حوادث کار در سال ۱۴۰۰ ‘روزی یک کشته’ داده

شنبه, 18ام اردیبهشت, 1400
اندازه قلم متن

حادثه معدن طزره

عملیات جستجو در معدن طزره شش روز به طول انجامید

بررسی اخبار حوادث کار در رسانه‌های ایران نشان می‌دهد که از آغاز سال جاری خورشیدی تاکنون دست کم ۴۱ نفر در حوادث مرتبط با کار جانشان را از دست داده‌اند، که به معنی به طور متوسط نزدیک به یک کشته در هر روز است.

این تنها بر مبنای حوادثی است که در رسانه‌های رسمی ایران گزارش شده و شامل دیگر رویدادها نیست. همچنین این تعداد بدون در نظر گرفتن پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنانی است که به دلیل شغلشان در معرض ویروس کرونا قرار گرفته و با ابتلا به کووید-۱۹ درگذشته‌اند.

بنا به گزارش‌های تاییدشده از حوادث کار در ایران در سال جاری حداقل ۴ شهروند افغانستان در میان کارگرانی هستند که در حوادث کار در ایران در سال ۱۴۰۰ کشته شده‌اند.

تازه‌ترین حادثه مرگبار ریزش معدن طزره دامغان است که طی آن دو کارگر کشته شدند. جسد این دو تن پس از شش روز جستجو پیدا شد.

چهار سال پیش هم در معدن طزره یکی از مهندسان به دلیل خفگی با گاز متان جانش را از دست داد.

معدنچیان طزره، که برای شرکت البرز شرقی و پیمانکاران آن کار می‌کنند، در سال‌های اخیر بارها در اعتراض به دستمزدهای معوقه، خصوصی‌سازی و کمبود ایمنی اعتراضاتی برگزار کرده‌اند.

یک منبع کارگری به ایلنا گفته است سپردن معدن به پیمانکاران خصوصی برای پایین آوردن هزینه‌ها به بهای جان کارگران تمام می‌شود.

بر این مبنا “برخی مسئولان تنها به فکر بازدهی محدوده کار خود هستند و به کارگری که بایستی ساعت‌ها در اعماق زمین زغالسنگ استخراج کند، فکر نمی‌کنند.”

کارگران طزره به ایلنا گفته‌اند که “بارها در برابر این شرایط ناایمن کارگاه‌ها به مسئولان بالادستی گزارش داده‌ایم اما نتیجه‌ای نداشته است. حتی درباره حادثه اخیر تونل ۴۲ که منجر به محبوس شدن دو نفر از همکارانمان شده بارها کارگران از شرایط ناایمن کارگاه و صداهایی که از سقف و دیواره کارگاه به گوش می‌رسید، به پیمانکار اخطار داده بودند.”

تجمع کارگران طزره

منبع تصویر،ILNA

 
توضیح تصویر،

کارگران طزره در سال‌های اخیر بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند

 

به جز حادثه مرگبار ریزش معدن طزره، روز پنجشنبه واژگون شدن مینی‌بوس کارگران شرکت البرز شرقی هم به زخمی شدن ۱۶ نفر منجر شده است.

این کارگران در معدن تخت در استان گلستان کار می‌کردند.

در مجموع علاوه بر دست‌کم ۴۱ کشته حوادث کار، حداقل ۸۹ نفر هم در سال جاری خورشیدی در این حوادث مصدوم شده‌اند.

بیشترین تعداد حوادث کار در ایران در عملیات عمرانی و ساختمانی رخ داده و پس از آن آتش‌سوزی و انفجار مرگبارترین حوادثی بوده‌اند که برای نیروی کار در ایران رخ داده است.

در میان حوادثی که در رسانه‌های رسمی گزارش شده استان کرمان با ۱۰ نفر بالاترین تعداد قربانیان حوادث کار را داشته است که شش نفر از آنان در جریان سیلاب جان باخته‌اند.

مطابق یک تحقیق بنیاد لویدز، در ایران بیش از یک سوم نیروی کار حادثه مرتبط با کار را از سر گذرانده‌اند. بر این مبنا در حالی که نسبت کارگران و کارکنانی که سابقه مصدومیت در کار داشته‌اند در ایران ۳۶ درصد بوده است، نسبت که برای افغانستان و ترکیه گزارش شده به ترتیب ۳۵ درصد و ۲۲ درصد بوده است.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.