های بزرگ؛ روحانی در نیویورک چه گفت؟

جمعه, 5ام مهر, 1398
اندازه قلم متن
 
 
حسام قناطیر

حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل و نشست خبری خود سخنانی را بیان کرد که بخش هایی از آن دروغ مسلم و بخش هایی از آن قلب واقعیت یا بازی با کلمات بود. حسن روحانی روز پنج شنبه درحالی به تهران بازگشت که رئیس جمهور فرانسه تلاش می کرد او را به دیدار با دونالد ترامپ راضی کند. روحانی اما سعی می کرد تقصیر انجام نشدن این دیدار را به گردن آمریکا بیندازد درحالی که رهبر جمهوری اسلامی برای این دیدار به او اجازه نداده بود. این تنها جعل واقعیت از طرف روحانی نبود.

 

رشد اقتصادی منفی

حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی ، بالاترین نرخ رشد اقتصادی در جهان را همراه با کاهش مستمر نرخ تورم، تجربه کرد و امروز هم، علی‌رغم التهابات ناشی از عوامل خارجی در یک سال و نیم گذشته، بار دیگر به مسیر رشد و ثبات بازگشته است. رشد تولید ناخالص داخلی ایران، بدون نفت، در ماه‌های اخیر، مجددا مثبت شده و تراز تجاری کشور، همچنان مثبت است».

  1. این سخنان درحالی از سوی رئیس جمهوری ایران بیان شد که براساس گزارش مرکز آمار ایران رشد اقتصادی در زمستان پارسال نسبت به دور مشابه سال ۹۶ حدود ۸٫۴ درصد افت داشته‌است. رشد اقتصادی، بدون در نظر گرفتن نفت نیز منفی ۴٫۱ درصد بوده‌است.بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول، انتظار می‌رود رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ به منفی ۶ درصد برسد.

برجام حداقل یا حداکثر؟

حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل برجام را «حداقل» توافق جمهوری اسلامی و غرب خوانده و از امکان توافق حداکثری سخن گفته است. براساس شواهد و سخنان صریح رهبر جمهوری اسلامی این توافق اما توافقی حداکثری بوده و آیت الله خامنه ای هر توافق دیگری را ممنوع اعلام کرده و حتی برجام را نیز «خسارت محض» خوانده است.

حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «اگر به حداقل‌ها قانع هستید، ما هم به حداقل‌ها بسنده می‌کنیم. برجام، حداقل بود؛ چه برای شما و چه برای ما. اما اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید. اگر بر سر حرفِ خود هستید که فقط یک خواسته از ایران دارید و آن، عدم ساخت و بهره‌گیری از سلاح هسته‌ای است، این با نظارت آژانس و بالاتر از آن، فتوای رهبری ایران، حاصل است. فقط کافی است به جای نمایشِ مذاکره، به واقعیتِ مذاکره بازگردید. عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه».

رهبر جمهوری اسلامی اما بارها تاکید کرده که به درخواست آمریکا برای مذاکره درباره موضوعات منطقه ای پاسخ رد داده است. اعضای تیم مذاکره اتمی ایران از جمله عباس عراقچی نیز اعلام کرده اند که تنها درباره برجام حق مذاکره داشته اند.

آیت الله خامنه‌ای روز پنج‌شنبه درجدیدترین سخنان خود راه مذاکره با آمریکا و اسرائیل بسته است.

«پایان داعش توسط جمهوری اسلامی»؟

حسن روحانی در سخنرانی خود در سازمان ملل همچنین گفت که «جمهوری اسلامی ایران فتنۀ داعش را به کمک ملت‌ها و دولت‌های همسایه، خاتمه داد».

این ادعا را قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، دو سال پیش مطرح و در در نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی از پایان «سیطره داعش» با پایین کشیدن پرچم این گروه در شهر ابوکمال خبر داده بود.

در این میان به جز این موضوع که داعش همچنان در بخش هایی از عراق و سوریه قدرت دارد محدود کردن مبارزه با داعش به جمهوری اسلامی ادعایی است که تنها شاهدش خود مقامات جمهوری اسلامی است.

تحریم ها پیش شرط نیست

حسن روحانی در مصاحبه مطبوعاتی خود تحریم های آمریکا را به عنوان پیش شرط دولت ترامپ برای مذاکره با ایران دانسته و گفته او جمهوری اسلامی تحت فشار مذاکره نمی کند. سخنانی روحانی در حالی است که تحریم ها تنها می تواند تلاش آمریکا برای راضی کردن ایران به مذاکره تعبیر شود نه پیش شرط، چرا که مقامات آمریکا تاکنون از تحریم به عنوان پیش شرط نام نبرده اند.

