تعهد کمک ۱۳ میلیاردی به دانشگاه صنعتی شریف

جمعه, 9ام اردیبهشت, 1401
اندازه قلم متن

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: برنامه‌های تحولی بزرگی برای دانشگاه شریف طراحی شده است که نیاز به کمک و حمایت نیکوکاران دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر رسول جلیلی در ضیافت افطاری دانشگاه صنعتی شریف که با هدف حمایت و تامین مالی از این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه‌های معتبر و بزرگ دنیا همچون هاروارد، استنفورد و ام‌آی‌تی با وجودی که درآمدهای سرشاری از محل ارتباط با صنعت و دریافت شهریه دارند، هیچ گاه از کمک نیکوکاران(در قالب هبه یا وقف) غافل نمی‌شوند. شاید به این دلیل که داشتن سبد درآمدی متنوع آزادی عمل بیشتر و ریسک کمتری را به دنبال دارد و مهم‌تر اینکه اهدای کمک مردم، شاخصی است که تا حدودی میزان رضایت جامعه را از خدمات دانشگاه نشان می دهد.

وی افزود: ما هم به این موضوع اعتقاد داریم و در راستای تنوع بخشی به درآمدها و خوداتکایی مالی دانشگاه که یکی از مضامین برنامه راهبردی دانشگاه به شمار می‌رود، تصمیم گرفته‌ایم که تا سال ۱۴۰۵ حداقل ۱۰ درصد از درآمدهای دانشگاه از محل کمک و اهدا نیکوکاران و دانش آموختگان تامین شود.

رئیس دانشگاه شریف ضمن تاکید بر اهمیت حمایت مردمی از دانشگاه‌ها اظهار داشت: مشاهده شده است که نیکوکاران متعلق به یک خطه یا استان ایران زمین، علاقه زیادی به کمک به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی آن خطه نشان می‌دهند که امر مبارکی است. هم به این دلیل که معمولا استان‌ها نسبت به پایتخت کم برخوردارترند و هم اینکه مردم یک خطه از مشاهیر مفاخر خود انتظار توجه و رسیدگی بیشتری دارند. ولی دانشگاه‌های تراز اول کشور همچون دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران متعلق به کل کشور هستند. دانشجویانی از همه اقوام و نقاط جغرافیایی از بلوچستان تا آذربایجان و از خراسان تا خوزستان و استان‌های مرکزی ایران در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند، ضمن اینکه بهترین استعدادهای کشور به دانشگاه‌ها جذب می‌شوند و این جوانان آینده سازان کشورند. به علاوه بخش قابل توجهی کادر هیئت علمی دانشگاه‌های شهرستان را دانشگاه‌های بزرگ کشور تربیت می‌کنند و اگر بخواهیم نسل بعدی توانمندتری داشته باشیم و سرمایه‌گذاری ما در حوزه ساختمان و تجهیزات در استان‌ها ثمر دهد، باید به دانشگاه‌های بزرگ توجه ویژه کنیم.

دکتر جلیلی در خصوص نحوه مشارکت در کمک و حمایت از دانشگاه شریف تصریح کرد: نیکوکاران می‌توانند از دو طریق به دانشگاه کمک کنند؛ اول مشارکت در یک پروژه خاص، تعریف یک بورس تحصیلی، تاسیس تجهیز یک آزمایشگاه و … طریق دوم کمک به صندوق نیکوکاری شریف یا صندوق نیکوکاری دانشکده‌ها که صندوق وفق هستند. مبالغ واریز شده به این صندوق‌ها توسط یک تیم متخصص و آشنا به بازار مالی، سبدگردانی شده و ضمن حفظ اصل سرمایه، از محل سود حاصل از سبد گردانی نیازهای دانشگاه مرتفع می‌شود.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان گفت: برنامه‌های تحولی بزرگی برای دانشگاه طراحی شده است که نیاز به کمک و حمایت نیکوکاران دارد. بسیار به آینده دانشگاه خوش‌بین هستیم و در این مسیر، دست یاری به سوی همه نیکوکاران به ویژه دانش آموخته‌گان دانشگاه دراز می‌کنیم و امیدواریم این حرکت الگویی برای تحول در نظام آموزش عالی کشور باشد.

