شرق: «ناجا» به پیشنهاد رییس دولت پیشین اقدام به فروش نفت کرده است. سردار احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی روز پنجشنبه این موضوع را اعلام کرد و گفت که این پیشنهاد برای جبران کسری بودجه ۱۱درصدی ناجا بوده است. ماجرا از این قرار بوده که محمود احمدینژاد، رییس دولت پیشین در ازای ۱۱درصد کسری بودجه «ناجا»، پیشنهاد داده که این ارگان، محموله نفتی بفروشد و پولش را بردارد. شرکت ملی نفت ایران هم با ضمانت سردار احمدیمقدم، فرمانده ناجا فروش نفت را به شرکت وابسته به این نهاد سپرده و ناجا هم موفق به این کار شده، اما قیمت محموله نفتی کمی بیشتر از اعتبار ۱۱درصدی از آب در آمده است، ۱۸۵میلیوندلار.
پنجشنبه گذشته در حاشیه اولین همایش علمی پلیس، ضامن این معامله (سردار احمدیمقدم) در اینباره توضیح داد، البته با گلایه، گلایه از اینکه نام نیروی انتظامی کنار نام مفسدان قرار گرفته است. سردار احمدیمقدم درباره جزییات بدهی ارگان تحتمدیریتش به وزارت نفت گفته: «این مساله در گزارش تفریغ بودجه آمده بود و برخی افراد، کجسلیقگی کردند و نام نیروی انتظامی را در کنار مفسدان قرار دادهاند اما مساله این است که سال گذشته در این زمان دکتر احمدینژاد رییسجمهوری وقت جلسهای را برگزار کردند و کسری اعتبار در قالب فروش یک محموله نفتی به «ناجا» واگذار شد و محموله نیز به فروش رفت و در قالب ۱۱درصد کسری اعتبار، تامین شد.» «فارس» به نقل از او نوشته است: «روش اجرایی و واریز پول این محموله مشخص شده بود، اما دکتر حسینی (وزیر وقت اقتصاد) به جای برگزاری جلسه در مورد نهاییشدن فروش این محموله در اسفندماه، این جلسه را در اردیبهشتماه امسال برگزار کرد و در آن جلسهای که نماینده دیوان محاسبات، وزیر اقتصاد، وزیر نفت و… حضور داشتند نماینده دیوان محاسبات اعلام کرد که مشکل این قضیه این است که پولی که در سال ۹۲ به خزانه واریز شده است را نمیتوان بهعنوان هزینه ۹۱ محاسبه کرد و این مشکل حسابداری باقی ماند هرچند امسال نامهای به دولت نوشته شد که کسری از این محل تسویه حساب شود.» احمدیمقدم تاکید کرده که «کار به صورت کاملا قانونی و با مجوزهای رسمی دولت انجام و تنها در زمان حسابرسی کمی تعلل شد.»
احمدیمقدم با بیان اینکه «در این مساله سوءاستفادهای صورت نگرفته» گفت: «برخی کجسلیقگی کرده و این اطلاعات را فاش کردهاند و زیبا نبود در شرایط تحریم که همگی به دنبال راهحل هستند، راهکارها و مسیرها فاش شود.» فرمانده ناجا تاکید کرد: ««ناجا» از آن طریق اقدام به فروش نفت نمیکند.» پیش از این، سیدموسی موسوی عضو کمیسیون انرژی مجلس با تایید بدهی «ناجا» به نفت به «تدبیر» گفته بود: «محموله به فروش رسیده اما پول هنوز به وزارت نفت بازگردانده نشده اما تخلفی در کار نیست و نمیتوان عدم بازپرداخت این بدهی را کاری خارج از روال تفسیر کرد. اگر بخواهیم این مساله را تخلف بنامیم آن وقت دست دستگاهها را در این شرایط سخت میبندیم تا آنها به درستی نتوانند در راستای منافع ملی اقدام کنند.»
پیش از همه احمدینژاد باید پاسخگو باشد
اما «محمد خوشچهره» نماینده پیشین مجلس و کارشناس مسایل اقتصادی در اینباره نظر دیگری دارد. او معتقد است که در درجه اول باید رییس دولت پیشین یعنی محمود احمدینژاد در این مورد پاسخگو باشد. خوشچهره از حامیان محمود احمدینژاد در سال ۸۴ بود اما مدتی پس از رویکارآمدن احمدینژاد به یکی از منتقدان سرسخت او تبدیل شد. او به «شرق» میگوید: «نفت چارچوب و مناسبات خاص خود را دارد، این مساله باید ریشهیابی شود که چه شد ما به اینجا رسیدیم که هر شخص یا گروه و سازمانی به فروش محمولههای نفتی برسد.» این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: «۱۱۰سال است که در کشور ما فروش نفت ساری و جاری است اینکه چه شده به محمولهفروشی رسیدهایم قابل تامل است، حالا به اسم دورزدن تحریمها باشد یا هر چیز دیگر.» خوشچهره همچنین گفت: «آقای احمدینژاد میگفت تحریمها چیزی نیست و کاغذپاره است و همین کشور را به چالش کشاند و حالا بسیاری از نهادها و سازمانها باید پاسخگو باشند.» او گفت: «من همچنان معتقدم که پیش از همه رییس دولت وقت باید درباره این مسایل پاسخگو باشد.»