در مقابل حسن روحانی تاکنون چندین بار برداشته شدن تحریم ها را پیش شرط مذاکره با آمریکا اعلام کرده است. هر چند مشخص نیست که اگر آمریکا تحریم ها را نیز بردارد رهبر جمهوری اسلامی به او اجازه مذاکره بدهد.

او گفته است:«آمریکا باید سیاست مذاکره و سیاست منطق و سیاستی که به نفع ملت آمریکا و جهان است را انتخاب کند و در شرایطی که آن پیش‌شرط‌های غلط را بردارد، امکان مذاکره با آمریکا وجود دارد».

این سخنان حسن روحانی در حالی بیان شده که جمهوری اسلامی درخواست قبلی دولت ترامپ برای مذاکره بدون پیش شرط را رد کرده و حتی در زمان باراک اوباما نیز که آمریکا تحریم ها را تعلیق کرده بود مذاکره ای بین دو کشور انجام نشد.

نقش ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان

در حالی که نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی با افتخار از حمله به تاسیسات نفتی عربستان سخن می گویند حسن روحانی می گوید ایران در این حملات نقشی نداشته است.

حسن روحانی گفت که در این حادثه «ایران نه سر پیاز است و نه ته پیاز».

با وجود این تعدادی از امامان جمعه ایران حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را واکنشی به اقدامات این کشور و آمریکا علیه جمهوری اسلامی دانسته بودند.

هاشم حسینی بوشهری، امام جمعه قم، در خطبه‌های روز جمعه ۲۹ شهریور گفت: «آن روزی که مسئولان ما اعلام کردند که اگر نفت ما صادر نشود، هیچ نفتی از خلیج‌فارس صادر نخواهد شد، آنها خیال می‌کردند ما تنگه هرمز را می‌بندیم».

وی اضافه کرد: «لازم نیست ما تنگه هرمز را ببندیم؛ امروز جبهه مقاومت به این بلوغ رسیده که چگونه ضربه بر شما وارد کند و دیدید که ضربه وارد کردند».

در همان روز احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، نیز گفت که «ایران امروز یک مرز جغرافیایی و محصور در منطقه‌ای جغرافیایی نیست بلکه ایران امروز همان جریان مقاومت در منطقه است».

وی اضافه کرد: «حزب الله لبنان، انصارالله یمن، حماس و جهاد اسلامی فلسطین همه ایران است و ایران یک مرز جغرافیایی نیست».

تشکیل ائتلاف صلح یا حمله به نفتکش ها

حسن روحانی با طرح تامین امنیت منطقه خلیج فارس به سازمان ملل رفت اما او پیش از این تهدید کرده بود که اگرایران نتواند نفت خود را به دلیل تحریم ها صادر کند دیگر کشورها نیز نخواهند توانست.

این تهدید را دیگر مقامات جمهوری اسلامی نیز تکرار کرده بودند.از جمله علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، گفته بود که ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند.

پس از این سخنان مقامات جمهوری اسلامی نیز حمله به چند نفتکش در خلیج فارس رخ داد.

آزادی نزار زکا هدیه به لبنان یا آمریکا؟

حسن روحانی درباره آزادی نزار زکا تبعه لبنانی نیز گفته که توپ در زمین آمریکاست. او همچنین گفت که مقامات آمریکا «به جای اینکه به وعده‌شان درمورد اقدام متقابل عمل کرده و چند نفر ایرانی را آزاد کنند، فقط به تشکر از ایران اکتفا کردند».

سخنان روحانی در حالی است که پیش از این سخنگوی شورای عالی امنیت ملی ایران نقش احتمالی واشینگتن در آزادی نزار زکا را رد کرده است.

کیوان خسروی، سخنگوی شورای امنیت ملی در گفت‌گو با پایگاه العهد لبنان اظهار داشت: «هیچ کشور سومی در آزادی زکا نقش نداشت و این اقدام صرفاً بنا به درخواست میشل عون رئیس جمهور لبنان و وساطت سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان انجام گرفت».

مشکل با عربستان موضوعی قدیمی یا تنها درباره یمن؟

حسن روحانی در مصاحبه مطبوعاتی خود با تعدادی از خبرنگاران گفته است: «مشکل ما با عربستان عمدتا به یمن بر می گردد و اگر آنجا آتش بس شود حل مشکل ما با عربستان سرعت می‌یابد».

مشکل ایران و عربستان اما پیش از درگیری های در یمن و حتی بهار عربی و در دولت محمود احمدی نژاد تشدید شده بود و بر خلاف سخنان روحانی موضوع آن تنها یمن نیست. روحانی در این میان تنهابه یمن اشاره کرده و از درگیری دو کشور درباره سوریه سخن نگفته است.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.