روایت شاهین دادخواه، مشاور پیشین حسن روحانی از سابقه تقابل هسته ای میان افراطیون و میانه رو ها در ایران

دوشنبه, 27ام آبان, 1392
اندازه قلم متن

shahin-dadkhah

شاهین دادخواه دیپلمات پیشین و مشاور ارشد حسن روحانی در دولت آقای خاتمی، طی نامه ای از زندان اوین، به سرپیچی باند تندرو داخلی که تریبون آن را “روزنامه کیهان”، معرفی می کند، از دستورات رهبر جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل هسته ای، اشاره دارد.

آقای دادخواه در این نامه به شرح سابقه تقابل هسته ای میان افراطیون و میانه رو ها و بطور کلی خودسری و جنگ داخلی جناح های مختلف داخل نظام، در زمینه سیاست های هسته ای جمهوری اسلامی ایران می پردازد و گروگانگیری برخی از اعضای تیم روحانی توسط جناح های تندرو، از شواهد بارز این جنگ هسته ای در داخل نظام یاد می کند.

متن کامل نامه آقای شاهین دادخواه که توسط خبرگزاری العربیه منتشر شده است، به شرح زیر است:

اسرار ناگفته هسته ای ایران

مساله هسته ای بر خلاف آنچه معمولا گفته و تبلیغ میشود، نه تنها مورد اجماع مسوولان نیست، بلکه نظرها در مورد آن حتی از برخی مسائل دیگر شدیدتر است.

برای اثبات این ادعا کافیست توجه کنیم که رئیس جمهور حسن روحانی اجازه پیدا نکرده است، اعضا سابق تیم هسته ای خود در دوره آقای خاتمی مانند حسین موسویان، رضا البرزی، امیر زمان نیا، غلامعلی خوش رو و سیروس نادری را به کار گیرد.

و نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه سه نفر از همکاران حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک و شورای عالی امنیت ملی هم اکنون در زندان اوین بوده و حسین موسویان، رضا البرزی و سیروس ناصری هم از کشور خارج شده اند.

داستان تقابل هسته ای میان افراطیون و میانه رو ها از سال ۱۳۸۶ و همزمان با دستگیری حسین موسویان به اتهام جاسوسی هسته ای کلید خورد. مسوول پرونده سازی وزیر اطلاعات وقت و دادستان فعلی کل کشور، آقای اژه ای بود.

اتهام موسویان اثبات نشد ولی برخوردها با دستگیری اینجانب (شاهین دادخواه) در بهمن ۱۳۸۹ و رحمان قهرمان پور، مدیر گروه خلع سلاح مرکز تحقیقات استراتژیک در خرداد ۹۰ ادامه یافت.

اختلاف بر سر برنامه هسته ای چه بود؟

حسن روحانی در کتاب “دیپلماسی هسته ای و امنیت ملی” به صورت خیلی گذرا به این اختلافات اساسی اشاره کرده است، کتابی که سعید جلیلی چاپ آن را غیر قانونی می داند!

جلیلی پیشتر هم دستور داده بود کتاب “خلع سلاح لیبی” تالیف و ترجمه رحمان قهرمان پور توقیف شود.

روحانی در کتاب خود به موارد متعددی از اختلاف نظر مسوولین در برنامه هسته ای اشاره کرده است. خودسری برخی سازمان ها از جمله سازمان انرژی اتمی مهندس آقازاده ارزیابی فنی و نادرستی از پیشرفت سانتیفیوژها داشت، مسوولین را به تصمیم اشتباه رهنمود کرده بود.

او به تیم هسته ای مستقر در شورای عالی امنیت ملی به ریاست حسن روحانی پاسخگو نبود. علاوه بر این روحانی در مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۹۲ افشا کرد، محسن رضایی تصمیم های سری جلسات سری را در سایت بازتاب،افشا کرده و موجب لو رفتن سیاست هسته ای ایران شده بود!

علی لاریجانی هم که در سال ۱۳۸۳ آماده انتخابات ریاست جمهوری میشد، از جمله کسانی بود که در کار تیم هسته ای سنگ اندازی می کرد. او و محسن رضایی گمان می کردند روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد و لذا می کوشیدند او را تضعیف کنند. تیم هسته ای نمی توانست از موازی کاری هسته ای جلوگیری کند و این زمینه ساز بی اعتمادی میان ایران و اروپا شده بود.

سازمان انرژی اتمی در ارائه گزارش های فنی کامل همکاری نمی کرد. برخی نهادهای نظامی حاضر به توقف فعالیتهای هسته ای موازی نبودند و گروههای تندرو نگران بهبود روابط ایران با غرب و از دست دادن منافع خود بودند.

هر گروهی میکوشید برنامه هسته ای را به نفع خود تمام کند، کما اینکه احمدی نژاد هم، چنین خواسته ای داشت و وقتی متوجه شد احتمال توافق میان سولانا و لاریجانی وجود دارد، لاریجانی را برکنار کرده و جلیلی بی تجربه را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب کرد.

از سال ۱۳۹۰ احمدی نژاد به تدریج از پرونده هسته ای کنار گذاشته شد. کما اینکه در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود افشا کرد که مدتهاست دخالتی در پرونده هسته ای ندارد. قبل از پیروزی روحانی پرونده هسته ای در اختیار گروههای افراطی بوده که حسن روحانی را به عنوان جریان تردید مورد حمله قرار می دادند.

جلیلی بی تجربه و ویترین فریب دهنده این گروه افراطی بود که به قول حسن روحانی در کتاب “دیپلماسی هسته ای” در صدد انجام یک چرخش اساسی در برنامه هسته ای بود.

روحانی با علم به این مشکلات کوشید تصمیم گیری در مورد پرونده هسته ای را در وزارت خارجه متمرکز کند تا مانع تاثیرگذاری گروههای افراطی شود.

پس جای تعجب ندارد که توپخانه رسانه ای گروه افراطی اشاره شده، یعنی روزنامه کیهان، علیرغم تاکید رهبری بر حمایت از تیم هسته ای، همچنان به آنها می تازد. آنها احساس می کنند هدایت پرونده هسته ای از دست آنها خارج شده است.

اکنون سازمان انرژی اتمی هم، همسو با وزارت خارجه حرکت میکند و نتایج مثبتی در پرونده هسته ای ایجاد شده است که باعث میشود گروههای افراطی نتوانند از آن برای امنیتی کردن فضای داخل کشور استفاده کند.

و این است دلیل نگرانی آنها.

اکنون میتوان فهمید چرا تندرو ها ازدست حسن روحانی و همکارانش به شدت عصبانی بوده و و برخی از آنها را به زندان افکنده اند. آنها در ۸ سال گذشته با همه توان خود کوشیده بودند تیم حسن روحانی را خائن و ضعیف در برابر غرب معرفی کنند. در حالی که در سال ۱۳۹۲ مردم به روحانی و سیاستهای او از جمله سیلست هسته ای او رای داده اند.

ظاهرا بعد از غلامحسین کرباسچی، رئیس جمهور روحانی، دومین فردی است که اژه ای، با رفتار ناپخته خود باعث محبوبیت وی شده است.

او کسی است که مسئول پرونده سازی برای روحانی و برخی اطرافیان وی بوده است و هم اکنون در قوه قضائیه و برای کم اهمیت جلوه دادن نقش پسر خود در پرونده ۳۰۰۰ میلیارد تومانی مانع آزادی همکاران حسن روحانی میشود که وزارت اطلاعات آنها را تبرئه کرده است.

دکتر شاهین دادخواه

بند ۳۵۰ اوین


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.