کارگران گیلانی: خرید گل و گیاه به جای پرداخت حقوق‌های معوقه

پنجشنبه, 1ام مهر, 1400
اندازه قلم متن

استان‌وایر– در روزهای اخیر، کارگران بازنشسته معدن زغال‌سنگ «سنگرود» توانستند با تشکیل جلسه با «کمیسیون اصل ۹۰» مجلس شورای اسلامی، دستور پرداخت خسارت خود از سوی «ایمیدرو» را دریافت کننددر آن سو، کارگران پیمان‌کاری شهرداری رودبار خبر از پرداخت ناقص یک مبلغ علی‌الحساب به جای پنج ماه حقوق معوقه خود می‌دهند.

 

ایمیدرو مکلف به پرداخت خسارت بازنشستگان معدن زغال سنگ سنگرود شد

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شرکت ایمیدرو را مکلف به پرداخت خسارت به کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ سنگرود و جلب رضایت آن‌ها جلب کرد.

به دنبال مراجعه‌ حضوری تعدادی از کارگران به مجلس و ارایه مستندات مربوط به بازنشستگی، اعضای کمیسیون اصل ۹۰ که پیش از این با احضار تعدادی از مسوولان و مدیران عالی وزارت صمت، سازمان ایمیدرو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بازرسی کل کشور و معاونت حقوقی ریاست جمهوری تشکیل جلسه داده بود، دستور کتبی پرداخت خسارت به کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ سنگرود و جلب رضایت آن‌ها را صادر کرد.

نمایندگان کارگران بازنشسته معدن سنگرود در پی بی‌توجهی مسوولان شرکت ایمیدرو و سازمان تامین اجتماعی به وضعیت مطالبات بازنشستگی‌، روز سه‌‌شنبه ۱۶شهریور برای پی‌گیری مطالبات خود از طریق اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مقابل مجلس حاضر شده بودند.

یکی از کارگران بازنشسته در این رابطه به «ایلنا» می‌گوید: «حدود ۱۲۷ کارگر هستیم. بعد از ۲۰ تا ۳۰ سال کار در واحدهای مختلف شرکت زغالسنگ سنگرود (واحد البرز غربیبه صورت سخت و زیان‌آور، همزمان با تعطیلی اجباری این واحد معدنی، با حداقل حقوق بازنشسته شدیمسال ۱۳۹۳ بعد از تعطیلی اجباری معدن سنگرود و اجتماع یک ماهه کارگران در محل کار در شهرستان رودبار و در تهران، در نهایت دولت وقت در حمایت از کارگران مصوبه‌ای نوشت. در این مصوبه تاکید شده بود بیمه بی‌کاری کارگران معدن البرز غربی به عنوان سخت و زیان‌آور شناخته شود

به گفته این کارگر بازنشسته، بند دوم این مصوبه در ارتباط با حقوق کارگران، الزام کرده بود که آخرین مزد دریافتی مبنای محاسبه‌ مستمری بازنشستگی باشد. اما وقتی کارگران به بیمه بی‌کاری رفتند و بازنشسته شدند، پی بردند که بند دوم حذف شده است: «بعد از آن هرچه پی‌گیری کردیم، به جایی نرسیدیمبه ایمیدرو که نهاد بالادستی معدن است، اعتراض کردیم اما نتیجه نداد. به تامین اجتماعی اعتراض کردیم، باز هم نتیجه نداد. در صورتی‌ که تامین اجتماعی برای بازنشسته کردن این تعداد کارگر بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه دریافت کرده بودبه همین دلیل، حقوق بازنشستگی ما خیلی کم محاسبه شده استهرچه پی‌گیری می‌کردیم، به جایی نمی‌رسیدیمگویا همان بیمه بی‌کاری را مبنای محاسبه‌ مستمری ما قرار داده‌اند

نماینده کارگران با اعلام این‌که در نهایت برای پی‌گیری حقوق بازنشستگی‌ خود در پایان سال ۱۳۹۹ با مراجعه به دفتر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، با ارایه مستندات درخواست کمک کرده‌اند، افزود: «کمیسیون فروردین ماه سال جاری با احضار تعدادی از مسوولان و مدیران در پی‌گیری، مطالبات کارگران را محق دانستند.»

 

واگذاری معدن سنگرود به بخش خصوصی

سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان معدن زغال‌سنگ سنگرود را بعد از چند دوره آگهی مزایده، به یک شرکت پیمان‌کار به نام «شرکت پل راه نامی» واگذار کرد. این واحد معدنی که در ارتفاعات کوه‌های البرز غربی واقع شده، جدا از ذخایر عظیم زغال‌سنگ، دارای معادن سنگ سیلیس، سنگ نسوز و آهک هم هست.

