فدراسیون بین‌‌المللی روزنامه‌نگاران حکم زندان محمد مساعد را ظالمانه خواند

سه شنبه, 18ام شهریور, 1399
اندازه قلم متن

رییس «فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران» روز دوشنبه ۱۷شهریور۱۳۹۹، حکم صادرشده برای «محمد مساعد» را «ظالمانه» خواند و آن را محکوم کرد.

«آنتونی بلانگر»، دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، استراتژی حکومت ایران در قبال روزنامه‌نگاران را ظالمانه خواند و از مقامات ایران خواست تا به این روش پایان داده و روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کنند.

رییس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در اعتراض به حکم محمد مساعد گفت: «محمد مساعد هیچ جرمی مرتکب نشده است، بلکه فقط کار خود را به عنوان روزنامه‌نگار انجام داده است.»

محمد مساعد، روزنامه‌نگار مطرح حوزه اقتصادی، در تاریخ ۱۲شهریور۱۳۹۹ در توییتی خبر داد دادگاه او را به چهار سال و ۹ ماه حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت کار روزنامه‌نگار و توقیف لوازم ارتباطی محکوم کرده است.

این روزنامه‌نگار در توییتر خود نوشته بود که از نظر قاضی «شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب تهران»، فعالیت رسانه‌ای او، نوعی «سیاه‌نمایی»، «بحران‌نمایی»، «تخریب مخاطب خالی الذهن» و «شالوده‌شکنی» بوده است.

این روزنامه‌نگار روز اول آذر ۱۳۹۸ از طرف ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به «زندان اوین تهران» منتقل شد. دستگیری او هم‌زمان با اعتراضات نسبت به گرانی قیمت بنزین در پاییز آن سال رخ داد. این روزنامه‌نگار در همان زمان چند توییت انتقادی درباره قیمت بنزین و قطعی گسترده اینترنت در ایران نوشته بود. او در نهایت حدود دو هفته بعد با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

بعد از آزادی، هم‌چنان به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ادامه می‌داد و انتقاداتش را نسبت به وضعیت جامعه و حاکمیت در قالب توییت روایت می‌کرد.

محمد مساعد از جمله در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران هم توییت‌های انتقادی منتشر کرده است. او به همین دلیل در روز چهارم اسفند ۱۳۹۸ احضار شد. در این جلسه از وی خواسته شده بود ‌دست‌کم تا زمان برگزاری دادگاهش، در شبکه‌های اجتماعی فعالیت نداشته باشد. اما بعد از مدتی سکوت، نوشتن در شبکه‌های اجتماعی را از سر گرفت.

محمد مساعد در ماه‌های بعد چند بار دیگر احضار شد تا درباره محتوای توییت‌هایش توضیح دهد. به جز این برخوردها، او با حملات سایبری نیز مواجه شده بود.

او در تابستان امسال برنده «جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات» شد. این جایزه از طرف «کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» به چهار خبرنگار در جهان داده شد.

مساعد از جمله در لیست ۱۰ روزنامه‌نگار منتخب مجله «وایرد» قرار گرفته است. این مجله نام روزنامه‌نگارانی را منتشر می‌کند که به خاطر فعالیت‌های حرفه‌ای خود تحت فشار، بازداشت یا آزار حکومتی هستند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.