استانوایرـ یک پژوهش در ایران نشان میدهد که بیش از ۷۷ درصد زنان ایرانی ساکن در ۵ شهر بزرگ کشور در طول دوران کرونا، با خشونت خانگی مواجه شدهاند.
«تهمینه شاوردی»، جامعه شناس در گفتگویی با خبرگزاری ایسنا با اشاره به نتایج این پژوهش که در دانشگاه علومپزشکی ایران انجام شده، گفته است: «نتایج مطالعهای که اخیرا توسط یکی از مراکز علمی در ایران انجام شده ، بیانگر این است که ۷۷.۲ درصد زنان حداقل یکی از انواع خشونت را در دوران قرنطینه تجربه کرده بودند که از این میان، ۹۱.۲ درصد خشونت روانی، ۶۵.۸ درصد خشونت جسمی، ۴۲.۶ درصد خشونت جنسی و ۳۸.۲ درصد خشونت منجر به صدمه را تجربه کردهاند. بنابراین این مشکلات در مجموع در خانواده افزایش یافته است.»
خانم شاوردی همچنین گفته است که سن، میزان تحصیلات و پایگاه اقتصادی اجتماعی به خصوص میزان درآمد مرد و مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و مواد مخدر در مردان نیز در از عوامل مداخلهگر در انجام خشونت خانگی بوده و احتمال وقوع خشونت علیه زنان را تا چهار برابر افزایش میدهد.
بنا به نتایج این تحقیق، هر چه سن زنان به هنگام ازدواج کمتر باشد، میزان خشونت علیه آنان توسط همسرشان افزایش مییابد.
این در حالیست که هفته گذشته، مرکز آمار ایران با انتشار گزارشی، از افزایش ۳۲ درصدی ازدواج در میان دختران ۱۰ تا ۱۴ سال ایران در سه ماه نخست سال جاری خبر داده و نوشته بود در بهار سال جاری، ۹هزار و ۷۵۳ دختر در این بازه سنی ازدواج کردهاند.
روز پنجشنبه، چهارم آذرماه نیز آمارهای منتشر شده از سوی پزشکی قانونی و مرکز آمار ایران درباره آزار روانی زنان توسط شوهرانشان خبرساز شده بود.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشته بود که طی سال گذشته از مجموع ۱۸۲ مورد معاینه مربوط به مدعیان «همسرآزاری روانی» پزشکی قانونی، تنها ۱۰ مورد معاینه مربوط به مردان بوده و در واقع سهم زنان از این معاینات در سال گذشته ۹۴ درصد بوده است.
آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نیز نشان میداد که حدود ۹۶ درصد از مجموع ۸۰ هزار و ۱۸۷ مورد معاینه مربوط به مدعیان «همسر آزاری جسمی» در پزشکی قانونیهای کشور در سال ۱۳۹۹ معطوف به زنان بوده است.