ادامه نشست پارلمان اروپا درباره خیزش انقلابی در ایران با عنوان «صدای دانشجویان ایرانی» با حضور فعالان مدنی ایران وپخش ترانه «روسریتو دربیار» مهدی یراحی برگزار شد. سخنرانان این نشست بر لزوم حمایت از معترضان و زنان ایران و افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی تاکید کردند.
منیر ستوری، نماینده پارلمان اروپا، با تاکید بر لزوم حمایت بیشتر کشورهای اروپایی از خیزش انقلابی در ایران، به سفر اخیر علیرضا زاکانی، شهردار تهران، به بروکسل اشاره کرد و آن را مورد انتقاد قرار داد.
آیدا توکلی، رییس انجمن دانشگاهی «ما دانشجویان ایرانی هستیم»، در این نشست گفت خیزش انقلابی مردم آینده ایران است و افزود زنان و معترضان در ایران برای همه فعالان دموکراسی در جهان به پا خاستهاند.
سحر آقاخانی، از بنیانگذاران انجمن «ما دانشجویان ایرانی هستیم»، نیز در سخنرانی خود به سرکوب دانشجویان و مسمومسازی دانشآموزان در ایران از سوی جمهوری اسلامی اشاره کرد و آن را سرکوب هدفمند حکومت ایران خواند.
سحر آقاخانی گفت: دانشجویان ایران در خیزش انقلابی شانهبهشانه مردم ایستادند و دامنه متنوعی از مطالبات از محیط زیست و آزادی را داشتند.
میترا حجازیپور، استاد بزرگ شطرنج، در نشست پارلمان اروپا درباره خیزش انقلابی با اشاره به سرکوبهای جمهوری اسلامی گفت: «انقلاب ملی ایران به دست خود مردم و در خیابانهای تهران رقم خواهد خورد، اما کشورهای اروپایی وظیفه دارند که عوامل رژیم ایران را از خاک خود اخراج کند.»
سینا انتصاری، فعال مدنی، نیز خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت نیروهای جمهوری اسلامی همزمان با این نشست خود را دوباره برای سرکوب معترضان در هفتههای پیش رو آماده میکنند و دیپلماتهای حکومت هم خونریزیها را انکار میکنند.
نشست پارلمان اروپا درباره ایران روز سهشنبه ۲۱ شهریور در استراسبورگ آغاز شد. جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سخنرانی خود به خیزش انقلابی، سرکوبهای حکومت و گروگانگیری شهروندان اروپایی و دوتابعیتی پرداخت و گفت اروپا برای حفاظت از شهروندان و منافعش، روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی حفظ کرده است.
جوزپ بورل در این نشست با اشاره به قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در سال گذشته که جرقهای برای آغاز خیزش انقلابی ایرانیان شد، گفت: «ما سال گذشته شاهد شجاعت مردم و زنان ایران در خیابان بودیم.»
او در ادامه گفت: «ما از نحوه برخورد جمهوری اسلامی با مخالفان و سرکوب آنان مشمئز شدیم. اتحادیه اروپا تمام قد کنار مردم ایران ایستاده و از خواستههای ایرانیان حمایت کرده و میکند.»
بارت گروتیس، نماینده هلند در پارلمان اروپا، نیز با تاکید بر لزوم در پیشگرفتن اقدامهای سختگیرانهتر علیه ایران گفت اتحادیه اروپا نمیتواند اجازه دهد که شهروندانش ربوده و زندانی شوند. اکنون زمان سکون نیست.
با وجود آن که روابط تهران و دولتهای غربی از جمله اتحادیه اروپا پس از سرکوب مرگبار خیزش انقلابی ایرانیان سردتر شد و در این مدت، کشورهای غربی در چندین نوبت تحریمهایی را علیه تهران وضع کردند، اما بورل طی سال گذشته به دلیل حمایت نکردن از مواضع پارلمان اروپا برای تروریستی شناختن سپاه، هدف انتقادهای گستردهای قرار گرفت.
پارلمان اروپا اواخر دی ماه سال گذشته در قطعنامهای از اتحادیه اروپا خواست تا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دلیل سرکوب اعتراضات مردم ایران و ارسال پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین، در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد.
بورل اما روز سوم دی و پیش از آغاز نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت تا زمانی که دادگاهی در کشورهای عضو اتحادیه، سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی نشناسد، اتحادیه اروپا نمیتواند این نهاد نظامی را به فهرست گروههای تروریستی اضافه کند.
از: ایران اینترنشنال