در ادامه مراسم دکتر علینقی مشایخی موسس و بنیانگذار دانشکده مدیریت و اقتصاد و رئیس هیئت مدیره بنیاد ضمن خوشامدگویی به مدعوین گفت: وجه مشترک همه ما دغدغه‌ی پیشرفت ایران و توسعه علم و دانشگاه است، به همین جهت در اینجا گردهم آمدیم.

دکتر مشایخی در ادامه در خصوص شفاف‌سازی حمایت‌های بنیاد گفت: قرار است که جلساتی فصلی با هر گروه از حامیان تشکیل شود تا در جریان فعالیت‌های دانشگاه قرار گیرند و به‌ عنوان مشاور اظهارنظر کنند.

رئیس هیئت مدیره این بنیاد در خصوص نیاز امروز دانشگاه صنعتی شریف به حمایت مالی خیرین عنوان کرد: کشور ما یک دوران گذاری را طی می‌کند، گذار از زمانی که دانشگاه‌ها با اکتفا به درآمد و به بودجه دولت ایجاد شد تا به امروز که بودجه‌های اختصاصی توسط دولت کم و رو به کاهش است، طبق آمار، بودجه سرانه دانشجویی با قیمت‌های ثابت از سال ۸۵ تا به امروز حدود ۴۰ درصد رسیده و به کمتر از نصف تقلیل یافته است.

وی افزود: دانشگاه ما به سمت فقیر شدن می‌رود، متاسفانه دانشگاهی به سمت فقیر شدن می‌رود که باید استعدادهای خوب جامعه را جذب کند خوب آموزش دهد و آنها را آماده کند تا چرخ‌های ملی، صنعتی و فنی کشور را بچرخاند. مشخص نیست دانشگاه شریف با فقر موجود و کمبود بودجه بتواند رسالت خود را بخوبی انجام دهد، دولت نیز با تنگنای مالی مواجه است و ممکن است صدای ما به جایی نرسد کما اینکه دانشگاه در این چند سال برای افزایش بودجه توسط دولت تلاش زیادی کرده که متاسفانه بی‌نتیجه مانده است. با توجه به محدودیت منابع دولت این اتفاق میسر نمی‌شود. دانشگاه باید بتواند با تغییر یا اصلاح فرهنگ وقف بدنه مردمی را جذب نماید تا از این طریق بتواند با حمایت مردمی منابع مورد نیاز خود را مهیا کند.

دکتر مشایخی ادامه داد: ما باید با آشنا کردن ذهن علاقمندان و دغدغه‌مندان خیر کشور با دانشگاه و این نهاد آموزشی مهم که محل تربیت استعدادها و نخبگان کشور است تلاش کنیم تا آنها بدانند حمایت از این دانشگاه کار بسیار خیر و نیکویی است که آثارش برای نسل‌های بعدی ماندگار خواهد بود.

رئیس هیئت مدیره بنیاد خیریه شریف در ادامه؛ نوسازی خوابگاه‌ها، بورسیه دانشجویی، تقویت دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری برای جذب نخبه‌ها و تقویت و ارتقای تحصیلات تکمیلی در راستای مرتفع کردن مسائل و مشکلات مهم جامعه، احداث مجتمع مسکونی استادان جوان، حمایت از صندوق‌های دانشکده‌ها و بازسازی استخر را جزو نیازهای امروز دانشگاه صنعتی شریف دانست.

در “نشست هم اندیشی با حامیان” دانشگاه صنعتی شریف، حاضرین در جلسه حدود ۱۳ و نیم میلیارد تومان کمک به دانشگاه را متعهد شدند که در راستای حمایت از دانشجویان، احداث و نوسازی خوابگاه‌ها، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های دانشکده و سایر موارد مورد نیاز این دانشگاه هزینه می‌شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.