خبرگزاری هرانا – فریبا اشتری، شهروند بهایی ساکن یزد توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. در صورت قطعی شدن این حکم در دادگاه تجدیدنظر، از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فریبا اشتری، شهروند بهایی ساکن یزد توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
بر اساس این حکم که در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب یزد به ریاست مستشار محمدرضا دشتی پور صادر و امروز یکشنبه ۱ تیرماه به خانم اشتری ابلاغ شده است، فریبا اشتری از بابت اتهام “عضویت در گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران” به ۵ سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه و به نفع گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران” به ۱ سال حبس و در مجموع به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
در بخشی از متن دادنامه صادره که عینا در ادامه میآید آمده است: «تشکیلات فرقه ظاله بهائیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک اقلیت مذهبی شناخته نشده و هرگونه فعالیت تحت هر عنوان و به نفع بهاییت و ترویج عقاید انحرافی و باطل این فرقه جعلی و ضاله در واقع نفی و انکار مذهب جعفری، جمهوری اسلامی، مهدویت حضرت حجت بن الحسن العسکری و اعتقاد به جانشینی علی محمد باب این طفل نامشروع استکبار جهانی به عنوان مهدی و خاتم الانبیا میباشد، با توجه به شرایط کنونی موضوع بهائیگری یک مساله صرفا مذهبی نبوده بلکه با عنایت به اینکه سرسلسله این فرقه بی پایه و اساس در کشور جعلی اسرائیل که رمز ماندگاری خود را در مخالفت با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و حمایت های بی دریغ و همه جانبه از گروه های مخالف آن میداند تحت تعلیمات و ارشادات بیت العدل فعالیت تبلیغی در راستای تضعیف بنیان های فکری و عقیدتی افراد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان و سیاه نمایی در خصوص وضعیت پیروان این فرقه در کشور دارد و اقدامات متهم نیز به نوعی موجه جلوه دادن تفکرات فرقه سراسر فتنه بهائیت و تهیه خوراک تبلیغاتی برای رسانه های همسو با این عقاید جهت اعمال فشار مضاعف جهت ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای همین مقاصد و منافع و از مصادیق بارز عناوین مجرمانه مذکور در مواد ۴۹۹ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ (کتاب پنجم تعزیرات و مجازات های بازدارنده) است.»
در صورت قطعی شدن این حکم در دادگاه تجدیدنظر، از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “عضویت در گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران” در خصوص خانم اشتری قابل اجرا خواهد بود.
فریبا اشتری پیشتر در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۹۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل خود در یزد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. او نهایتا در بهمن ماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
گفته میشود پنج تن از ماموران وزارت اطلاعات در زمان بازداشت ضمن مراجعه به منزل و بازداشت خانم اشتری، منزل او را نیز مورد بازرسی قرار داده و برخی وسایل شخصی از جمله تلفن همراه، کامپیوتر و کتب مرتبط با آیین بهایی ایشان را ضبط کرده و با خود بردند.
فریبا اشتری متولد ۱۳۵۱، متاهل و مادر دو فرزند است. این شهروند بهایی مبتلا به بیماری قلبی بوده و در سال گذشته و پیش از بازداشت دو عمل جراحی انجام داده است.
فریبا اشتری پیشتر نیز در سال ۹۳ به اتهام “تبلیغ علیه نظام ” و “عضویت در تشکل جامعه بهایی” به دو سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم و طی سالهای ۹۳ تا ۹۵ مدت دو سال را در زندان یزد سپری کرد. ناصر باقری، همسر خانم اشتری نیز که دوره محکومیت ۹ ماهه خود را در زندان یزد سپری میکرد، اسفندماه ۹۸ با پایان مدت محکومیت خود از زندان یزد آزاد شد. فائز باقری، فرزند فریبا اشتری نیز اسفندماه ۹۳ در سن ۱۷ سالگی بازداشت و پس از ۵ ماه با تودیع قرار تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. فائز باقری نهایتا توسط دادگاه انقلاب یزد به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر به ۱ میلیون تومان جزای نقلی تقلیل یافت.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.