ادامه بحران کرونا در ایران؛ کنترل بیماری در تهران «دشوار است»، ۱۲۵ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا جان باختند

چهارشنبه, 12ام شهریور, 1399
اندازه قلم متن

سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۵ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا جان باختند و ۱۸۵۸ بیمار جدید مبتلا به این ویروس نیز شناسایی شد.

آن ‌طور که سیما لاری روز چهارشنبه، ۱۲ شهریور، خبر داده، به ‌این ترتیب، شمار رسمی جان‌باختگان و مبتلایان کرونا در ایران به ترتیب به ۲۱ هزار و ۷۹۷ نفر و ۳۷۸ هزار و ۷۵۲ نفر رسید.

از میان مبتلایان جدید، بیشتر آنها یعنی ۱۱۳۶ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند.

به گفته خانم لاری، همچنین ۳۶۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ایران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

اعلام روزانه آمار رسمی کرونا در ایران در حالی صورت می‌گیرد که منابع مستقل درستی این آمار را زیر سوال برده و ارقام درست را چندین ‌برابر ارقام دولتی می‌دانند.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران در عین حال گفت که استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.

استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز از بازگشایی مدارس در این استان ابراز نگرانی کرده و گفت که یکی از دلایلی که نگرانی بازگشایی مدارس را دوچندان می‌کند، «افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است.»

وی افزود: «کنترل بیماری در تهران دشوار است، جمعیت ۹۶۰ هزار نفری منطقه ۴ شهرداری که معادل ۱.۵ برابر جمعیت استان ایلام است» مصداق این دشواری است.

از: رادیو فردا

*****

هشدار مقام‌های علوم پزشکی در آستانه پاییز: تخت آی‌سی‌یو نداریم

در حالی که مقام‌های دولت ایران هرگونه کمبود امکانات در بحران کرونا را رد می‌کنند؛‌ مسئولان و مقام‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی درباره کمبود تجهیزات و تخت بیمارستانی هشدار می‌دهند.

سعید صفری،‌ معاون مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه «شهید بهشتی»،‌ چهارشنبه ۱۲ شهریور با «بسیار بالا»‌ دانستن ضریب اشغال تخت‌های آی‌سی‌یو در ایران نسبت به کمبود آن‌ها برای فصل پاییز و زمستان هشدار داد.

صفری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «مهم‌ترین مساله این است که تخت آی‌سی‌یو نداریم. از الان باید به فکر فصل پاییز و زمستان باشیم.»

او افزود:‌«در مراکز دولتی محدودیت بسیار زیادی برای پذیرش بیماران جدید وجود دارد.»

روز سه‌شنبه نیز جلیل کوهپایه‌زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، تایید کرد تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی مورد نیاز برای بیمارستان‌ها تامین نشده است.

اما پیش از آن‌ها حسن روحانی و سعید نمکی،‌ رییس‌جمهور و وزیر بهداشت،‌ کمبوهای بهداشتی در بحران کرونا را رد کرده بودند. روحانی گفته بود «همه چیز به وفور»‌ وجود دارد و نمکی هم از «جایگاه ممتاز» ایران در این زمینه سخن گفته بود.

صفری در ادامه گفت‌وگوی خود اشاره کرده است:‌ «این موضوع موجب می‌شود یک‌سری بیماران که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند به خاطر پر بودن بخش‌ آی‌سی‌یو مجبور شوند در بخش‌های عادی تحت درمان قرار بگیرند.»

وزیر بهداشت مردادماه در زمینه رسیدگی به بیماران گفته بود: «این افتخار جمهوری اسلامی است که یک بیمارمان پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود.»

صفری ضمن اشاره به افزایش روزانه نیاز بیماران به تخت‌ آی‌سی‌یو گفت: «فرصت برای ایجاد تخت‌های جدید محدود است.»

این متخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه اضافه کرد: «در این شرایط به ویزیت‌های مراقبت‌های ویژه در منزل نیاز داریم تا بتوانیم با کاستن از مراجعات به بیمارستان،‌ از تخت‌های موجود به بهترین نحو بهره ببریم.»

او بودجه بالا و تجهیزات پیشرفته را از جمله مسائل مرتبط با راه‌اندازی تخت‌های جدید دانست.  

ایران اینترنشنال در مردادماه به سندی دست پیدا کرده بود که نشان می‌داد ۹۱ درصد تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه که به بیماران کرونا اختصاص داده شده، در اشغال است.

دو روز پس از گزارش ایران اینترنشنال معاون سازمان نظام پزشکی این مساله را تایید کرد و درباره کمبود تخت‌های آی‌سی‌یو هشدار داد.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.