پرونده سازی در زندان؛ جلسه دادگاه محمد بنازاده امیرخیزی، مجید اسدی و پیام شکیبا برگزار شد

چهارشنبه, 30ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد بنازاده امیرخیزی، مجید اسدی و پیام شکیبا از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس برای آنان گشوده روز دوشنبه ۲۸ مهر با حضور وکلای مدافع آنها در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. پیشتر در تاریخ ۵ مهرماه امسال جلسه دادگاه این شهروندان به دلیل مخالفت آنان با انتقال با دستبند و پابند و پوشیدن لباس زندان لغو شد و این جلسه روز گذشته به همین دلیل بدون حضور آنان و با حضور وکلای مدافع‌شان تشکیل شده است. این سه زندانی سیاسی مورخ ۱ مرداد امسال جهت بازجویی از بابت این پرونده از زندان رجایی شهر کرج به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شدند. آنها نهایتا اواخر شهریورماه امسال با پایان ایام بازجویی به بند عمومی زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۹، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد بنازاده امیرخیزی، مجید اسدی و پیام شکیبا سه زندانی سیاسی در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

در جریان این جلسه که در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم و بدون حضور آنان و با حضور وکلا برگزار شد، پرونده افراد از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” مورد بررسی قرار گرفت و وکلای آنان لایحه دفاعیه خود را به دادگاه تحویل دادند. پیشتر در تاریخ ۵ مهرماه امسال جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان به دلیل مخالفت آنان با انتقال با دستبند و پابند و پوشیدن لباس زندان لغو شده بود.

این سه زندانی سیاسی در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۹ جهت تفهیم اتهام از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس برای آنان گشوده شده به دادسرای اوین منتقل شدند. این انتقال در حالی بود که قرار بود این افراد در طی همان هفته با بخشنامه ابلاغی قوه قضاییه با گذراندن سه سال و نیم از دوران محکومیت خود آزاد شوند. در جریان این جلسه این زندانیان سیاسی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و پس از صدور قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی مجددا به زندان بازگردانده شدند. تفهیم اتهام این فعالین در حالی بود که مجید اسدی پیشتر در تاریخ ۱۸ تیرماه امسال از اتهام انتسابی در همین شعبه تبرئه شده و قرار منع تعقیب وی صادر شد. گفته می‌شود که با فشار وزارت اطلاعات این پرونده در تاریخ ۲۵ تیرماه مجددا گشوده شده است.

مجید اسدی، محمد بنازاده امیرخیزی و پیام شکیبا نهایتا در تاریخ ۱ مردادماه امسال جهت بازجویی از بابت این پرونده از زندان رجایی شهر کرج به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. آنها نهایتا اواخر شهریورماه امسال با پایان ایام بازجویی به بند عمومی زندان اوین منتقل شدند.

این سه زندانی سیاسی هم اکنون در سالن ۳ بند ۴ زندان اوین بسر می‌برند. شرایط نگهداری این بند بسیار نامناسب است و هیچگونه لوازم بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده در اختیار زندانیان قرار داده نمی‌شود و تنها هر عدد ماسک به قیمت ۴۵۰۰ تومان در فروشگاه زندان به فروش می‌رسد. این امر در حالی است که مجید اسدی به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در تابستان امسال دچار ضعف شدید جسمی و کاهش وزن ناشی از بیماری شده است و خانواده او نسبت به وضعیت وی در نگرانی بسر می‌برند.

پیشتر در اواخر تیرماه امسال یک منبع نزدیک به این شهروندان در خصوص انتقال آنان به بازداشتگاه وزارت اطلاعات گفت: «آقایان اسدی، بنازاده و شکیبا  قرار بود با بخشنامه ابلاغی قوه قضاییه در این هفته با گذراندن سه سال و نیم از دوران محکومیت خود آزاد شوند و حتی یکی از وکلای دادگستری در دادسرای اوین برگه مشمول بخشنامه شدن‌شان را همین چند روز پیش دیده بود.  اما متاسفانه وزارت اطلاعات برای جلوگیری از آزادی این افراد اقدام به پرونده سازی برایشان کرد!»

مجید اسدی در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۵ در منزل پدری خود در کرج توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این زندانی سیاسی در آذرماه سال ۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی” و “تبلیغ علیه نظام” به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی” در ارتباط با وی قابل اجرا است.

محمد بنازاده امیرخیزی، در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۵، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شد. او در آذرماه ۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهامات “اقدام علیه امنیتی ملی از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام” به ۱۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان  محکوم شد. این حکم در تیرماه ۹۷ در مرحله تجدیدنظر نیز عینا تایید شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا است.

 پیام شکیبا در تاریخ ۴ اسفندماه ۱۳۹۵ پس از خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی در آذرماه ۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده به اتهاماتی از جمله ”اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام ” به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکمی که نهایتا در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۵ سال آن قابل اجرا است.

این افراد پیشتر در خردادماه ۹۶ از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شدند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.