واهمه شورای عالی فضای مجازی ایران از اینترنت ماهواره‌ای

یکشنبه, 26ام بهمن, 1399
اندازه قلم متن

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی ابراز نگرانی کرده که با اینترنت ماهواره‌ای “حکمرانی فضای مجازی” در ایران خدشه‌دار شود. او می‌گوید به همین علت این شورا در حال بررسی راه‌حل‌های مختلف برای مواجهه با این فناوری است.

    
defaultبه گفته ابوالحسن فیروزآبادی کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده که مشغول بررسی و پیگیری راه‌های مختلف برای مواجهه با اینترنت ماهواره‌ای است.

خبرگزاری مهر روز یک‌شنبه ۲۶ بهمن از قول دبیر شورای‌عالی فضای مجازی از برنامه‌ریزی برای تدوین مقررات استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در ایران خبر داد. او گفته است: «برای آنکه با ورود این فناوری، حکمرانی فضای مجازی خدشه‌دار نشود، باید تدابیری صورت داد.»

اختلال در اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی از روش‌هایی است که حکومت‌های دیکتاتوری برای مقابله با حرکت‌های اعتراضی شهروندان به آن متوسل می‌شوند.

اختلال در اینترنت برای مقابله با معترضان

چنین اقدام‌هایی در سال‌های اخیر چند بار در جمهوری اسلامی تجربه شده و یکی از تازه‌ترین نمونه‌های آن در جریان جنبش اعتراضی علیه کودتاگران در میانمار قابل مشاهده است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران می‌گوید به جز مقرراتی که نحوه استفاده کاربران از اینترنت ماهواراه‌ای را مشخص می‌کند باید برای “شرکت‌هایی که نسبت به ارائه خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای اقدام می‌کنند” هم مقرراتی تدوین شود.

او افزود: «علاوه بر حوزه مقررات‌گذاری […] یک سلسله تدابیری را در مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته‌ایم که از مهمترین این تدابیر، تقویت شبکه اینترنت ثابت کشور است.»

دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره یکی از راه‌های اتصال به شبکه فضای مجازی است که در سال‌های گذشته برای مناطق دور افتاده و کشورهایی که با سانسور حکومتی مواجهه هستند بیشتر مطرح شده است.

در سال ۲۰۱۸ چند شرکت آمریکایی اعلام کردند که قصد دارند امکان دسترسی بسیاری از شهروندان جهان به اینترنت پرسرعت از طریق ماهواره را فراهم کنند. ظاهرا این پروژه هنوز مراحل آزمایشی خود را طی می‌کند.

تحت‌الشاع قرار گرفتن شبکه ملی اینترنت

فیروزآبادی با ابراز نگرانی در این باره گفته است: «ما با این موضوع مواجه هستیم که منظومه‌های ماهواره‌ای در حال آمدن هستند و با آمدن آنها، ممکن است که به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود؛ اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً شبکه ملی، تحت‌الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای که عمدتاً هم آمریکایی هستند قرار خواهد گرفت.»

او می‌گوید مرکز ملی فضای مجازی مشغول مذاکره با وزارت ارتباطات، شرکت مخابرات و سهامداران این شرکت است تا سرمایه‌گذاری برای توسعه “اینترنت ثابت” در ایران را افزایش دهند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر ضرورت توسعه شبکه تلفن همراه در ایران خاطر نشان کرد که در همین حال برای اینترنت ماهواره‌ای هم باید در حوزه بین‌المللی اقداماتی صورت گیرد تا “بحث حاکمیت سرزمینی ما رعایت شود”.

فیروزآبادی درباره چگونگی رعایت حاکمیت سرزمینی جمهوری اسلامی در فعالیت اینترنت ماهواره‌ای توضیح بیشتری نداده است.

در حال حاضر برای دریافت و فرستادن داده‌ها از طریق اینترنت ماهواره‌ای به دستگاه‌هایی نیاز است که بسته به حجم داده‌ها اندازه و قیمت‌های متفاوتی دارند. شرکت‌های فعال در این زمینه تلاش می‌کنند نیاز به این تجهیزات و قیمت دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را متناسب با وضعیت شهروندان مناطق محروم کاهش دهند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.