رئیس پلیس راه ایران نسبت به روند افزایشی تصادفات جادهای هشدار داد و گفت که سال گذشته دستکم ۲۰ هزار تن در «تصادفات جادهای» کشور، جان خود را از دست دادهاند.
حسن مومنی، رئیس «پلیس راه» راهنمایی و رانندگی فراجا، روز یکشنبه ۲۸ آبان، گفت که «تصادفات رانندگی» به «یک معضل جدی و نگران کننده» در کشور تبدیل شده و «تصادفات جادهای کشور نیز در سالهای اخیر در حال رشد است.»
به گفته مومنی، پس از آنکه در دهه هشتاد آمار قربانیان سوانح جادهای به سالی ۲۸ هزار نفر رسید، با «برنامهریزیهای انجام شده» شمار کشتهشدگان تصادفات در سال ۹۵ به حدود ۱۶ هزار نفر کاهش یافت اما اکنون «دوباره شمار قربانیان تصادفات در حال رشد» است.
رئیس پلیس راه کشور با تاکید بر اینکه «سال گذشته» دستکم «۲۰ هزار تن در تصادفات جادهای جان باختند»، افزود که این وضعیت بسیار نگران کننده است.
به گفته حسن مومنی، «عامل انسانی با ۶۲ درصد مهمترین عامل وقوع تصادفات رانندگی» در ایران است و پس از آن وضعیت «مسیرهای مواصلاتی» و «وضعیت خودروها» بیشترین نقش را در افزایش قربانیان تصادفات جادهای دارند.
رئیس پلیس راه کشور گفت که ۶۰ درصد از تصادفات جادهای در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها به وقوع میپیوندد و «بیشترین قربانیان» این تصادفات نیز «جوانان» هستند.
سازمان پزشکی قانونی پیشتر در گزارش سالانه خود شمار کل قربانیان حوادث رانندگی سال ۱۴۰۱ را ۱۹ هزار و ۴۹۰ تن اعلام کرده بود که همین آمار نیز حاکی از افزایش ۱۶ درصدی شمار قربانیان تصادفات رانندگی نسبت به سال قبل از آن است.
محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۱۴ آبان اعلام کرد که «تصادفات رانندگی، جایگاه سوم عوامل مرگ و میر» را در ایران دارد.
این نماینده مجلس، «عدم رعایت استاندارد در ساخت خودرو و قطعات آن» را از دلایل اصلی تصادفات رانندگی خواند و گفت که «بیش از ۹۰ درصد قطعات خودرو» در ایران مطابق با استاندارد ساخته نمیشود.
از: رادیو فردا