معدن زغال‌سنگ سنگرود چهار هزار و ۸۰۰ کارگر فعال در سه شیفت داشت که با واگذاری آن به بخش خصوصی در دهه ۷۰، تعداد کارگران به حداکثر ۴۰۰ نفر کاهش یافت. در نهایت به دلیل غیرمتعهد بودن پیمان‌کاران بخش خصوصی، این واحد معدنی به بهانه غیراقتصادی بودن تعطیل شد.

 

منابع مالی پرداخت حقوق ما صرف خرید گل و گیاه شد

کارگران شهرداری رودبار در استان گیلان خواهان دریافت چهار ماه مطالبات معوقه خود شدند. ۷۰ کارگری که در شهرداری و سازمان‌های وابسته به صورت رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول کار هستند، از اردیبهشتماه سال جاری تاکنون حقوقی دریافت نکرده‌اند.  جدا از این حقوق معوقه، چند سال است که سنوات و مانده مرخصی این کارگران نیز پرداخت نشده است.

این گروه که از کارگران قدیمی شهرداری محسوب می‌شوند، ضمن اعتراض به وضعیت عدم پرداخت حقوق، به ایلنا گفته‌اند: «دستمزد فروردین ماه خود را با چهار ماه تاخیر، حدود یک ماه پیش دریافت کرده‌ایم و از آن پس دریافتی دیگری نداشته‌ایم

به گفته این کارگران، اعضای جدید شورای شهر ۱۷۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان از منابع مالی پرداخت حقوقی که شورای سابق برای کارگران در نظر گرفته بود را صرف خرید گل و گیاه کردند که همه آن‌ها در پی کمبود و بی‌آبی‌های تابستان سال جاری از بین رفتند.

به گفته یکی از کارگران، علی‌رغم پی‌گیری مداوم برای دریافت مطالباتمان، هنوز هیچ مسوولی در شهرستان پاسخ‌گوی ما نیست: «بعد از چند ماه معوقات مزدی، کارگران در مردادماه سال‌جاری چندین روز تجمع اعتراضی برپا کردند که در نتیجه آن، شهردار وعده رسیدگی به وضعیت مطالبات کارگران را داد اما با گذشت یک ماه، هنوز از پرداخت معوقات مزدی کارگران خبری نیست

به گفته آن‌ها، روز چهارشنبه ۳۱ شهریور مبلغ سه میلیون تومان به حساب کارگران پیمان‌کاری واریز شده است. این در حالی است که شهرداری برای نیروی کار رسمی، مبلغ شش میلیون تومان واریز کرده استبا این روند، پرداخت حقوق مهرماه که آغاز شد، یک ماه دیگر به مطالبات معوقه‌ ما افزوده می‌شود.

کارگران می‌گویند: «شهرداری باید منابع مالی که برای پرداخت حقوق کارگران در نظر گرفته است را به صورت مساوی بین همه کارگران تقسیم کند، نه این که در پرداخت حقوق بین کارگران رسمی و پیمان‌کاری تبعیض قائل شود

کارگر شهرداری رودبار  افزود: «مجموع دریافتی ما در طول پنج ماه گذشته به اندازه یک پایه حقوق هم نمی‌شود

معوقات حقوقی کارگران شهرداری رودبار سابقه‌دار استتیر ماه سال جاری هم آن‌ها به پرداخت علی‌الحساب حقوق خود از سوی شهرداری به شدت انتقاد کردندبعد از چهار ماه انتظار برای دریافت حقوق، شهرداری روز ۲۱ تیرماه به حساب هر یک از کارگران مبلغ دو تا سه میلیون تومان واریز کرده بوددر حالی که جدا از حقوق اسفند، حقوق بهمن ۱۳۹۹ کارگران نیز به صورت علی‌الحساب پرداخت شده است. در واقع، کل پرداخت شهرداری رودبار به کارگران پیمانی در سال ۱۴۰۰ مبلغ شش میلیون تومان بوده است.

این شیوه تاخیر در پرداخت حقوق‌ها، معیشت آن‌ها را به تنگنا کشانده استکارگران می‌گویند: «مسوولان شهری به مشکلات‌ ما رسیدگی نمی‌کنند و سعی دارند به هر نحو موضوع مطالبات‌مان را تکذیب کنند


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.