جنجال تقلب در کنکور و لو رفتن سوالات این آزمون، سایه سنگینی بر برگزاری کنکور امسال انداخت و در نهایت رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تلاش کرد با «قسم خوردن» به این که پیش از جلسه آزمون «هیچکس سؤالات را ندیده»، به این جنجال پایان دهد.
اما در میانه این جنجال و یک ماه پس از اعلام تغییراتی در چگونگی برگزاری کنکور سراسری دانشگاههای ایران و حذف دروس عمومی از این آزمون از جمله درس ادبیات فارسی، واکنشها به این تغییرات همچنان ادامه دارد.
تداوم این واکنشها در حالی است که از اساس، بسیاری از اهالی ادبیات، معلمان و استادان دانشگاه، به عملکرد جمهوری اسلامی در زمینه آموزش زبان فارسی در ایران معترضند.
جدال میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر سر کنکور
اولین بار عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از چند تغییر در برگزاری کنکور از جمله حذف سوالات عمومی این آزمون خبر داد و گفت که این تغییرات از سال ۱۴۰۲ اعمال میشود.
آقای پورعباس روز ۱۸ خرداد اعلام کرد با حذف این سوالات، بررسی دروس عمومی داوطلبان، بر اساس «سوابق تحصیلی دانشآموزان در طول سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵» انجام خواهد گرفت.
این اظهارات در حالی بود که یک روز قبل از آن، «اصلاح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص سیاستهای سنجش و پذیرش دانشجو» در این شورا به تصویب رسیده بود.