ستاد اجرایی فرمان امام میگوید که در تولید این واکسن با چین یا کوبا همکاری ندارد
نگرانی درباره کیفیت واکسن ایرانی موجب شده است تا بسیارس از شهروندان خواهان خرید واکسن از خارج شوند- تصویر از وبسایت «ستاد اجرایی فرمان امام»
سخنگوی «ستاد اجرایی فرمان امام» اعلام کرد که کمتر از ۴۰ روز دیگر خط تولید ۱/۵ میلیون دوز ماهیانه به بهرهبرداری میرسد و کمتر از شش ماه دیگر خط تولید ۱۲میلیون دوز در ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
حجت نیکیملکی در گفتوگو با ایلنا اعلام کرد که واکسن کرونای تولیدشده در شرکت دارویی «شفا فارمد»، وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، صددرصد ایرانی است و ستاد در تولید این واکسن با شرکتها و کشورهای خارجی، ازجمله چین یا کوبا، همکاری نداشته است.
این صحبتهای سخنگوی «ستاد اجرایی فرمان امام» درحالی مطرح شده است که پیشتر، مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرده بود که واکسن تولید داخل نیز مانند نمونه چینی و روسی آن، ویروس ضعیفشده است و زودتر از خرداد سال آینده به تولید انبوه نخواهد رسید.
همچنین کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفتوگو با روزنامه روسی ایزوستیا گفته است که ایران و روسیه در حال آمادهکردن مقدمات نشستی بهمنظور همکاری در زمینه تولید واکسن ضدویروس کرونا هستند. او در این زمینه اظهار داشت که ایران در زمینه تولید واکسن کرونا خواستار همکاری با روسیه است و ما این مسئله را به مسئولان روسی منتقل کردیم؛ در طول ماههای گذشته مذاکراتی هم انجام شده است.
پیشازاین نیز امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی ایران هم گفته بود که ایران و روسیه درباره تولید مشترک واکسن کرونا در حال مذاکرهاند.
این درحالیاست که نگرانی درباره کیفیت واکسن داخلی موجب شده تا شهروندان خواهان خرید واکسن از خارج شوند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور درباره خرید واکسن خارجی گفته بود تا زمانی که ما به واکسن تولید داخل برسیم، حتی اگر همه مسیر موفقیتآمیز باشد ممکن است که چند ماه دیگر طول بکشد. ما اگر بتوانیم یک روز زودتر هم واکسن موردنیاز مردم را از هر جای دنیا که واکسن معتبر و مؤثر تأمین کنیم، یکلحظه درنگ نخواهیم کرد. مردم مطالبه دارند و دولت هم وظیفه دارد و ما منابع موردنیاز نهتنها ۲۰ میلیون یورو، بلکه به هر میزان که شهروندان ایرانی نیاز داشته باشند، تأمین میکنیم.
در همین رابطه محمود واعظی، رئیسدفتر حسن روحانی به خبرگزاری ایسنا گفت که قرارداد خرید ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس منعقد شده است. حدود ۲۰۰ میلیون دلار مربوط به این قرارداد نیز به طور کامل تأمین شده است؛ این پول نیز پیش از کریسمس آماده شده بود، اما به دلیل تعطیلات کریسمس، امروز یا فردا پرداخت خواهد شد و دراینخصوص مشکلی وجود نخواهد داشت. او افزود با چین در حال توافق برای خرید حدود چهار میلیون دوز هستیم که خرید این واکسن حدود دو ماه طول میکشد.
این در حالی است که محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران به نیروهای سپاه و بسیج توصیه کرده که از تزریق واکسنهای خارجی کرونا خودداری کنند و تأکید کرده که این نهاد در واکسیناسیون واکسن وارداتی مشارکت نخواهد کرد.
از: ایندیپندنت