اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به تاثیر تحریمها بر محیط زیست و سلامت مردم، اظهار داشت که دوران صحنهسازیها گذشته و باید حقیقت تحریمها را به مردم گفت.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از قول مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نوشت: «این تحریمها از هوا، خاک و آب تا ورود تکنولوژی و داروهای مورد نیاز را تحت تاثیر قرار داد.»
اسماعیل کهرم با تاکید بر اینکه هنوز ۹۵ درصد تحریمها سر جای خود باقی است، تصریح کرده که دیگر “دوره صحنهسازیها” گذشته و باید حقیقت را به مردم گفت.
وی با اشاره به اظهارات مقامات دولت قبلی که تحریمها را همانند “نسیمی بر کوه دماوند” میدانستند تصریح کرده که هرچه تحریمها سختتر شده، تاثیرش را بر عرصههای زندگی مردم بیشتر نشان داده است.
کهرم به عنوان نمونه واردات بنزین را مثال زده و گفته: «به طور مثال نتوانستیم بنزین استاندارد را وارد کشور کنیم و بنزینی تولید کردیم که به جای پنج درصد، ۵۰ درصد بنزن سرطانزا داشت».
مشاور رئیس سازمان محیط زیست البته اعلام کرده که به زودی بنزین یورو۴ در ایران تولید و توزیع خواهد شد و در حال حاضر نیز هشت پالایشگاه کشور این نوع سوخت استاندارد را تولید میکنند.
در سالهای گذشته که ایران با تحریم بنزین روبرو شد، دولت احمدینژاد تولید این سوخت را به پتروشیمیها سپرد. ولی از همان ابتدا در باره آلودهسازی غیرمتعارف این نوع بنزین هشدار داده شد؛ هشداری که دولت آن را بیاساس میدانست و حاضر نبود تولید و توزیع این نوع بنزین را متوقف کند.
نامه به بانکی مون درباره تاثیر تحریمها بر محیط زیست
آبان ماه سال گذشته (۱۳۹۲) تعدادی از سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی در نامهای خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، خواستار رسیدگی به موضوع تاثیر تحریمها بر محیط زیست و توقف آن شدند. بان کی مون پاسخ این نامه را به صورت کتبی داد.
نویسندگان این نامه به تاثیرات گوناگون تحریمها بر هوا، آب، زمین، انقراض گونههای گیاهی و جانوری اشاره کرده و چند راهکار نیز ارائه دادند.
در بخشی از این نامه آمده بود: «تحریمها به جای دولتها و بیش از آنها، مردم را در تنگنا و سختی قرار میدهند و زندگی، معیشت، سلامت جسمی و بهداشت روانی جامعه را به خطر می اندازد. در این حال اثرات تحریمهای سالهای گذشته بر محیط زیست ایران آشکار بوده و این امر دایره مخاطرات حاصله از تحریمها را منطقه و جهانی میکند.»
بان کی مون ضمن تشکر از ارسال این نامه تاکید کرد که در گزارشهایی که به مجمع عمومی و شورای حقوق بشر فرستاده، تاکید کرده که تحریمهای تحمیل شده به جمهوری اسلامی ایران، اثرات قابل توجهی بر عموم مردم داشته است مانند تورم شدید، افزایش قیمت کالا و انرژی، افزایش نرخ بیکاری و کمبود اقلام ضروری.
در زمستان گذشته که بارش باران اسیدی دراهواز تعداد زیادی از ساکنان این شهر را مسموم و راهی بیمارستان کرد، نماینده اهواز در مجلس علت این پدیده را به طور غیر مستقیم، اعمال تحریمها دانسته و گفت: «بعضی فیلترهای موجود در مشعلهای نفت و گاز موجود در خوزستان به دلیل اینکه بازیابی و تعویض نشدهاند، گازهایی از این دستگاهها خارج میشود که دارای مشکلات زیست محیطی است. عدم تعویض این تجهیزات به دلیل اعمال تحریمهاست و ما منتظر هستیم تا این مسئله بررسی شود.»
از: دویچه وله