فرامرز داور
حساب فارسی آیتالله «علی خامنهای» در توییتر، بخشی از سخنرانی او با مایه ملیگرایی را منتشر کرده که در آن گفته است هرکسی که ایران را دوست دارد، در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی شرکت کند.
در توییت خامنهای آمده است: «ممکن است فردی از بنده خوشش نیاید اما هرکس ایران، امنیت کشور، حل مشکلات و گردش صحیح نخبگانی را میخواهد، در انتخابات شرکت کند. اگر کسی انگیزه دینی و انقلابی هم ندارد اما میهن عزیز را دوست دارد، لازم است پای صندوقها بیاید.»
در سالهای اخیر رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران دعوت از شهروندان ایرانی برای شرکت در انتخابات را با وطندوستی ایرانیان پیوند زده است. اما امسال تایید کرده است ایرانیانی هم هستند که از او خوششان نمیآید ولی اگر ایران را دوست دارند، در انتخاباتی که نمایندگان حاضر در آن بازتابی از افکار عمومی و گرایشهای موجود در بین ایرانیان نیست و از سوی منصوبان رهبر مهندسی شده است، رای بدهند.
در دوره انتخابات پیشین مجلس، آیتالله خامنهای همین جمله را تکرار کرده بود. اما به فاصله چند روز پس از آن، در یک سخنرانی دیگر گفت منظورش این بوده است که کسی اگر جمهوری اسلامی را دوست ندارد، رای بدهد نه این که چنین کسی وارد مجلس شورای اسلامی شود.
پس از برگزاری انتخابات هم آرای ریخته شده به صندوقها را رای به نظام جمهوری اسلامی ایران خواند و تا چهار سال بعد، از آنها که از او خوششان نمیآید یا جمهوری اسلامی ایران را نمیخواهند، حرفی به میان نیاورد.
حالا دیگر این الگوی تکراری آیتالله خامنهای شده است. سعی میکند با تحریک احساسات ملی، شهروندان دلزده و ناامید از نظام حاکم را به رای دادن بکشاند. اما وقتی آرا به صندوقها ریخته شدند، آنها را رای به نظام بخواند و در زمان انتخابات بعدی همین کار را تکرار کند.
یکی از دلایل ناامیدی شهروندان ایرانی از رای دادن، بیهوده بودن چنین کاری است که تا به حال بارها به شیوههای مختلفی آزموده شده است. زمانی که مجلس دهم با حداقل انتظارات ملی تشکیل شد، آیتالله خامنهای به شیوههای مختلف آن را محدود و بلااثر کرد. در انتخابات مجلس یازدهم هم نامزدهایی که میتوانستند منعکس کننده نظرات متنوع ایرانیان باشند، از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. حالا چرا باید در انتخابات نمایشی شرکت کرد که علی خامنهای یک روز پس از برگزاری، آن را رای به جمهوری اسلامی بخواند؟
تردیدی نیست که در روز انتخابات، صداوسیما از تشکیل صفهای طولانی در برابر حوزههای رایگیری خبر خواهد داد و آیتالله علی خامنهای در پیامی حضور «پرشور» و «شکوهمند» مردم در انتخابات را ستایش خواهد کرد. پس از این تا انتخابات بعدی، رهبر جمهوری اسلامی ایران حرفی از آنها که او را دوست ندارند، نخواهد زد.
اگر جمهوری اسلامی ایران نظامی دموکراتیک بود، شهروندان ایرانی که از آیتالله خامنهای خوششان نمیآمد، میتوانستند او را عزل کنند و جانشینی را که میپسندیدند، به جای او به قدرت برسانند. نه این که چون از او خوششان نمیآید، مجبور باشند در انتخاباتی که از هم اکنون نتیجه آن را منصوبان رهبر جمهوری اسلامی معلوم کردند، به نام «دوست داشتن ایران» شرکت کنند.
از: ایران وایر